Miox


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Pas geleden heb ik een Miox van MSR gekocht. De navulsets zijn erg duur!!! Nu is zeezout overal verkrijgbaar. Wie kan mij vertellen waar de strips precies op testen (staat niet in de beschrijving) Misschien zou ik ze dan via een apotheek kunnen kopen.

Groet, Lucie :( :eek: :)
 
Lucie,

Volgens Katie Bolek van Miox zelf: Another clarification on the test strips -- they are measuring 4.0 to 5.0 ppm of free chlorine, + or - 0.5 ppm.

Je hoeft de strips trouwens ook niet elke keer te gebruiken, alleen maar om de dosis vast te stellen voor het type bron dat je gebruikt. Pas als je een andere bron gebruikt of het vermoeden hebt dat de conditie van het water verandert kan zijn moet je hertesten om de nieuwe dosis vast te stellen. Denk hierbij aan storm en zware regenbuien (waarbij stromingen ervoor zorgen dat sediment loskomt van bodem of vanaf land het water instroomt), sterke temperatuur stijgingen (explosieve groei van bacteriën en virussen), etc.

Vergeet niet dat je Miox niks meer is dan een apparaat dat een efficiëntere chloor mix maakt dan de veel gebruikte chloortabletten / Hadex flesjes waarbij je ook niet kunt testen of alle verontreiniging verwijdert is...

Gr,
JAO
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan