Mountain Hardware tent


Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 04-06-03 om 11:30]Hoi allemaal,

Ter vervanging van onze Lowland Conquest (die gestolen is), zijn we op zoek naar een nieuwe tent. Hij moet vooral een lengte van min. 2.30mtr. hebben (dus voor alle Hillebergfans: Hilleberg is hooguit 2.20mtr, tenzij je voor die van 1025E gaat, maar dat vinnik een beetje te duur). Verder stormbestendig, 4-seizoenen, veel ventilatiemoeglijkheid.
Nu viel ons oog op de Trango 2 van Mountain Hardware, alleen is dat weer nergens in Nl. te krijgen, of weet iemand meer dan wij inmiddels? We denken er al aan hem in Belgie te halen of pas in Alaska, maar dat is een beetje eng, stel dattie op is ofzo...... of dat er wat mee is en je moet hem terugsturen voor garantie, dat gaat dan ook weer eeuwen duren....... :(
Heeft er iemand ervaring met deze tent (of andere Moutain Hardware tenten)????
En weet iemand waar er in NL. een dealer zit die ook de tenten van Mountain Hardware verkoopt?

Verdere suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

Groetsels
Peet
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


hoi Petra,

Ikzelf heb geen mountain hardware, maar een vriend heeft de skyview en die is er tevreden van. Iets of wat moeilijker op te zetten, maar een keer ie staat zeer handig.
Zelf ben ik pas overgestapt van een goedkoper Active leisure tentje naar iets beters. Na ongeveer een jaartje kiezen, vergelijken en uitzoeken heb ik gekozen voor de mountaintracker compact van Lowland. idd, lowland, ondanks de negatieve kritieken. En wel om volgende redenen
-ik ben vaste klant in de winkel(kariboe) waar ik het heb gekocht, en heb nog nooit moeten zagen om iets wat gerepareerd moest worden. In mijn ervaring verkopen ze alleen materiaal waar ze achter staan. En lowland is hun hoofdmerk van tenten. Dus als er iets aan komt kan ik trg
-de ruimte. Een keer je er hebt in gezeten weet je wat een ruime tent is. Er is natuurlijk altijd groter en tegelijk lichter, maar dan boet je wel in aan stormvastheid. En het gewicht valt best mee, +- 4.1kg
-Zoals ik al stelde, het is een zeer stormvaste tent. Zonder haringen staat hij al zeer stevig (nu ja, wel twee haringen nodig voor het luifeltje.)
-Zeeeer goede verluchting, ik denk niet dat gelijk welke tunnel daar aan kan tippen, en binnen zijn eigen klasse van geodeten vermoedt ik dat hij ook zeer bovenaan staat.
-rechtsreekse ingang in binnentent via 1 van de 2 deuren. Dus kan je je luifel in principe volledig volstouwen, je kan toch langs de ander kant binnen...
-Zeer makkelijk op te zetten, ondanks de 5 stokken.

Moest het gewicht niet zo belangrijk zijn, kijk dan ook eens naar de gewone mountaintracker. Een beest van een tent voor slechts 4.8kg
Maar als je dus kiest voor een mountain hardware denk ik niet dat je veel fout kan doen. Maken goed materiaal. Het belangrijkste is dat je je tent eens opzet en probeert voor aankoop. En je er goed bij voelt.

Succes ermee

Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
Diezelfde winkel die in mijn Coleman Nashoba-topic stond, www.thinkmountain.com verkoopt Mountain Hardwear. een spaanse internet winkel, die met veel van hun spulletjes ruim onder het Nederlandse prijspeil zitten... (niet met de Nashoba dus :) )

Ze versturen binnen de EU gratis, ook niet verkeerd.

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Het probleem is niet het aankopen (internet, ter plekke in Alaska), maar inderdaad het zien, erin zitten (Carl: liggen vooral) en inderdaad opzetten!!!!!

Heeft er iemand ervaring met de MSR fury??? Is ook mooi en hier te zien en in Alaska voordelig te krijgen :)

Groetsels
Peet
 
Hoi Petra en Carl,

Zonde dat jullie tent gestolen is. Toch niet met de complete inhoud als slaapzak, matje, branders en dergelijke? Een Hilleberg tent is inderdaad niet erg 'lang'. Liggend op een Exped Down Air mat raak ik het binnendoek al (1.78).

Succes met de keuze en aanschaf van jullie nieuwe tent.

gr. Marike
 
beste petra,

wanneer je naar de site van mountain hardware gaat (www.mountainhardware.com) kun je onderaan kiezen voor dealer locator. Klik hier op je gewenste land, voor jou dus nederland en je ziet alle dealers in nederland die mountain hardware verkopen. Misschien wist je dit al, anders is het wel een goede tip denk ik.

groetjes
stefan :)
 
Mountain Hardware tent = slecht

Ik heb dezelfde tent gehad. Gebruikt in Nieuw Zeeland en na 3 weken was het buitendoek al zo dun als vloeipapier. De garantieafhandeling was ronduit slecht. Ik kreeg een briefje van Mountain H. met de mededeling dat uv licht mijn tent had aangetast; m.a.w. het was mijn eigen schuld want ik had kunnen weten dat er in de ozonlaag boven Nieuw Zeeland een gat zit.
Einde discussie volgens Mountain H.

De outdoorzaak gaf me, na veel gezeur, wel mijn geld terug.
Mag ook wel voor een kapotte tent van drie weken oud.
 
RE: Mountain Hardware tent = slecht

hey hanoded

welk model had je??


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
RE: Mountain Hardware tent = slecht

trinity

drie stokstent, ruitje erin, gifgroen met paarse stukjes eraan

niet goed!
 
RE: Mountain Hardware tent = slecht

mmm, die trinity zit blijkbaar niet meer i/h assortiment. Ik ben wel wat verbaasd, want tot nu toe nog niets slecht gehoord over Mountain-Hardware, en de persoon die ik ken die er eentje heeft was tevreden.Nu ja, deze zomer zullen we eens een vgl-ende test doen tussen de Mountaintracker CP en de Skyview :)


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan