MSR pocket rocket, anyone?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
He hoi,

Iemand ervaring met de MSR pocket rocket? We gebruiken tot op heden de coleman multistove, maar dat ding is lompzwaar voor in je rugzak, dus we zijn op zoek naar een betaalbare gasbrander die veel lichter is. Culinaire hoogstandjes maken we er niet op. Ook bij tochten vanuit een vaste standplaats kwamen we nooit verder dan thee/koffie/water voor soep maken en het eetbaar maken van voedsel.

:+ Groetjes van Juupje
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Uiteraard ervaring!

Superbrandertje!! Doet het eigenlijk altijd, tot 1,5 ltr. pan redelijk stabiel, zelfs met een 2 ltr. pan is het nog te doen. Heerlijk te regelen van echt sudderen tot krachtig hoog vuur om water te koken. Superaankoop zeker voor dat bedrag. Als je windschermpje wilt gebruiken gaat die van je benzine-brander niet passen die is namelijk te laag.

Zeker kopen!!

suc-6-
 
Juupje,

Perfect ding.
Zeker voor het het doel waarvoor jij een brander wilt gebruiken: "vanuit een vaste standplaats kwamen we nooit verder dan thee/koffie/water voor soep maken en het eetbaar maken van voedsel"

Ik, zou bij gebruik, zelf niet zo gauw voor de 100grams blikjes kiezen. Die zijn snel leeg en kosten bijna evenveel als de iets grotere blikjes.

Hieronder staan nog wat bevindingen, waaronder ook die van mezelf, die ik van Hiking-Site zelf heb geplukt.

Grt,
Ruud

================================================

MSR pocket rocket (€ 34,00)

Top, klein (past in jaszak),geen onderhoud, stil en snel, ideaal voor fietsers, zeer goed regelbaar. Wel wat onstabiel met een grote pan.
(M Koopman / 30-03-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 35,00)

Compacte, lichte brander. Brandt als een tierelier en is goed te regelen.
(Pedro / 14-06-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 45,00)

Voordeel: Superklein, supermakkelijk en supersnel. Nadeel: De Brandstof is duur en is snel op. Bij een beetje wind neemt de efficiency snel af. Conclusie: Perfect voor kortere tochten van dagwandelingen tot 3 dagen. Voor langere trektochten is een benzinebrander beter.
(Nico Vermaas / 18-06-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 29,95)

Superlicht en best krachtig. Doordat je 'm opbergt in de bijbehorende kunstof-capsule blijft ie onbeschadigd tijdens het vervoeren.
(Ruud van Koten / 23-08-2004)


MSR Pocket Rocket (€ 39,00)

Grandioos. Als je op gas wilt koken en je vindt gewicht en volume belangrijk (rugzakkers) dan is deze kleine, lichte, fijne brander een echte aanrader. Doordat hij vrij hoog staat (op een gastankje) en tamelijk klein is, wel neiging tot instabiliteit. Kwestie van opletten dus.
(Walter / 31-08-2005)
 
Hee Juup,

de pocket rocket is een superbrander! Licht, goedkoop en, naar mijn ervaring, zuinig. Ik ben het er niet helemaal mee eens dat hij goed te regelen is, maar ik heb hem vooral ook voor het koken van water gebruikt, en dan is het écht een wonder! IJskoud water tot 2 liter idd binnen no-time kokend. Stabiel te maken door te ondersteunen met stenen...:)
Let wel op: voor het eetbaar maken van voedsel (koken) staat hij snel al wel te hoog en is de brandervlam heel geconcentreerd op één plek, even op het aanbranden letten, dus...
Verder: aanrader. Meteen doen! :)

Groet,
Sjoerd
 
Ik heb zelf een markill hot shot. Kookt even snel een liter water (onder testomstandigheden) als de msr, maar heeft daar minder vermogen voor nodig. Ideaal ding, en omdat hij vier ipv drie pootjes heeft erg stabiel. Tevens voorzien van een pietzo, alleen wel 100 gram en een beetje zwaarder dan de pocket rocket. Maar verder even duur, dus zeker een goeie optie.

groetjes,
timo
 
Ha Juupje,

ik moet eerlijk bekennen dat ik gemiddled twee pocket rockets bezit (lang verhaal...) en deze gebruik ik voor veel verschillende dooel eindes. Kan mij dus ook prima vinden in de ervaringen zoals die zijn opgetekend door de rest. Wat ik het grote voordeel boven de crux vindt is de prijs, voor E25,00 heb je der al een, en de crux kost iets van 85 euries... beetje verschil.

Kheb em in veel verschillende omstandigheden gebruikt en voeldoet eigelijk altijd wel, kook er meestal voor twee man op (en ja dan zijn twee brandertjes wel zo handig).

Maar een aantgal andere brandertjes kunnen ook prima voldoen voor het gebruiks type wat je aangeeft, zoals de bluet series van campingas/coleman. En ook de hotshot van markil ed.

Succes

B@s
 
Hoi Juupje,

Ook ik heb zo'n ding en gebruik hem naar volle tevredenheid, licht, goedkoop en betrouwbaar.

Kookse!
Petra
 
pocket rocket is super!!
alleen jammer dat mijn pootjes helemaal verbogen zijn door een dikke, oude zwitser die zijn rugzak op mijn brander parkeerde ;( x( :(

diezelfde zwitser gleed een dag later door de obergabelhorn noordwand met een noodgang naar beneden, maar dat terzijde}(....

Groeten Bas

- ik was het niet hoor:D
 
He hoi,

Ha, dat klinkt allemaal super! Dat brandertje gaan we dus in de kerstvakantie (dan pas tijd) fijn kopen!.........Enne, dan zal ik oppassen voor dikke zwitsers:+ ...

:+ Groetjes van Juupje
 
Opzich vind ik het een leuke brander, vooral vanwege het gewicht he! Maar ik vind de Crux mooier: deze heeft een mooie brede vlam, terwijl de zakraket meer op een snijbrander lijkt.

Dus als je voor 10 gr minder en €70 meer een betere vlam wilt dan zou ik de Crux kopen.

Eins
 
Ik heb 'm ook en ben er erg tevreden over. Al had ik toen eigenlijk de Coleman F1 op het oog. Maar met een prijs van E50,- kon ik die niet echt betalen.

De Coleman komt op mij iig iets stabieler over als je een wat zwaardere pan op ga zetten.

-voor mj niet zo van belang in me eentje-

Stephan
 
Om toch nog 2 gasbrandertjes te noemen die nog een aantal voordelen hebben boven de crux en de Pocket Rocket :
Primus Gravity, het gasblikje is hierbij los van de brander wat betekent dat de brander zeer laag is en daardoor goed te beschermen is tegen wind en daarnaast zeer stabiel. Ook nog een Piezo (€ 74,95)

MSR Superfly: Extra hier is dat er zowel schroefblikjes als campingazblikjes (met bajonetsluiting)aan te sluiten zijn. Ook hier een Piezo ( €64,95)


Succes met je nieuwe brander

Rene
 
Ik smijt er nog eentje bij: de Coleman F1 Lite (Ultralight). Krachtigste van de kleine gasbranders, licht, betere vlamspreiding, windresistenter, zuiniger en niet overdreven duur.
 
>MSR Superfly: Extra hier is dat er zowel schroefblikjes als
>campingazblikjes (met bajonetsluiting)aan te sluiten zijn. Ook
>hier een Piezo ( €64,95)
>
>
>Succes met je nieuwe brander
>
>Rene

Die MSR Superfly gebruik ik dus ook.
Ik heb hem destijds boven de Pocket Rocket gekozen omdat hij een betere/grotere branderkop heeft wat de warmte beter over de pan verdeelt.
Ook vond ik de pandragers van de Pocket Rocket ietwat fragiel en instabiel icm een pan vol water.
Maar boven al het grootste pluspunt om de Superfly te kopen, het kunnen gebruiken van beide type ventielblikjes zonder aanpassing van je brander.
 
He hoi,

hmm, toch nog even kleine twijfels over of het nou de pocket rocket wordt of de crux. Eerst maar eens voordelen/nadelen tegen elkaar afwegen.... Maar beide branders spreken me wel aan.:)

:+ groetjes van Juupje
 
Ik gebruik de Pocket rocket vooral om snel even water te koken voor drinken enzo als ik geen zin heb om mijn Whisperlite voor te verwarmen, heb de pocket rocket ook wel gebruikt om de whisperlite zelf voor te verwarmen. ;)

verder weinig problemen mee gehad, wel een pan gesloopt door het op de brander te zetten zonder water (STOM)

Stabiel maken gaat prima met een bord of deksel onder het tankje.

Als ik weer de keuze zou moeten maken zou ik echter voor de Firefly gaan, mede door de grotere brander en autostarter.
 
Hi allemaal

Laatst zo`n Pocket Rocket gekocht, leek mij een leuk ding om mee te
nemen naar Zweden. (we krijgen daar gas verstrekt, luxe of niet!)
Toen ik er echter een pannetje opzette viel het mij op dat de pan alleen gedragen wordt door de buitenste drie puntjes van de pandragers, heel vreemd! vind ik dit. Iemand hier ervaring mee?

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi allemaal

Laatst zo`n Pocket Rocket gekocht, leek mij een leuk ding om mee te
nemen naar Zweden. (we krijgen daar gas verstrekt, luxe of niet!)
Toen ik er echter een pannetje opzette viel het mij op dat de pan alleen gedragen wordt door de buitenste drie puntjes van de pandragers, heel vreemd! vind ik dit. Iemand hier ervaring mee?

Met vriendelijke en sportieve groet, Eddy
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan