Mountain Hardwear tent EV25


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!

Abonneer je gratis op de Hiking-site.nl Nieuwsbrief:


banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben op zoek naar een 4-seizoenen en vooral lichte tent. Ik heb mijn oog laten vallen op de nieuwe EV25 van Mountain Hardwear maar kan er verder weinig info of ervaringen van anderen over vinden.
Wie heeft er een gebruikt en kan meer vertellen over zijn/haar ervaringen met deze tent. (opzetgemak, gewicht, stormvastheid, stokken etc.)

Kan iemand me verder nog vertellen wie de Nederlandse importeur voor Mountain Hardwear is ?

bedankt

Russian_Nomad
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is een vrij specifieke tent.
EV staat voor Ed Viesturs. Een klimmer die 8000-ers beklimt voor z'n werk, en die het nuttig vond z'n eigen tentje te bedenken.
Volgens de fabrikant is het tentje niet geschikt voor 'low level camping'. Het grondzeil kan 2000mm waterkolom hebben, en het doek 5000mm. Hij weegt rond de 2kg.
Als je grote bergen gaat beklimmen en strenge winters opzoekt heb je er wat aan. In alle andere gevallen kun je beter naar een andere tent kijken.

succes

:7
martin
 
Ja, het is inderdaad de EV2.
Voor volgend jaar van mei tot sept ben ik een expeditie aan het voorbereiden door Siberie en zoek hiervoor een vooral lichte 4-seizoenen tent.
De tent zal iedere dag vier maanden lang gebruikt worden dus opzet gemak is ook een prioriteit, naast de kilogrammen.

Verder wil ik hem voor de tocht in Siberie gebruiken voor een wintertocht.

Wie heeft er dus ervaring met de EV2 van Mountain Hardwear of kan mij een andere tent aanbevelen die de eigenschappen heeft die ik zoek ?

russian_nomad
 
Ik begrijp dat het model wat jij zoekt enkeldaks is en lijkt mij daardoor niet geschikt voor lowlevel camping vanwege condensproblemen.
Voor het komend seizoen heeft Terra Nova de Quasar Ultra Light verder bewerkt en gaat volgend jaar 3 kilo wegen. Het betreft een geodetisch model en daardoor uiterst geschikt voor 4 seizoenen.

Omdat deze tent op de binnentent staat kun je, als het weer het toelaat, deze ook alleen gebruiken voor muskietenbescherming.

Het is een 2-persoonstent met 2 luifels en dus goede ventilatiemogelijkheden

Maar een 4-seizoenen tent (dubbeldaks) lichter dan 3 kilo ken ik niet.

Groeten en succes met je expeditievoorbereidingen

Buintenvoetje
 
Als het goed koud en droog is dan zou je het kunnen wagen.

Voordeel van de EV2 t.o.v. andere soortgelijke modellen is de ruimte. Hij is een stuk langer dan de modellen van Bibler en Outdoor Designs. Andere grote merken hebben ook dergelijke singlewall assault tentjes en die zijn vrijwel allemaal slechts 210 bij 120 of zo. Da's vrij krap als je met 2 bent. De EV2 is een dikke 2.60. Nadeel is het materiaal. Conduit ademt aanmerkelijk minder dan goretex, maar dat merk je ook direct in de prijs.

Ga je zo iets gebruiken dan is het handig te kiezen voor een slaapzak met waterafstotende buitentijk. Het zal iedere ochtend sneeuwen in je tent. Als je ook gaat koken wordt het een klamme bedoening. Niet onoverkomelijk allemaal, maar wees voorbereid. Slaap je in dons kun je een vapour barrier liner overwegen..

Is het voor jou alleen, of voor 2?
Alleen slapen, of ook koken en je uitrusting erin?

Mocht je een dikke kilo meer kunnen/willen dragen is de Westwind van TNF misschien een optie. Die zit net onder de drie kilo, en is een volwaardige expeditietent. Een dubbel dak zal je leefklimaat aanmerkelijk verbeteren.

succes, hou ons op de hoogte svp..


martin
:7
 
Yow Russian Nomad.
Je profiel zegt dat je in Moscow woont??????????
Moet je dan niet de russische importeur weten?

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken en daarna de wodka).
 
RE: Mountain Hardwear tent EV2

Bedankt voor alle reacties.

De tent zal gebruikt worden voor twee personen met als het mogelijk is de rugzakken binnen de tent (of onder de luifel)

Koken zal niet in de binnentent gebeuren maar bij slecht weer of koude winter wel onder de (ruime?) luifel

ik zal even achter de Westwind en die andere aanbeveling aangaan.

en oja, ik woon inderdaad in Rusland (binnekort verhuizen van Moskou naar Voronezh) maar koop mijn materiaal in NL als ik daar ben.

keep the tips coming !
twan
 
Ik wil graag even reageren op de stelling dat een enkeldaks tent bij lagere(minder extreme) omstandigheden altijd last heeft van condens.
Het materiaal Gore Tex Exchange dat o.a. door Outdoordesigns gebruikt wordt is een gas doorlatend Gore-Tex.
En dit Gore Tex ventileert optimaal ook onder normalere omstandigheden.
Een vereiste is dan wel dat je tent volledig afsluit. Bovendien bereik je hiermee een beter isolatie.

Ik moet wel even onderstrepen dat mijn menig niet geheel objectief is om dat ik importeur van Outdoordesigns ben.

Website van de importeur van Mountain Hardwear is: www.twitch.nl

Rob Fröberg, Outware Trading.
 
>Het materiaal Gore Tex Exchange dat o.a. door Outdoordesigns
>gebruikt wordt is een gas doorlatend Gore-Tex.

Eh, alle GT laat toch gas door, hoe zou het ánders moeten ademenen?

Groetz,
Dennis
 
Hey Rob

Wat leuk dat je reageert.

Wil alleen meegeven dat 'lagere' omstandigheden niet meteen betekent dat ze ook minder 'extreem' zijn. Extreem nat weer tref je niet daar waar het eeuwig vriest.

Exchange zorgt er (volgens mijn informatie) voor dat je niet de verstikkingsdood sterft. Da's het enige verschil met 'normale' goretex.

Verder geloof ik best dat je het droog kunt houden in een singlewall onder 'normale' omstandigheden. Moet wel bij vermeld dat voor een dergelijke tent 'normale' omstandigheden droog en koud zijn.

grüssi
:7
 
Meer dan andere soorten GTX dus... Normaal GTX zal misschien meer CO 2 of zelfs CO, NO en andere stofjes waar je slecht (of juist heel goed:) ) van slaapt tegenhouden. Resultaat: hoofdpijn 's ochtends, slechte prestaties overdag. Op die hoogte is een beetje nachtrust heel erg belangrijk. ik heb een keer een bivakzak van ExchangeLite bekeken, en het is ook dunner en soepeler dan normaal GTX. Het is eenzelfde laminaat, maar de porien zijn zichtbaar groter dan die van normaal GTX. Overigens kostte die bivakzak van exchange maar de helft van wat een bivakzak van klassiek GTX kostte.

Blijft voor mij de vraag waarom een GTX tent die op expedities schitterend werkt prettiger zou zijn voor toendrakamperen dan een goeie dubbeldakstent....

Pieter
Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Mmmmmmmmmmm ..... interessant. Maar wat is dan technisch gezien het verschil tussen de gewone GTX en exchangelite/air permeable GTX. Ik heb zelf wel een idee, maar wil de mening van anderen wel eens horen.
 
Ja klopt, het Exchange Gore Tex zorgt er inderdaad voor dat je niet stikt als je alles afsluit. Laat dus O2 door naar binnen maar ook CO2 door naar buiten.
Maar naast deze eigenschap blijkt Exchange ook beter te ventileren (eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers).

Het temperatuur verschil tussen binnen en buiten blijft inderdaad belangrijk maar ook onder typisch "Nederlandse" omstandigheden , of te wel vochtig, 12 graden C. ventileert dit materiaal uitstekend.

Bij Exchange is de '"bicomponente" olie beschermende laag vrijwel weg gelaten. Deze is bij XCR Gore Tex al dunner.
Deze laag dient er voor om het Gore Tex (PTFE, teflon)voor(lichaams) vetten te beschermen.
Maar omdat bij een tentje/bivakzak er vrijwel geen langdurig contact is met de blotehuid kan dit geen enkel kwaad.

Groeten,
Rob.
 
Tja.. Da's de andere benadering van de 3-seizoenentent.. :)

Met z'n 2en, alle meuk en ook nog koken. Ja.. 2 nachtjes, dan houdt het echt op. Zelfs een Westwind is al aardig behelpen dan.

anyway succes..
keep us informed kamaradski..
 
>Een vereiste is dan wel dat je tent volledig afsluit.

Dat had ik eerder moeten weten Rob. Heb dit weekend twee dagen gehiket op de X28 van de Saurlandische Bergverein en 's nachts in mijn SoloRaider (gekocht op de outdoor trophy van Gore :-)) geslapen. Ik had de bivakzak openstaan en blijkbaar daardoor 's ochtends veel condens in de bivakzak, alhoewel ik het meer weit aan de volledige windstilte waardoor er geen waterdamp werd afgevoerd. Gelukkig heeft mijn Denig donsje een waterafstotende buitentijk, dus prima geslapen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Mountain Hardwear tent EV2

HOI,

ik zie de westwind staan en dacht even reageren.. ik heb zelf afgelopen februari zo'n tent gekocht. heb hem ook al getest zowel op de kamping (waar ie niet echt van houdt) als in ruw terrein op 3000 meter. het is een echt expeditie tentje. een klein nadeel, maar daar raak je aan gewend, dat de voorluifel niet al te groot. Bij 2 personen kun je onder de luifel 1 flinke rugzak kwijt en beide paar schoenen. die andere rugzak hadden we gebruikt als kussen. een rugzak als kussen is zelfs ideaal. vanwege de 4-seizoenen heeft ie niet veel ventilatie. dit is ook wel merkbaar sochtends, condensatie op het binnendoek.

1 dag hadden we savonds windstoten. we hebben toen alle scheerlijnen vastgezet en hebben er binnen niets van gemerkt. zelfs het doek beweegt niet, super.

ik ben zeer tevreden erover. 2,9 kg. een waterkolom van 10 meter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan