MSR Pocket Rocket Stove


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo ik heb onlangs een MSR pocket rocket stove gekocht bij Bever. Echter, konden ze mij niet vertellen waarom hun blikjes van Coleman er niet onder konden. Er komt dan geen gas uit. Ik had nl een coleman 250 blikje erbij gekocht. Nu hebben ze mij netjes verder geholpen en een primus blikje gegeven. Dat werkt wel. Alleen is dat powergas. Veel stoerder ook nog eens.

Vraag dus. Waarom werken die Coleman blikjes niet. het is immers de zelfde schroefsluiting. en hebben anderen dit probleem ook ervaren. ik wil nl binnenkort naar zweden en wil nl wel blikjes kunnen gebruiken/ kopen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi,

das vreemd, kook somers eigenlijk altijd op coleman gas (goedkoper) en swinters op "powergas" (andere mengverhouding waardoor deze bij lagere temp nog goed brand) dus zou geen probleem mogen zijn. Met een markill adapter kun je er of click-it (campinggas) of schroefcartouches onderhangen.

Waarom het met jouw brander niet lukt? wel goed aangedraait? ander coleman blikje geprobeert?

Bas
 
Ja, we hebben in de winkel meerdere blikjes geprobeerd. Ook de type 500 blikjes. alleen de type 100 werkte. maar die zijn mij veel te klein om op te kunnen koken.
ook een ander pocket rocket geprobeerd.

Bij een vriend van mij werkt het prima. echt heel bizar. even kijken of meerdere mensen nog wat nuttigs posten anders vraag ik gewoon een brander waarbij het wel werkt.. Snap er iig niets van.

en zo'n adapter ken ik ja. gebruik ik met mijn markil lampje als we in frankrijk staan. reuze handig.
 
hmm is idd vreemd, heb ondertussen mijn 7-de pocket rocket in gebruik (yep, gebruik deze erg veel) en die doet het gewoon goed... op eigenlijk alle standaard schroef tankjes.

Bas
 
Dan toch maar terug naar de winkel om te kijken wat ze kunnen doen. er kwam bij de coleman blikjes geen gas uit, en toch stevig aangedraaid.

alvast bedankt
 
euhm, naar je werk? zag via je website => ed. dat je self employed fotograaf en werknemer bij de hema ohja bever was?

Maar is idd wel een merkwaardig iets. het is nl. bewust allemaal dezelfde draad en hetzelfde ventiel waarmee deze tankjes werken om deze allemaal volgens dezelfde standaard te kunnen gebruiken...

Bas
 
Klopt, maar is alweer een poosje geleden. Moet ik nog steeds aanpassen. heb er idd een poosje als oproepkracht gewerkt.
 
hmm ok.

Maar ben benieuwd wat het probleem is, dan moet ik nl, ook opzoek naar andere tankjes (als mijn huidige voorraad op is dan..)

Een andere brander op die bewuste tankjes geprobeerd?

Bas
 
Jeps.

een coleman brander die ook op de tafel stond, en die werkte prima. Zal wel aan die lichting blikjes hebben gelegen o.i.d. lijkt me namelijk iets voor MSR of coleman.
 
Met JAO al eens meegemaakt dat de 100 gram blikjes niet werkten.
Iets met fabricagefout of zo.
Weet het anders ook niet.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hallo,

Er moet verschil zijn in het gebruik van de schroefdraad blikken.
heb afgelopen zomer ook een 100g blik leeg gehad en met een 400g blik vervangen. Na 4 min kwam er bijna geen gas meer, een andere bus deed het weer wel.
Later het vorige blik weer getest, probleem toch in blik of de sluiting??


Let op:
Cadac en Coleman blikjes niet verkrijgbaar in Frankrijk.

Bert
 
Ik gebruik al jaren een Pocket Rocket met de bewuste blikjes uit verschillende landen. Nog nooit een probleme gehad.

Lege demonstratie blikjes in de winkel misschien?????

Leo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan