MSR Whisperlite opruimen

Ik heb nu een tijdje de MSR Whisperlite en elke keer als ik klaar ben en hem uit laat branden zit er nog aardig wat wasbenzine in de slang met het loskoppelen. Het is altijd een beetje knoeien.. Ik vroeg me af of ik iets fout doe of hoe jullie dit aanpakken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

tja ik gebruik de "primus" methode dus aan het einde draai in de fles op de kop waardoor de brandstof slang alleen nog gas verstookt ipv vloeistof doorgeeft. ben je de druk in de fles kwijt en verspil je de mnste benzine.

Bas
 
En zelfs dan kan er nog een paar druppeltjes uitkomen. Ik laat die bij voorkeur op iets hards vallen (een steen of het alu windscherm) en steek deze aan. Dan heb je niet die giftigheid in de natuur.
 
Hallo Heren stovies,

de "Flip Over shut-off" is exclusief voor Primus en Optimus stoves. De pomp constructie is daarvoor aangepast, De MSR pomp is daarvoor NIET aangepast. MSR geeft dat ook niet aan in hun handleidingen. (zie bijlage). Het is dan ook niet aan te raden.

Bij gebruik van benzine, is het ook geen groot probleem, wacht even een paar minuten met inpakken en restand uit brandstoslang verdampt. Bij Petroleum kan een doekje wonderen doen.

MVG
Rolf
 

Bijlagen

  • MSR_WLI_StoveInst_EN_USJC_LORES.pdf
    997 KB · Weergaven: 28
hi Rolf, klopt inderdaad dat het niet in de manual staat. Nadeel van de pompconstructie is dat je de knop verstopt. Uit betrouwbare bron (kennis via cascade) blijkt dat er buiten het praktische bezwaar geen technisch bezwaar is. Met mijn huidige wisp int. doe ik dit al tien jaar en de voorganger is ook zolang mee gegaan en nooit een probleem mee gehad. Sterker nog, als de fles heel vol is houd ik de fles gewoon omhoog, dat is de uitstroom slang ook uit de vloeistof.

Maar idd, denk altijd twee tellen na als je met branders bezig bent.

Bas
 
Hi Bas,

Alles kan als je weet wat je doet.

Ik heb ook een Wisperlight (International), die ik overigens niet veel gebruikt/ Mijn bezwaar tegen jouw methode bij de meeste MSR branders geen parate knop hebt om de de vlam te stoppen, op moment dat je fles omdraait licht hij op de eneige controle valve die er is. Er is dan geen mogelijk om de brander te stoppen mocht hij onverhoopt niet uitgaan. Terugdraaien van de fles met brandstof is dan de enige methode nog. En dat kan heel vervelede flares opleveren.

De enige MSR brander waarbij jouw methode wel verantwoord is, is de Dragon Fly, die heeft een regelvalve op de branber en een valve op de pomp, net als Optimus en Primus branders. Alle overige MSR branders hebben alleen een valve op de pomp.

MVG
Rolf
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan