Mont Blanc in sportbroekje.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter D Oude Vos.
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

D Oude Vos.

Guest
Heeft iemand nog dat programma op SBS 6 gezien hoe Wim Hof uit Amsterdam de Mont Blanc heeft beklommen alleen in een sportbroekje?

Ik heb het helaas niet gezien.

Hoe was het?

Peter.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb het gezien. Tenenkrommend commentaar van Willibrord Frequin. Die 'iceman' weet zelf nog niet waar hij mee bezig is. Die man heeft ergens iets helemaal los hangen. Hij kwam over als iemand die tart met de dood en op het ene moment had hij het daar zwaar mee, maar op het andere moment niet. Een man zonder emotie leek het wel.

En dat Edward Bekker die hem begeleidde. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken. Hij deed gewoon zijn werk en dit is mooie publiciteit, maar het is duidelijk dat de 'iceman' geen enkel benul heeft van klimmen.

Al met al een half uur slechte televisie en geen reclamen voor de bergsport.
 
Ja, die Willibrord is heel irritant. Hij klinkt altijd alsof hij een liter jenever achter de kiezen heeft.
De iceman was op zich wel een bikkel, hij kon goed tegen de kou, maar hij gedroeg zich héél apart. Hij rende de berg op, in zijn korte broek, zonder vast te zitten aan iemand anders! Raar. Ik vond dat de voorbereiding ook niet optimaal was, ze hebben alleen de dag vantevoren een kleine wandeling gemaakt op 2400 meter, en even op een bergtop in de buurt gestaan om te acclimatiseren. Met het klimmen hadden ze dan ook wel last van de hoogte. De iceman had hele erge hoofdpijnen (ik heb geleerd dat je dan onmiddelijk naar beneden moet gaan, maar de iceman bleef op die hoogte slapen en ging de volgende dag verder omhoog).

Tsja...

Toch wel sneu voor hem dat hij het niet heeft gehaald.
 
Tsja,

lang leve het vrije gedachtegoed van ons o zo tolerante Nederland, waar het helaas verboden is geesteszieke mensen (incl Ed Bekker) tegen hun vrije wil op te sluiten.:(

... en als er wat mis gaat krijgt de berg de schuld. Maar er is niets mis met de berg. De mens is ziek, niets anders!

groet,
Richard

- ik zal wel een oude puristische prutser zijn met een romantisch gedacht over die goede oude tijd, whatever that might be:(
 
lang leve het vrije gedachtegoed van ons o zo tolerante Nederland, waar het helaas verboden is geesteszieke mensen (incl Ed Bekker) tegen hun vrije wil op te sluiten.

Richard, ik heb wat moeite met deze reply: Alhoewel het niet mijn ding is heeft die Iceman een hele geschiedenis van koude events achter zich, steeds verder, steeds kouder, dat is nu eenmaal zijn hobby en daarin bereikt hij een en ander.
Ik heb ook wel eens een "hardloper"op TV in een paar uur tegen de Matterhorn op zien "rennen" en weer terug, stond op de top in zijn shorts en hempie tussen de 3-laags goretex in. Is niet veel anders dan helemaal geen shirtje aan.
Maf, ok, maar geestesziek is een te sterke term, hij wist wel waar hij mee bezig was, net zoals de Iceman in ieder geval de koude kent. Dat de trap te veel treden bleek te hebben (Ik heb het niet gezien, ik speculeer hier) zegt inderdaad misschien iets over een gebrek aan voorbereiding en onderschatting van de berg. Ook weer "normaal" gedrag.
Bekker is alleen maar op zoek naar publiciteit en wil graag op TV, dat is geen geestesziekte maar commercie en een beetje ijdelheid?.



Waar ik het wel mee eens wil zijn is de opmerking dat de berg vaak de schuld krijgt als het mis zou gaan. Al laten redelijk recente ongevallen in Spanje dan toch weer zien dat de reisleidster dan bij voorbaat schuldig bevonden wordt. Meestal geven de (vaak zijdelings betrokken) mensen die het hardst in de camera schreeuwen een trend aan waar velen zich gemakshalve bij aansluiten, meestal niet gehinderd door enige kennis van zaken. Lekker makkelijk, lult lekker weg bij de ochtendkoffie op het werk.



Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Rob,


volgens de Van Dale: gees·tes·ziek (bn.) 1 krankzinnig => psychisch gestoord, zenuwziek.

Het is ieders grootste recht zichzelf om te brengen bij het uitvoeren van zijn of haar hobby. Prima, maar val daar de rest van de wereld niet mee lastig. Het idee om practisch in je blote kont een berg als de Mont Blanc te beklimmen en daarbij te denken dat dat veilig kan, kan alleen aan een zieke geest ontspruiten. De mensen die echt verstand en respect voor de bergen hebben, de lokale bewoners zelf dus, doen dit soort acties niet. Wat de meeste mensen daarnaast vergeten of weigeren in te zien, is dat, indien je in de problemen komt, je dwingt andere mensen met gevaar voor eigen leven jouw hachie te redden. Je hebt de plicht een ander niet nodeloos in gevaar te brengen, daarna heb je het recht op hulp. Iemand die dat willens en wetens toch doet heeft lokaal last van ... euh ... zuurstofgebrek.

Wat de familie Bekker betreft. Als je weet dat doodsoorzaak nummer 1 onderkoeling is of de gevolgen daarvan (en dat weet Erward Bekker), dan spoor je niet helemaal als je als gids je naam aan dit project verbindt. Dan is het niets anders dan een publiciteitsstunt om je eigen toko te promoten. Dan heb je je idealen en de basisbeginselen van de bergsport verkwanseld voor de commercie. Als gids staat veiligheid op de eertse plaats. Het gaat er niet hoe je boven komt, je moet ook nog terug. Op sandalen in je stijgijzers valt onder het kopje onveilig. Geen touw: onveilig. Daarnaast was het team slecht geacclimatiseerd. Dit hele gedoe strookt niet met wat de heer Bekker zei naar aanleiding van het ongeval van een Nederlander en zijn gids afgelopen juli: “je moet niet ff willen toppen, maar de Mont Blanc als een bekroning zien op je klimcarriere”.

Dit soort uitwassen zie ik als een stuk vervuiling van de bergen. Wat is het volgende: een karabiner als navelpiercing (of iets lager) en daarmee de Eiger Noordwand abseilen? Je krijgt dadelijk nog meer van die idioten, zodat er meer regelgeving komt en dus meer beperkingen voor de mensen die wel op een normale manier door de bergen gaan. Ik weet dat dit heel erg klinkt alsof ik de bergen voor mezelf wil houden, maar dat is niet het geval. Bij normaal gebruik is er plaats voor iedereen. Wat normaal is mag eenieder voor zichzelf uitmaken, maar daar heb ik een duidelijke mening over.

1 ding weet ik zeker, de berg vecht terug en zal winnen!



Groet,
Richard


- misschien niet altijd even zinnig, maar zeker niet krankzinnig
 
"..Het is ieders grootste recht zichzelf om te brengen bij het uitvoeren van zijn of haar hobby. Prima, maar val daar de rest van de wereld niet mee lastig.."



Hé Weus

Touching the Void gezien??
Goeie film hè???

:7
 
Ik voel veel voor het antwoord van Robert. De iceman ging rennend tegen de berg omhoog met sandalen en stijgijzers aan. Daarbij kon niemand hem bijhouden en de eerste man die steeds bij hem was, was de cameraman (die volgens mij wel serieus alpinist was). Wanneer deze mallooot van de berg waaide (volgend willibrord waaide het meer dan 100 km/h) had Edward Bekker de schuld gekregen, terwijl die iceman een plaat voor zijn kop had en alleen de berg en de koude wilde overleven. Bekker had daar helemaal niks tegen kunnen uitrichten.

Daarbij komt dat ze de toppoging waagden vanuit een hut op 3918 meter (als ik het goed heb) en op 500m voor de top had de iceman moeten opgeven, omdat de toch te zwar was. De Mont Blanc is 4800nog wat meters, dus dat betekent dat hij maar 400 hoogtemeters had gemaakt. Daarmee wil ik zeggen dat de acclimatisatie minimaal is geweest.

Over Edward Bekker het volgende. Je moet je afvragen of publiciteit het loslaten van de veiligheid waard is...
 
Ik vind dat we maar eens op moeten houden met het voor anderen bepalen wat veilig is.

:7
 
Only those who risk going too far
will find out how far they can go

:7
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan