(naakt)slakken!!!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Een vraagje??, mmmmmm lekker!

Wie heeft er ervaring met het eten/klaarmaken van slakken zonder gelijk aan een restaurant in france/spanje te denken.
Dus gewoon uit de natuur halen en smullen maar. Werkt dat zo??

Ben benieuwd naar de reacties!

Met vriendelijke en sportieve groet,Eddy
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De slak die gegeten wordt is volgens mij de wijngaardslak. Andere zullen misschien ook eetbaar zijn maar het wordt niet voor niets niet gedaan.... Ik bedank in ieder geval.

René
 
Eddy,

Of ze allemaal even gezond zijn? Niet alle slakken gaan dood van het slakkengif wat in sommige tuinen en buurten ruimhartig verstrekt wordt.
Soms de beesten die de slakken eten wel.

En dan schijnen er ook nog slakken te zijn die giftig zijn van zichzelf. Als verdedigingsmiddel (veel naaktslakken bijv.). Of dat gif ook lastig is voor ons?

gr. Joop
 
Geen ervaring met het eten van slakken buiten die ene wijngaardslak om. Ik zou ook niet weten waarom je dat in godesnaam zou willen doen. Survivallen is leuk hoor, maar eigenlijk doe je dat alleen maar als het echt nodig is natuurlijk, in nood situaties. Waarom zou je niet gewoon vers en lekker eten meenemen, tis je vakantie, toch.

Ik heb wel sprinkhanen, krekels en meelwormen gegeten, vooral die laatste is lekker, als je ze levend eet (smaak naar hazelnoot), gefrituurd zijn ze minder lekker (smaakt als popcorn met een nootachtige smaak).

Eet smakelijk

Eins
 
Hoi,

Volgens mij zijn er in Europa geen slakken de a-priori giftig zijn mits ze gekookt zijn, maar ze kunnen natuurlijk wel bepaalde planten hebben gegeten die stoffen bevatten die voor de slak niet giftig zijn maar voor ons wel; deze stoffen kunnen/zullen zich ophopen in de slak waardoor de slak uiteindelijk toch giftig is, zij het indirect. Hetzelfde geldt voor bestrijdingsmiddelen die zich kunnen ophopen in slakken.
Verder geloof ik dat je slakken iets van 1-1.5 uur moet koken om ze sowieso eetbaar te maken, dus da's niet echt aantrekkelijk voor de buitensporter.
Dan blijft nog de vraag over dat als je een slak hebt waarvan je zeker weet dattie geen giftige stoffen bevat én je de moeite neemt ze zolang te koken, of ze dan ook nog lekker zijn :)

Groetz,
Dennis
 
Ik las ergens dat je moet vermijden om met slakkenslijm in aanraking te komen, maar dat slakken verder erg voedzaam en gezond zijn. Het zou dus voor survivalvakanties handig kunnen zijn om slakken te eten. Ik vond de betreffende site niet erg informatief en het ontbrak aan bronverwijzingen. Er stond ook niets over welke slakkensoorten eetbaar waren. Dus daar hebben we niets aan.

Heb je al overwogen om de vraag naar een expert of dierentuin te sturen (er zijn vast biologen gespecialiseerd in slakken)? Of is er misschien een natuur- of wetenschappelijk TV-programma dat dit voor je wil uitzoeken? Het zou interessant zijn om er achter te komen hoe het echt zit.

Linda
 
Ik zie de lol niet in om voor jouw vakantie dieren te killen op vaak onproffesionele wijze..dus vaak pijnlijk.
Een echte survival situatie is anders, nu doe je dat eigenlijk alleen voor de lol. Niet mijn ding.

Het britse leger denkt er ook zo over en daar moeten bij survivaltraining dieren levend en onbeschadigd gevangen worden (Vele malen moelijker, ds een perfecte training!) en deze worden dan omgeruild voor het equivalent in noodrantsoenen waarna de dieren worden vrijgelaten.

Als je zo graag je skils wilt aanscherpen kan je dat ook voor je zelf toepassen.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Ik zie de lol niet in om voor jouw vakantie dieren te killen
>op vaak onproffesionele wijze..dus vaak pijnlijk.
>Een echte survival situatie is anders, nu doe je dat eigenlijk
>alleen voor de lol. Niet mijn ding.
>
>Het britse leger denkt er ook zo over en daar moeten bij
>survivaltraining dieren levend en onbeschadigd gevangen worden
>(Vele malen moelijker, ds een perfecte training!) en deze
>worden dan omgeruild voor het equivalent in noodrantsoenen
>waarna de dieren worden vrijgelaten.
>
>Als je zo graag je skils wilt aanscherpen kan je dat ook voor
>je zelf toepassen.

Heb je het tegen mij persoonlijk? Zo lijkt het in elk geval. Ik was niet van plan om slakken te gaan eten en te survivalen. Ik vind het wel interessant om te weten wat er in theorie mogelijk is. Zonder dat ik dat in de praktijk hoef te testen.

Ik eet overigens wel vissen tijdens mijn vakantie en die dood ik zo effectief en snel mogelijk.

Linda
 
Eigenlijk zijn alleen de wijngaardslak en de alikruik eetbaar. Of je die nu zo snel tegenkomt??? Er zijn ook héél giftige slakken}(
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan