muskietenwerende kleding


Status
Niet open voor verdere reacties.
M

maddie

Guest
Hallo allemaal,
ik wil een aantal dagen trekken in het Amazone oerwoud in Peru in juni/juli. Ik zit te twijfelen of ik muskietenwerende kleding zal kopen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Wat is handiger, geimpregneerde kleding of toch een overhemd waar ze niet doorheen kunnen steken. De prijsverschillen zijn nl nogal pittig.
bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Als ik je oproep zo lees dan begrijp ik dat dat een eenmalig iets is, waarschijnlijk deel van een rondreis in dat gebied?
Ik zou er geen kapitalen aan uitgeven, je kan wel muskietenwerende kleding willen kopen en dragen maar zoals Redmond O'Hanlon al eens aangaf: De beste 100% bescherming is een gepantserd duikpak. Maar dat was wat lastig te combineren met de temperaturen van +30° en een relatieve luchtvochtigheid van 99%. Je zal altijd delen van je huid blootstellen aan de lucht, dus smeren moet je dan toch.

Bij ons in Corcovado en Tortuguero, Costa Rica voldeed destijds de muggenwerende lotion van Djungle Oila oid. (Bever) uitstekend, een smerig goedje en je moet het er minimaal elke 1,5 uur even opnieuw opsmeren maar t werkt.
Het hield de muggen op een cm of 25 van je hoofd af..:( maar gaf je de luxe van het kunnen rondwandelen in alleen een korte broek en een luchtig shirt.

Ook deed onze reisleider destijds mee met een test om doormiddel van forse hoeveelheden vitamine B je zelf minder aantrekkelijk te maken voor miuggen, en dat schijnt te werken.
Maar op dit vlak heb ik absoluut geen expertise en mocht je die kant op willen dan zou ik dat altijd met een arts overleggen, ik denk dat er reele risico's bestaan voor hypervitaminose als je zelf maar wat slikt en prikt....

Veel plezier


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
veel knoflook eten voor een langere tijd schijnt ook te werken tegen muggen, maar je haalt mischien meer dan muggen op een afstandje...
 
Er proefondervindelijk achtergekomen dat m'n goedkope life-line broek mugdicht was, heerlijk, absoluut aan te raden. DEET en andere middeltjes werken wel maar je smeert je jezelf niet van top tot teen mee in, alleen de ontblote huid.
En ook muggen & bijbehorende bulten wennen, ook proefondervindelijk ervaren.

Mvg,
Frank.
 
Dat muggen en bulten wennen wil ik wel geloven, maar in malaria-gebied is dat NIET de bedoeling. Het aantal steken minimaliseren m.b.v. kleding/muskietennet is veruit de beste malaria-bescherming.
 
Hoi Maddie,

Mijn ervaring is dat je hoe dan ook gestoken gaat worden :)

De tropische muggen waren daarbij met name actief in de avondschemering en s. nachts. Zorg dus voor ene geimpregneerde klamboe en zorg dat je niet met lichaamsdelen tegen de klamboe aan slaapt.
Door de kleren heen geprikt worden heb ik niet meegemaakt, wel aan de randen van de kleding etc. Spijkerbroeken zijn te dik om doorheen te prikken alleen wel bloed en bloedheet. Ow ja, een regenjas werkt ook erg goed tegen hordes dorstige muskieten.
Regelmatig smeren met mosiguard van tropenzorg is een goede remedie en wat huidvriendelijker dan spullen met DEET.

Zinkzalf helpt goed tegen de jeuk. Ik weet nog wel dat ik gemiddeld 11 beter per dag kreeg en daar wen je op den duur goed aan :) (geen bult + geen najeuk)

Als je het helemaal op supersafe wil spelen dan kan je natuurlijk muggenwerende kleren kopen, maar ja in de auto stappen is ook niet altijd safe. ;)

Veel plezier!

Nanda
 
Hoi,

Ik ben nooit in het oerwoud geweest, maar ga vaak op vakantie in Noord-Noorwegen waar het echt stikt van de muggen (je slaat er zo 30 dood in een klap).
Ik heb een broek en een overhemd van fjällräven. Die zijn gemaakt van dichtgeweven stof en daar prikken de muggen niet doorheen. Je hebt dit soort kleding van allerlei merken, ook goedkope. Ik denk niet dat je geimpregneerde kleding hoeft te kopen. Als het maar dicht genoeg geweven is, werkt het prima.
Verder gebruik ik een pet met muggennet. De buitenkant van mijn handen smeer ik in met DEET. Mijn ervaring is dat DEET niet afdoende is voor veel blote huid, want zoals hierboven genoemd wordt je toch altijd wel gestoken. Maar door je zoveel mogelijk af te dekken kun je het ergste voorkomen. Die paar muggen die op je hand met DEET komen te zitten kun je wel verjagen. Ik word nu nog het meest geprikt in mijn sokken (tussen schoenen en broek).

Groeten,

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan