Muziek tijdens het hiken?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hoi allemaal,

Ik ontving gisteren een persbericht over een interessante nieuwe gadget, The Dash van Bragi. Draadloze oordoppen om onder andere muziek te luisteren tijdens het sporten. Kost een paar centen (299,00), maar dan heb je wel een zeer luxe muziekinstallatie en bluetooth handsfree set voor je smartphone ;)

Ik weet niet hoe dat in Nederland is, maar op dit moment zie je hier in Spanje continu mensen met hun telefoon in de hand of borstzak om muziek te luisteren. Niet met koptelefoon, maar gewoon luid en duidelijk voor iedereen om van mee 'te genieten'. Vind het persoonlijk een vreselijke trend, vooral omdat de muziek meestal niet om aan te horen is, maar ook omdat ik het ronduit asociaal vind dat iemand met z'n mini beatbox over straat loopt op die manier.

Maar wat ik me dan wel afvraag: luisteren mensen tijdens het hiken eigenlijk graag naar muziek? Zelf loop ik bijvoorbeeld nooit met koptelefoon op, simpelweg omdat ik alles om me heen gewoon wil horen. Maar tijdens een pauze met uitzicht wil ik soms nog wel eens muziek zachtjes aan zetten. Over het algemeen hele relaxte muziek (Ludovico Einaudi bijvoorbeeld), maar nooit met koptelefoon.

Hoe doen andere dat? Luister je tijdens het hiken naar muziek of luister je liever naar de vogels en de wind??

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Geen muziek voor mij tijdens het lopen ( en ik ben een muziekfanaat) . Past totaal niet in de ervaring van de naturbeleving.
 
Wij nemen altijd een heel kleine mp3 speler met een splitter die op een AAA celletje loopt, voor tijdens de heen/terug reis. Wordt anders ook alleen voor de laatste km gebruikt als je stuk zit. Kun je nog een paar km uit de benen krijgen.

Verder nooit herrie aan, mis je te veel van wat er om je heen gebeurt. GSM gaat gewoon uit, piepjes van de gps etc ook.

Bas
 
Tijdens het lopen geen muziek.
Bij langdurig verblijf in de tent wegens slechtweer of voor het slapen gaan dan wel muziek en/of radio.
 
Ook voor mij geen muziek bij het peddelen en kanokamperen.
Peddelen maakt eigenlijk al herrie genoeg (zoals ik meestal peddel dan ;-)
Heb inderdaad ook genoeg aan de geluiden van de natuur.
 
Als ik alleen een tocht loop van enkele dagen zet ik na een tijdje graag een muziekje op hoor, maar dan meer in de richting van (inderdaad) Einaudi dan de welbekende straat beatboxers :-)
 
Ben echt een muziekliefhebber, ik luister het graag onderweg. Maar niet bij het buiten spelen.... (vreet bovendien ook nog een bak energie dat ik niet graag meesjouw omwille van gewicht)
 
In gezelschap heb ik geen muziek opstaan, maar als ik s'nachts loop bij een kennedymars dan is muziek wel lekker als afleiding. En met een beetje geluk kan de nog naar de lokale radiozender luisteren om te horen hoe het met andere wandelaars gaat.
 
Zeker geen muziek tijdens het lopen.
Wel altijd een klein mp3 spelertje bij me voor als ik 's avonds "zin" zou hebben in muziek.
En dat is eigenlijk maar heel zelden. Bij mij gaan een boek lezen en muziek luisteren niet samen.
Gebruik de oortjes een enkele keer "loos", om te laten zien dat ik geen behoefte heb aan socializen.

Mieke
 
Als ik met ov of vliegtuig reis dan wel, vooral voor tijdens het wachten. Tijdens wandelen nooit, en ook niet in de tent. Vroeger tijdens het (race)fietsen wel, maar sinds dat ik een ligfiets heb, is het fietsen leuk genoeg om het zonder muziek te kunnen :) Zonder muziek kijk ik meer (& bewuster) in de rondte.

Er is een tijd geweest dat men met een enorme stereo op de nek rondliep. Daarna met een walkman, nu met telefoon met ingebouwde speaker. Gaat vast weer over of er komt iets voor in de plaats. Zolang het door vreemden in de stad is maakt het me niet veel uit. Ik heb wel eens een tochtgenoot erop aangesproken.
 
Tijdens het wandelen heb ik nooit muziek op want dan heb ik het gevoel dat ik me afsluit van de natuur en ik ga nou juist wandelen om van de natuur te genieten.

Soms heb ik wel muziek op voor het slapen, zeker als het slecht weer is. Ik heb ontdekt dat ik sneller in slaap tval als ik bv Linkin Park hoor dan het klapperen van het tentdoek in een stormpje. [emoji16]

Groetzels,
Dennis

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
 
Soms heb ik wel muziek op voor het slapen, zeker als het slecht weer is. Ik heb ontdekt dat ik sneller in slaap tval als ik bv Linkin Park hoor dan het klapperen van het tentdoek in een stormpje. [emoji16]

Ik doe normaal eerst mijn oordopjes in. Eigenlijk bijna altijd, omdat ik soms van het minste geluid al wakker kan worden.
Als ik tijdens wildkamperen "enge" beesten hoor wil ik nog wel eens muziek opzetten, als de dopjes niet genoeg dempen en ik de beesten nog hoor.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan