Mooie dagtochten op Kreta; tips iemand?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal!

Wij (moi, husband, 2 kids, mn broer en ouders) gaan begin juni twee weken naar Kreta. Iemand nog tips... Dingen die we gewoon niet mogen missen? Mn broer en ik denken nog over een dagtocht of 2daagse tocht met zn 2en.
We zitten in het westen van Kreta; gelukkig niet bij de toeristenoorden.
Nog ideeen voor bezigheden met jochies van dan 2,5 en bijna 5 jaar oud (zijn goede lopers -zelfs de jongste is zomer 2005 een 'berg' op en weer af gehuppeld zonder gedragen te hoeven worden) behalve het strand en het zwembad?

Alvast bedankt!

Greetzzz,
Leja
 
Hoi Leja,

Er is een aantal mooie kloven waar je doorheen kunt lopen. Je mist echt wel iets als je dit niet doet. De meest bekende is de Samariakloof. Ik heb de een na bekendste gelopen, maar herinner me niet de naam meer. Je vind in de hotels wel informatie over hoe je er kunt komen met bussen.
Neem ook snorkels mee, is leuk om te doen.

Groeten,

Linda
 
Hallo Leja,

Ik wandelde in oktober de Samaria kloof en ik vond het wel de moeite. het is de grootste en (spijtig genoeg) ook de bekendste kloof in Kreta.
Ik moet je wel waarschuwen dat het niet zo simpel is om ze op eigne houtje te gaan wandellen, niet voor de moeilijkheidsgraad, maar terug aan je startpunt geraken...

Aan de aankomst kan je enkel met de ferry naar een nabij dorpje en daar de bus pakken. Afhankelijk van welk dorp je neemt kan je de bus naar het startpunt nemen of moet je met de bus naar chania en de volgende dag je auto gaan ophalen (wat wij dus tegenkwamen...).

Nu is Chania wel een heel mooie stad om eens in rond te wandelen dus zo erg is het nu ook weer niet. Als je meer informatie wilt over andere bezienswaardigheden in Kreta mag je altijd een mailtje sturen. Ik ben er 3 maanden op Erasmus geweest en bezocht wel enkele heel mooie plaatsen.

In ieder geval veel reisplezier,

Stijn
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan