MSR PocketRocket


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

Erwinvl

Guest
Ha allen,

hoe lang doe ik ongeveer met een klein gastankje van MSR i.c.m. een PocketRocket? normaal gebruik voor 1 persoon (geen sneeuw smelten ofzo).

Erwin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een vriend van me heeft net nog 2 weken in Corsica gezeten (met een Pocketrocket) en hij heeft een grote Primus gastank niet leeg gekregen. Op het einde van zijn verblijf heeft hij nog 2 uur de brander op vol vermogen laten branden om een lege tank in de vuilnisbak te kunnen smijten (uit veiligheid).

Misschien dat dit je toch al een idee geeft?

groetjes,
Jan
 
Jep, dit geeft me zeker wel een idee. Alhoewel afgelopen twee weken Corsica wellicht minder verbruik vergt dan winter in de Vogezen ofzo.

In ieder geval bedankt, ik heb zeker een goede richtlijn.


Erwin
 
Uiteraard zal je in de winter in de Vogezen net ietsje meer verbruiken. Maar de rode MSR blikjes hebben een hogere verbrandingswaarde dacht ik (en ze zijn ook een stuk duurder). Dus dat zou wel es kunnen compenseren.

Met een kleine coleman blikje (220g) doen we ongeveer een week voor 2 personen + gaslamp (met een Primus Basestove en kleine Primus gaslamp). Ik vraag me af hoe lang we zouden doen met een MSR blik. 'k ga dat de volgende keer toch es proberen.

groetjes,
Jan
 
Weekendje Ardennen is geweest en de zakraket was mee...wat vindt Erwin ervan?

het ding is licht, klein en gemakkelijk (ultieme sudderstand) in gebruik. je hebt 'em in no time uit de rugzak en brandend.

het ding is ook redelijk windgevoelig, voor grotere groepen (>2 pers.) underpowered (kon niet tegen de Coleman 442 op, maar da's niet gek aangezien dat een benzinebrander is) en mijn pannetjes gleden redelijk op de pootjes (kan ook aan m'n (nieuwe) pannetjes liggen)

qua geluid houdt 'ie de reputatie van MSR in ere...

als je in je uppie weggaat (max 2 personen), dan voldoet deze brander zeker. met meer personen lijkt het me dus net effe wat te weinig vermogen hebben.

aanrader? zeker weten!


Erwin
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan