Mooiste reizen inspiratie


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zal me even voorstellen: Ik ben Roderik, een 21-jarige geneeskunde student die door de ziekte van Pfeiffer vorig jaar, dit jaar een inhaaljaar voor de studie heeft, en die dit jaar daarnaast wil benutten om de plaatsen te bezoeken die ik wil bezoeken en de dingen wil doen die ik wil doen, voordat de coschappen beginnen en ik mijn kans gemist denk te hebben.
Ik zou dit bericht niet posten op hikingsite als het om de gewone strand en luiervakantie zou gaan, maar eerlijk gezegd vind ik twee weken zinloos op een strand hangen verschrikkelijk. Ben een outdoorliefhebber en heb zelf al verschillende paden gehiked en al vaak verschillende bivakjes gedaan. Wil mezelf zéker geen expert noemen, maar een echte beginneling ben ik ook nou niet.
Nu komt het probleem: Ik zie door de bomen het bos niet meer! Er zijn zóveel mooie plekken op aarde dat ik niet weet welke ik moet bezoeken, moet natuurlijk wel een kleine selectie maken.
Wat ik wel zeker weet is dat ik met mijn vriendin met een gehuurd campertje/auto de nationale parken langs de westkust van amerika afga, om te eindigen in canada.
Ik heb dus eigenlijk inspiratie nodig en wil jullie dus vragen wat voor jou persoonlijk de mooiste plek op aarde is, of wat jouw meest fantastische vakantie ooit was. Als jullie nu ook nog erbij kunnen vertellen wat volgens jullie de meest geschikte periode is om de plaats te bezoeken ben ik helemaal blij!

Alvast bedankt en hopelijk tot hoors!

Roderik
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Pfoe dat is een moeilijke er zijn zoals je al zei zoveel mooie plekkken op aarde, en iedere plekje heeft zijn eigen charme. Je moet gewoon beginnen waar het jou leuk lijkt te zijn, ga anders Interrailen door Europa kom je op veel mooie plekken, laat je verassen. Maar je klinkt een beetje of je leven stopt als je co-schappen gaat lopen, je bent 21 je hebt nog een heeeeeeel leven voor je! (al kom je in het ziekenhuis genoeg gevallen tegen waar dat niet zo is)
 
Tja, als je niet meer weet welke mooiste plekken je wilt bezoeken zit er maar één ding op: je moet ze gewoon allemaal bezoeken. En daar heb je gezien je leeftijd nog wel de komende 50 jaar voor.
Want je wilt toch zelf ontdekken waar het mooi is, en niet domweg de mooiste plekken van anderen bezoeken?
Eén ding weet ik zeker, de mooiste plaatsen in de wereld die ik gezien heb, waren niet met een gehuurd campertje/auto te bereiken....

Groetz,
Dennis
 
Hoi Roderik,

Ik ben nog niet op zoveel plekken op de aarde geweest, dus kan niet zeggen waar het het mooist is. Waar ik wel van onder de indruk was, was IJsland deze zomer. Het landschap daar is zo anders dan wat ik eerder heb gezien, dat dat echt een bijzondere belevenis was. Ik denk hierbij aan de vreemde kleuren, het warme water in beekjes en de stoom die overal uit de grond komt. Ik denk dat IJsland het meest geschikt is in de zomer.

Groeten,

Linda
 
Ik kan natuurlijk alleen maar praten over de gebieden waar ik geweest ben. Van de zomer was is bijvoorbeeld in de Dolomieten in Italie. Prachtig was het daar! En genoeg te beleven voor de buitensportliefhebber. (wandelen, bergbeklimmen, via ferrata, wielrennen en mountainbiken.) Hierover is al veel te lezen op dit forum.
Maar een paar weken geleden was ik uitgenodigd om naar North-Wales te komen. Ik ben daar ook naartoegegaan natuurlijk. En daar was het ook adembenemend mooi kan ik je zeggen. Vooral met die mmoie herfstkleuren en het gure maar toch ook wel zonnige weer! Dus ook een aanrader!

Groetjes Anke
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan