MSR Dromedary waterbag SMAAKPROBLEEM


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

babelfish

Lid Club Hiking-site.nl
Ha Ik heb een MSR Dromedary waterzak gekocht. Gewoon de verpakking eraf gerukt en weg gepleurt en hupla in gebruik genomen. Maar nu is het probleem dat het water in de zak een vervelende bij/nasmaak krijgt. Best te omschrijven als chloor/staal achtig. Al verschillende watertjes geprobeerd omdat ik in eerste instantie dacht dat het aan het lokale kraanwater lag. Maar het probleem bleef ook bij gebottled water.

Dus ik ben bang dat ik eerst de instructie had moeten lezen en dus een ingebruikname handleiding heb gemist. Moet ik iets eerst doen met dit type zakken voor ingebruikname en zo ja wat?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

even een warm sopje er door heen?

Ik heb zelf nooit smaak problemen gehad met mijn dromedary. tenminste nooit opgemerkt.
 
Sander,

Ik heb ooit eens hetzelfde probleem gehad en toen heb ik de zak (de mijne was een Camelbak) voor een half uurtje laten liggen gevuld met water en Sterident. Sindsdien had ik heerlijk 'fris' smakend water.

Geen idee of dit de coating aan de binnenzijde aantast, maar het is inmiddels ruim 3 jaar geleden en ik gebruik de zak nog steeds tot volle tevredenheid :)

Raymond
 
Oké zodra ik terug ben van vakantie ik het eens proberen. Eerst veilig een sopje en als dat niet afdoende is met de bruistabletten van kunstgebitsreinigers aan de slag (sterident o.i.d). Dank voor de reacties.

(ben met mijn gezin de GR AE aan het doen tussen Houffalize en Martelange met de Rambler, Lache joh die Ardennen met een Rambler, wel best een beetje nat de laatste paar dagen)
 
Je kunt misschien ook die reinigingstabletten van Sigg proberen. Die zullen vast geen coating aantasten.

Overigens heb ik ook nooit problemen met mijn dromedary. Gewoon altijd goed drogen voordat hij wordt opgeborgen en een keertje schoonspoelen voor gebruik.

Succes!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan