msr brander


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Is het de bedoeling dat je het pompje in de brandstoftank laat zitten na gebruik of moet die er telkens weer uit gehaald worden.
En begrijp ik het goed dat voor het schoonhouden van de sproeier de brander enkel heen en weer geschud hoeft te worden en dat het naaldje met gewichtje de sproeier dan schoon prikt? Het gaat over een msr whisperlite 600.


Groetjes David.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hai David.

Op je eerste vraag, de pomp kun je gewoon laten zitten en naarmate de fles leeg raakt, moet je gewoon de fles weer op druk brengen door er wat bij te pompen.
Maar het is altijd beter om bij thuiskomst de druk weer van de fles te halen.
Dat schudden van de brander kop gebeurt eigenlijk al, wanneer je de brander in de rugzak hebt zitten en je gewoon loopt.
Door die beweging gaat het naaldje ip al heen en weer.
Af en toe een kleine schoonmaakbeurt kan natuurlijk geen kwaad.
Wel adviseer ik je om coleman fuel te gebruiken.
Uit eigen ervaring weet ik dat het een groot verschil maakt met C95 brandstof uit een pomp.
Het houdt je bramder zeker schoner.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Ik haalde zelf altijd het pompje uit de fles, en heb het laatst tijdens een tocht niet gedaan. Gevolg: de pomp was gebroken, en ik moest een nieuwe kopen (was niet zo heel erg, heb nu een nieuw model, beter regelbaar). Maar ik haal dus nu wel elke keer de pomp er weer vanaf.

Groeten
 
Laat ze er al zeven jaar lang op zitten, en nog steeds geen prob...


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
Ik sluit me bij (tot nu toe) de meerderheid aan, ik laat de pomp (van m'n MSR whisperlite) altijd in de brandstoffles zitten. Om te voorkomen dat de pomp afbreekt, berg je brander goed op. Het zakje wat er staandaard bij zit, is erg ruim, zorg ervoor dat de pomp niet uit kan schuiven door het zakje goed strak dicht te knopen.

groeten, Rob
 
Bescherming pomp

Hi,

ook ik laat altijd het pompje (al jaren) in de brandstoffles zitten. Tijdens de reis, maar ook thuis in de opbergkast. Tijdens de reis heb ik echter wel deze fles in een Sigg iso hoes zitten. Deze zit er strak omheen maar heeft bovenaan voldoende ruimte om de hele fles en pomp in te kapselen en zodoende prima te beschermen.

Voor de reis altijd wel even checken of de rubbertjes en ringetjes enzo van de pomp niet verdroogd zijn en altijd bij het opbergen nakijken en eventueel verzorgen.

Succes!

Rutger
 
dank voor de vele reacties.
ben nu net na een week werken thuis en zie dat er velen zijn die mij geantwoord hebben. Mooi man. Ben net nieuw lid hier maar ben nu al blij dat ik mij ingeschreven heb.
Nogmaals dank,
Gr. David.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan