Millet Everest - Overkill ?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Een paar weken geleden ben ik naar de Mont Blanc geweest maar heb helaas op 3.600 mtr om moeten draaien vanwege flinke blaren op m'n voeten, iets waar ik normaal gesproken nooit last van heb.

Ik droeg vanuit het dal al mijn Millet Everest schoenen, maar vraag me nu af of ze misschien niet overkill waren ??

Zeker tot de 1e refuge op 3.200 meter was het niet koud, en vorig jaar op Elbrus heb ik dit probleem helemaal niet gehad, daar was het dan ook een stuk kouder.

Waren de Millets gewoon te warm ? waardoor mijn voeten meer dan normaal gingen zweten, sokken waren inderdaad kletsnat met de blaren als gevolg ?

Het kan zijn dat ik zelf al het antwoord heb gegeven op mijn vraag, maar zou toch graag horen of iemand ook deze ervaring heeft (gehad)

groeten
Rob
 
Je hebt inderdaad al zelf antwoord gegeven op je vraag. de range van de Everest Boot is -25 tot -60, bij deze temperaturen is de schoen van toepassing. wanneer je deze gaat gebruiken bij hogere temperaturen krijg je inderdaad met een overkill te maken.
 
Je zou kunnen overwegen de eerste klim naar de hut te lopen op een veel lichter paar. Dat paar kan je dan eventueel laten liggen in de hut en op de teruweg weer oppikken. Ik zie klimmers op de montblanc vaak omhoog 'rennen' op zelfs lichte trimschoenen op weg naar de hut. Maar ja de paden naar de sneeuwgrens en de gletsjers zijn daar zeer goed begaanbaar.
 
Als Millet (of aanverwant) je ideale pasvorm is: de Rock&Ice is voor de Mt Blanc al warm genoeg, zeker in de zomer. Everest Boots zijn zelfs in de winter nog bijna te warm op de Mt blanc...

De franse gidsen zullen wel om je gelachen hebben, normaal gaan alleen japanners met die schoenen omhoog (en met splinternieuwe pickels, knisperend vers goretex en een stofkapje tegen hooggebergte-SARS)
;)

Gr, Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan