motortocht door europa, tent of tarp?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,
Na twee zoners doorwerken aan mijn scripties, heb ik deze zomer weer eens 2 maanden vrij(of nog langer als ik niet meteen een baan vind). Mijn plan is met mijn motor een paar weken door europa te gaan touren om te kamperen en om vrienden op te zoeken. De reis zal in ieder geval voeren langs Neurenberg, Innsbrück, Davos(waar ik nu woon) en misschien Stuttgart. Het zal dus een combi worden van kamperen, bij vrienden slapen en een beetje klimmen en wandelen.
Nou moet ik dus alles voor een paar week op mijn motor meenemen en aangezien ik geen koffers heb, moet alles in een bagagerol van 60 liter en een kleine tanktas passen.
Ik heb in principe genoeg kampeer/hiking spullen en de meeste dginge zijn ook compact.
Mijn enige probleem is eigenlijk mijn tent, ik heb een TNF tadpole 23, echt een klein tentje, maar eigenlijk toch meer volume dan ik mee kan nemen.
Daarom dacht ik eraan om een tarp te kopen of te maken(ik heb zeker voldoende naaimachineskills om dat voormekaar te krijgen).
Ik heb wel eens onder een zeil geslapen of in een tentje van landbouw plastic en het gebrek aan comfort is geen probleem, bovendien kan ik om de paar dagen over een dak boven mij hoofd beschikken.
Hebben jullie misschien nog goede tips/ideen of een hele andere invalshoek?
Ik denk namelijk dat ik het makkelijkst op mijn tent kan besparen kwa volume.
Veel kleren neem ik toch al niet mee, want ik kan wel wat wassen onderweg.
Ik zit ook nog een beetje met mijn matje(uhh, eigenlijk heb ik er geen, want de mijne is lek). waarschijnlijk is een nieuwe TAR toch de beste optie.
Ookal is de zomer nog ver weg(ik heb zondag nog geskied en het sneeuwt hier behoorlijk) heb ik toch al onwijs veel zin in mijn tocht, o.a. omdat ik me nu al verheug op het weerzien met mijn vrienden(die ik nu nog elke dag zie)

Groetjes Martine
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Een tarp is natuurlijk prima om onder te slapen, maar bedenk wel dat het niet overal gemakkelijk is om die op te zetten, tenzij je er stokken bij hebt.
Wil je op campings staan, dan moet je er rekening mee houden dat privacy misschien niet heel gemakkelijk is, wanneer je onder een tarp slaapt. Ook is het lastiger om je spullen achter te laten, wanneer je ergens staat met een tarp in plaats van met een tent. (Voor mijn gevoel wordt het gelegenheidsdieven wel erg gemakkelijk gemaakt.)
Maar een tarp is natuurlijk wel lekker lichtgewicht en klein om mee te nemen. En bovendien ideaal om mee wild te kamperen.

Saskia
 
Ik kan je altijd van harte een tarp aanbevelen van lichtgewicht siliconen doek, ook compacter te stouwen. De tarp en wing van Wechsel (Denig) hebben altijd standaard één lichtgewicht stok.

Qua matje zeg ik toch weer Exped downmat, waarom: kleiner pakvolume en doe dan gewoon een 3/4 mat en het ligt heerlijk.... Verder een stukje folie voor onder je matje en om eventueel om je heen te slaan als het spookt (vieze regen en wind die naar binnen slaat). Voor 's zomers zou ik geen bivakzak aanraden, zo'n zeiltje (bijv. tyvek) is voldoende.
 
Wat je zou kunnen doen als je zelf over een naaimachine beschikt:

Maak een lekkere ruime tarp, die rondom zo'n beetje dicht kan en die je aan het stuur oid van je motor kan bevestigen. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote puntzak; 3 haringen en een lus aan je stuur en je ligt prima.
Of gewoon een grote driehoek, 1 punt het verst van de motor aan de grond vast, 2 punten wat dichterbij elkaar en het midden van die zijde met een lus aan je stuur omhoog trekken.
Dan heb je aan een lap doek en wat haringen genoeg en lig je redelijk beschut.
Grondzeiltje er in, en je spullen er op.
Wil je even van de camping af maakt je de punt los van je motor, verplaats je de motor en zet dan de punt vast in de grond zodat je spullen nog enigszins afgedekt achterblijven.

Succes
Rob
-Heeft net een ego deukende crash achter de rug en gaat toch met de motor op vakantie :)

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Martine.

Zoals Rob al zegt is een tarp prima aan de motor vast te maken, ookal heb je geen stokken bij je.
Maar aangezien je 2 maanden van plan bent weg te gaan, zou ik toch een tent overwegen. Deze is met wat spanbandjes meestal best wel goed apart aan de motor vast te maken, desnoods in een extra waterdichte zak. Ik weet niet wat voor een motor je hebt maar misschien an de voorvork of aan de sisibar. De weersomstandigheden kunnen natuurlijk van dien aard zijn, in die 2 maanden tijd dat het denk ik geen luxe is. Voordeel is ook weer dat je alles al kunt inpakken en aan de motor kunt bevestigen als het weer wat minder is en de tent komt dan als laatste (maar dat kan ip met een tarp ook).

@ Rob, wat heb je uitgespookt man?? Jij hebt hoop ik zelf geen schade aan je lijf???

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, omdat ik gisteren 80 km door een zware sneeuwbui heb moeten rijden en iedere 4 sec mijn visier moest schoon vegen).
 
Effe Off topic:
Peter:
Tijdens een BMW GS treffen zaterdag een glijer gemaakt op een Zuid Limburgs landweggetje met een km of 40.
Achterwiel glibberde onder me vandaan, en dan ga je direkt om. Zelf ben ik over de motor heen gevlogen en een metertje of 2 verder tegen de grond geklapt.
Geen echte schade aan motor en/of mijzelf: wat scheve dingen recht kunnen zetten, de valbeugels hebben zich opgeofferd ten gunste van de motor en ik zelf heb alleen wat forse blauwe plekken en de gebruikelijke stramme ledematen.
Ben gewoon verder gereden, is zo'n beetje de mooiste rit van mijn leven geweest met doorwadingen, on- en off road ritten door Zuid Limburg, Hoge Venen en vooral het gebied daar tussen in (een ontdekking!!) en koffie in Stavelot.
Ik heb binnenkort wel de route voor je, is goed te doen met de AT en geheel legaal.On topic:
Als je inderdaad zo lang weg wilt is een tentje een betere optie, met een set goede spanbanden kan je makkelijk een tent aan je bagagerol bevestigen.
Ik weet ook niet welke motor je hebt maar Touratech heeft voor heel veel motoren allerlei handige bagage hulpmiddelen zoals koffers, achterrekvergroters en beugels.
Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi,

Tja, volgens mij zou je gewoon een tent mee moeten nemen. Zoals al gezegd, als je zo lang weggaat dan krijg je zeker met slecht weer te maken en dat is niet prettig met een tarp. En zoals ook al aangehaald, je spullen liggen wel erg makkelijk bereikbaar onder een tarp op een camping als je zelf effe weg wilt. Zullen het geen "echte" dieven zijn, dan heb je nog spelende kinderen die met iets aan de haal gaan, allerlei gebeeste dat je bagage interessant kan vinden en een kleine horde mieren...
Ik zie een tarp toch meer als iets voor een lang weekend in voor/naseizoen op een lekker rustige locatie en niet voor een wat langere motorvakantie in hét drukke seizoen: de zomervakantie...

Het volume van een tent hoeft niet groot te zijn. Heb zelf een Vaude Hogan Ultralight - weeg niks en is ingepakt niet groter dan een 1.5 liter petfles.

Groetzels,
Dennis
 
Heel erg bedankt voor jullie antwoorden, daar kan ik echt wat mee!

Misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest, maar ik wil een tocht van 2 tot 3 weken maken. Voor mijn tocht ga ik waarschijnlijk met mijn avder op pad(ook op de motor) en heeft hij zijn tent mee.
Ik heb dan weliswaar 2 maanden vakantie, maar ik heb ook nog een paar andere plannen. Van die 2 tot 3 weken denk ik ongeveer de helft bij vrienden te overnachten(ze zijn al inegelicht hoor). Om voor deze reis een nieuwe tent aan te schaffen zie ik niet zitten, want ik ben erg tevreden met mijn TNF tentje. Het zal er dus op neer komen dat ik 7-10 dagen op mezelf aangewezen ben.
Een tarp komt altijd uit denk ik, al is het maar voor scouting doeleinden of als extra leefruimte bij mijn tent. (en is redelijk budget vriendelijk)

Ik heb een Suzuki GS 500 E uit 2000, een kleintje dus. Vorig jaar ben ik met een vriendin op vakantie geweest en toen ging het net met alle spullen en had ik de tent ook in mijn eentje, maar toen waren we maar 5 dagen weg. Ik ken natuurlijk mijn tent bovenop mijn bagagerol knuppen, zo enorm is die tent nou ook weer niet. Mijn bagagerol moet ik ik de lengte over de buddy leggen, want achter de buddy is te weinig plek om hem dwars te leggen.

Ik realiseer me dat het nogal een uitdaging is om voor drie weken spullen mee te nemen op zo'n fietsje, maar er zijn zeker mensen die het al eerder hebben gedaan, bovendien heb ik dus een paar tussenstops met meer comfort.

Groetjes Martine, die haar zomervakantie plant terwijl er hier net 30 cm sneeuw gevallen is
 
Neem je alleen de buitentent mee, als je deze tent kunt opzetten zonder binnentent. Is als het ware half tarpen.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Peter bedankt!
Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb! Ja ik kan bij mijn tent alleen de buitentent opzetten, dat was een van de redenen dat ik hem gekocht heb, maar ik heb die feature nog nooit gebruikt.
Soms is de oplossing zo simpel dat je hem zelf niet bedenkt. . .

Groetjes Martine(nog 1 dag en hrt is weer skitijd!)
 
Hi Martine,

Als het met vijf dagen weg wel allemaal op de motor kon, dan moet drie weken ook kunnen. Als ik langer ga, heb ik alleen meer kleren of meer eten bij. Je gaf eerder aan dat je kleren kon wassen en eten kan je overal kopen. Moet dus geen probleem zijn.

Ben wel jaloers en zou ook wel 2 maanden vakantie willen hebben en met de motor rondtouren. Heb wel een BMWK1100 met koffers, wat het toch wat makkelijker maakt.

Jaap
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan