Mini-wok?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Mensen,

Sommige vaste bezoekers wisten het al: ik ben al tijden op zoek naar een mooie lichtgewicht mini-wok om in de buitenlucht te kunnen wokken. Ben nu eenmaal wok-gek, dus waarom niet in de bergen.

Wie-o-wie weet er een merk dat mini-woks in het assortiment heeft? Of belangrijker nog: wie weet waar ik een mini-wok kan kopen?

Raymond
- lekker wokkuh!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ze bestaan!

[laatste wijziging op 09-09-02 om 20:19]Dit is de "mini" wok die ik 6 jaar terug mee heb gebracht uit Sri Lanka. De diameter aan de bovenrand is 17 cm, en gemaakt van gegoten en afgedraaid aluminium.
Gewoon op de markt voor een habbekrats gekocht.
Ik heb er helaas maar 1 (De andere heeft Len)
maar een collega van Anja reist minstens elk jaar naar Sri Lanka op familie bezoek en die kan er wel eens 2 of 3 meebrengen......
Het slechte nieuws is dat ze net terug zijn, dus het duurt wel weer even.

http://www.modelsupplyteam.nl/wokkie.JPG

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Grappig, ik heb net m'n zweden foto's ingescand, daar hadden we een
loeizware gietijzeren wok mee om te bakken. Werkt trouwens perfect als basis voor een oven (om brood te bakken)

Maar ik zal eens bij de toko in Arnem kijken, daar hebben ze vaak het meest uiteenlopende en verassende spul staan.

Frank.
 
Raymond,

Een leuk gimmickje waar je niks aan hebt bij je zoektocht:

2 jaar geleden stond ik met m'n ouders op een camping in Italie, en naast ons stond een jong stel uit drenthe met een klein autootje en een zo mogelijk nog kleiner aanhangertje. In die aanhanger had alles een vast plekje, maar er moest op een gegeven moment een wok(je) in, tussen de wielkast en het wasteiltje. Dat wokje werd dus in de vorm van een banaan gevouwen, om maar vooral in dat hoekje te passen. :D

Misschien wel een handige tip: je kunt eens bij de oosterse Toko kijken, zoals frank ook al zei trouwens. Wokken is daar een kunst, dus het zou kunnen zijn dat ze ze in allerlei soorten en maten (en gewichten) hebben.

Anders kun je nog altijd z'n grote pan meenemen waar ze bij jullie in Spanje Paella in maken. heb je meteen een badkuip voor onderweg.

Groeten, Pieter


De wet van Murphy: Als iets fout kan gaan zal het ook ooit een keer fout gaan.
De wet van mevrouw Murphy: De Wet van Murphy geldt ook als meneer niet thuis is!
 
Hoi Raymond,

Gewoon bij de toko.... Daar verkopen ze die dingen in alle soorten en maten. Lichtgewicht zijn ze er niet echt, ik heb er zelf ooit eens een gekocht van aluminium maar dat wokt niet echt lekker. Gewoon plaatstaal, doorsnede 30 cm, met een steel. Die steel kan je er vaak afhalen, apart in de rugzak, de wok zelf eventueel gewoon aan de buitenkant hangen, strak tegen de achter/bovenkant. Houten spateltje mee om te roeren en te keren en hoppa, multicultikoken in het bos!

Overigens is het zwaar de moeite waard een plaatstalen wok goed "in te bakken", als volgt: nieuwe wok heet afwassen met sop. Dik insmeren met zonnebloemolie. Op hoog vuur zetten, afzuigkap op high en laten staan tot het staal blauw-zwart is. Afkoelen, twee a drie keer herhalen en je hebt een wok met anti-aanbaklaag, mits je hem NOOIT meer met sop afwast! Gewoon schoonmaken met heet water en een bosje gras. Roerbakt als een zonnetje maar gebakken eitjes lukt ook prima, platte broodjes trouwens ook.

Overigens is ECHT wokken alleen mogelijk op een brander die echt vermogen heeft, op gasbrandertjes lukt het eigenlijk niet, benzine stukken beter (een van de weinige redenen om in Nederland op benzine te koken tijdens een tripje :7 ).

Groets, Rob. (-wokt al 25 jaar).
 
Hallo Raymond,

Ik heb eens mini-woks gezien bij (volgens mij) Dille & Kamille, geen origineel model uiteraard, deze worden gebruikt als "modern" gourmetstel.
Je kan ze per stuk kopen, zijn zo'n 15cm aan de bovenkant, de steel kan je eraf schroeven.

Heb geen idee wat ze kosten, maar als tegenprestatie voor het opsturen van de lippies wil ik het wel voor je checken.

Cheers,

José
 
[laatste wijziging op 21-09-02 om 14:35]Eens rondgekeken.
Gewoonweg in de CASA.
Mini-wok in twee maten (16 en 19 cm doormeter voor respectievelijk 5 en 6.3 euro) geemailleerd met anti-aanbaklaag.Vaste steel (die indien om wat voor reden ook, afgeschoefd kan worden)Wel niet echt lichtgewicht en een deksel was er ook niet bij.
Ivo
 
Wauwie, dat klinkt goed allemaal.

Ben zeker benieuwd naar die woks en zal dus bij de eerst volgende keer dat ik in Nederland ben zeker eens rond gaan kijken. Ik heb echter van beide winkels nog nooit gehoord. Zijn die in heel Nederland te vinden?

Raymond
 
Dille & Kamille adressen:


Korte Hoogstraat 22 ROTTERDAM

Plaats 16 'S-GRAVENHAGE

Bakkerstraat 60 ARNHEM

Oudkerkhof 46 UTRECHT

José
 
RE: Ze bestaan!

Ik doe al een tijdje research naar (lichtgewicht) kookgerei, deze kwam ik onderweg tegen. Andere producten van <a href
="http://www.gsioutdoors.com/">gsi outdoors</a> zijn ook het bekijken waard.

50116D.jpg
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan