MTB routes in Noorwegen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag mensen,

Omdat we op andere fora minder info kunnen vinden dan gehoopt, toch maar een fietsvraag bij de 'wandelgebieden'. Het gaat namelijk om het volgende. Binnenkort vertrekken we naar Noorwegen met de camper om dit land eens te verkennen. Naast de camper gaat de mountainbike ook mee en willen we veelvuldig MTB tochten gaan maken. Nu is Noorwegen gezegend met een grote hoeveelheid tracks, trails en andere voor MTB'ers interessante paden, maar er zijn er maar weinig zo op voorhand te vinden. We zijn met name op zoek naar routes voor de gps.

Weet iemand waar gps routes voor de mountainbike voor Noorwegen te vinden zijn op internet?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet
 
De bekendste en meest populaire fietsroute is de Rallarveien van Finse naar Myrdal. Dat is een gruisweg met sommige stukken grovere stenen. Goede remmen zijn noodzakelijk. Het kan hier erg druk zijn, ook met minder goede fietsers die delen van de route wandelen. Het is afhankelijk van de sneeuw wanneer de weg open gaat, ik dacht dat hij nu nog dicht was. Finse is bereikbaar per trein. Je kunt ook parkeren in Haugastøl en daar de rallarveien omhoog fietsen tot Finse. Als je van pittig fietsen en klimmen houdt, doe je de route in omgekeerde volgorde.

http://www.rallarvegen.com/

Verder raad ik je aan eens goed rond te kijken bij Syklistenes Landsforening, vooral op deze pagina:

http://www.syklistene.no/Tur_ferie/Atten_flott_fjellturer

Vooral die "slepene" op Hardangervidda zijn echt terrein, gedeeltijke tractorweg, gedeeltijk stenen en modder. Hier heb je denk ik kaart en kompas nodig.

Veel andere fietsroutes in Noorwegen zijn op gruiswegen. Noren hebben niet zo zeer MTB-routes. Ze noemen het gewoon fietsroutes en voor de meeste van die routes heb je een MTB nodig. Vooral de wegen hoog in de bergen zijn meestal niet van asfalt. Er bestaat wel lange afstand fietsroutes die met bordjes zijn gemarkeerd, maar die zijn weer wel op asfalt.

Informeer bij de genoemde website en eventueel bij het plaatselijke turistkontor. Meestal staat op de plaatselijke turkart ook aangegeven wat een fietsroute is. Syklistenes Landsforening heeft ook allerlei boekjes met routes. Ze zitten in Oslo in de (oude) Operapassage, vlak bij het centraal station.

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan