Naar schotland toe....Tips?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Morgen met JAO naar Schotland toe, bootje van 17:30uur van IJmuiden naar Newcastle om daar de huurauto op te pikken en verder te rijden.

Iemand nog wat laatste tips?
Dingen die we absoluut niet mogen missen, dingen die we absoluut niet moeten doen, of andere tips die de moeite van het weten waard zijn?
Er lopen hier vast wel wat kenners rond die meer kunnen vertellen, kom er maar in Rob, kom er maar in Michiel, ik weet dat jullie er zijn en veel weten:)

Groeten,

Martijn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Volgns de laatste financiële ontwikkelingen vooral veel whisky kopen en meenemen ;)

Verder geen zinvolle tips, want Schotland staat nog steeds ergens in mijn lange lijst van te bezoeken bestemmingen :)

Raymond
 
Niet te veel van dat slootwater drinken;-)

Maar goede vakatie en we zien de foto's wel verschijnen als jullie terug zijn.
 
Even nog wat tips, vooral over het rijden. Op zich valt het links rijden wel mee. Het zijn juist de bijkomende zaken die verraderlijk kunnen zijn. Zo was ik een keer foutloos naar Edinburgh gereden en vergat- vanuit een gevoel van: relax, we zijn er_- op de laatste 50 meter toch om een linkskomer voorrang te geven. Het ging nog net goed. Bij rotondes, zeker als er geen verkeer te zien is, toch direct linksom gaan en "verkeerde" neigingen onderdrukken.
Wanneer je de weg langs de kust neemt: daar zijn soms erg korte oprijstroken, waardoor je tijdig moet afremmen voor oprijdend verkeer dat nog niet op snelheid is. De weg door het binnenland daarentegen heeft soms stevige haarspeldbochten waar ik in de winter de locale talenten slippend over het ijs doorheen zag gaan met ruim 80 km/u.
Do'nt try this at home!

Groeten,
Boelo
 
Een belangrijk gegeven met een Britse huurauto is dit:
je hele onderbewustzijn is gebaseerd op rijden in een auto waarvan de massa aan je rechterkant zit.
Bij tegenliggers op smalle wegen ben je snel geneigd veel te veel naar links uit te wijken met onvrijwillige aanrakingen met stugge objecten of erger: levende have tot gevolg.
Op weg naar Islay hadden wij binnen 150 km een paar flitsende sportstrepen op de huurauto na het raken ven een stenen brugleuning.
Precies door de bovengenoemde reden. Koop ook je forse eigen risico gewoon maar af, die 30 euro meer is het waard als je iets raakt.

Verder is het waar dat je altijd minimaal 1 stomme fout gaat maken, blijf op je hoede en bedenk dit: als je iets vreemds ziet gebeuren voor je: in 99% van de gevallen ben je dan zelf aan het stunten...:)

Eten: vermijd dure restaurants, een barmeal is wat je eventueel zoekt. Verhoudingsgewijs goed eten in een goede ambiancce voor niet te veel geld. Maak gebruik van elke winkel die je op het platteland tegenkomt. Zoveel zijn er niet en zorg voor ruim voldoende cash geld, pinautomaten zijn zeldzaam en vaak leeg/defect.

Qua weer etc hoef ik je niets te vertellen.Veel plezierYr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
We hebben met Nederland het beste en meest fanatiek be-wegwijzerde land van Europa en zijn daarin dus nogal verwend. Nu een tip voor het rijden in UK die overbodig lijkt, maar het niet is.
Leg voorin de auto een lijstje met alle namen van dorpen en steden waar je langs komt. Dit kan in het ideale geval door de bijrijder/navigator worden beheerd.
De ene keer staat je eindbestemming keurig op een bord vermeld, maar de andere keer staat alleen de naam van het eerstvolgende dorp(en) op het wegdek gekalkt. En dan moet je verdraaid snel kunnen lezen en reageren om niet verkeerd te gaan!
Godspeed and Good Luck!
Boelo
 
Hoi,

Wij zijn net een weekje terug uit Schotland en ik kan je vertellen dat de herfstkleuren prachtig zijn op het moment!

Qua gebied vonden wij vooral de omgeving van Glencoe erg mooi en de Cairngorms. Beide erg uitgestrekt.
Inderdaad de barmeals doen. In ft William is de Cobbs/Nevissport de place to be om te eten en relaxen (vlakbij de Morrison supermarkt), goedkoop en echt goed en echt veeeeeel...... ;)

Op de terugweg zijn de wegwerkzaamheden op de M73 (of was t de 74, die van Glasgow naar beneden in ieder geval) naar het zuiden drama's. Er wordt al gewaarschuwd voor lange vertragingen (en dat klopt absoluut, we waren blij dat we een dag te vroeg waren gaan rijden), maar dat doen ze een pietsie te laat als je daar als onbekende rondrijdt.... Je kunt erop gokken dat het meevalt, maar je mist gegarandeert de boot.

Wij hadden dezelfde boot als jullie en we dachten perfect op tijd te zijn voor de terugreis. Blijkt dus nederlandse tijd op het boekingsformulier te zijn vermeld ipv de tijd in Newcastle. Ook zoiets om even rekening mee te houden.

Eten op de boot is echt schreeuwend duur, 20 euro voor een broodje hambirger met friet geloof ik.... :(

Verder, veel plezier en als t regent is dat een mooie gelegenheid om JAO naar buiten te sturen om zn geile Arc'Teryx-jasje te testen }( !

groetjes,
Peet
 
>op de laatste 50 meter toch om een linkskomer
>voorrang te geven. Het ging nog net goed.

Even ter verduidelijking: in de UK heeft doorgaand verkeer op de hoofdweg voorrang, evenals verkeer op rotondes en rechtdoorgaand verkeer op T-kruisingen...
Boelo's opmerking zou de indruk kunnen wekken dat in de UK als regel verkeer van links voorrang heeft (zoals bij ons verkeer van rechts voorrang heeft), maar dat is dus niet het geval. Boelo zal, neem ik aan, op een T-kruising of zo hebben gestaan in welk geval volgens bovenstaande regels rechtdoorgaand verkeer van zowel links als rechts voorrang heeft...

Groetzels,
Dennis
 
Gelukkig heb ik een jaar links gereden in Australie, zal wel weer wennen zijn maar het is niet nieuw zeg maar.

Vanacht gewoon dromen over links rijden om de hersens al voor te sorteren op de situatie en dan komt dat helemaal goed:7

Thanks for the tips btw....
 
Ohja, en de Ben Nevis op natuurlijk.... Da's in deze tijd van het jaar helemaal niet druk meer en wel een leuk dagtochtje!

Succes!
Petra
 
Als je een waterval ziet (die zijn er niet zo veel in Schotland :)), kan je ook erlangs omhoogklimmen. Vaak ligt er veel meer waterval/canyon achter dan je vanuit het dal kan zien. (bv. de tweede waterval bij Inverarnan langs WHW).

grtz
Henk
 
Do's voor Schotland:

-Haggis met Neeps 'n' Tatties eten
-Whisky drinken
-Distileerderij bezoeken
-Schots ontbijten

Don't's voor Schotland:

-Zeggen tegen een Schot dat hij Engelsman is
-WHW in de zomer lopen
-Een schot proberen onder de tafel te drinken.

Eins
 
We zitten nu dus inderdaad op the Isle of Skye, en het is hier mooi maar niets dan regen en wind.
Gisteren via Fort William hier naar toe gereden, super vet onderweg met Glen Coe en the three sisters en zo.
Sneeuw op veel toppen te zien ook.
Als het weer het toe laat en wat opklaart gaan we hier nog een stukkie lopen wat dat lijkt ook hier erg mooi te zijn;-)

Greeting from Scotland ,

Martijn
 
Hi Martijn en Jao

>niets dan regen en wind.

Gaat lekker daar. De Met office heeft "Flash warning" voor "severe weather" voor heel Noord west Schotland uitgezet. Geldig voor vandaag en voor zaterdag een zelfde "Early warning" Er wordt zeer zware regen verwacht. In de trand van 50 tot 90 mm in 3 uur tijd.

De Sepa (zeg maar de Schotse versie van waterschap) heeft de status "flood watch" (zeg maar dijkbewaking) afgegeven voor zelfde gebied. De zware regen gaat vallen op grond die door regen eerder deze week al verzadigd is. Men verwacht zeer snelle reactie van rivieren, met plaatselijk behoorlijke overlast.

Dus ook al is weer vrijdag wat beter, pas op je tellen. Ik hoop dat jullie je drywalkers bij je hebt (http://http://www.drywalker.co.uk/)

Veel plezier

Rolf

P.s.

als het weer beter is en je kunt er komen zullen de Falls of Glomach wel heel spectaculair zijn (Grid ref. NH 018 256 en dagtocht vanaf National Trust bezoekers centrum bij Morvich Shielbridge)
 
Is dat niet gewoon een laars?

Het voordeel van veel regen is toch wel dat alle riviertjes en watervallen een stuk spectaculairder worden! :)

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het leek me een erg dun en flexibel laarsje, dus ik hoopte op opvouwbar of iig klein weg te frutten en redelijk licht in gewicht. Ik gebruik nu als mijn schoenen nat/koud/pijnlijk zijn rondom de tent van die blauwe zakjes die ze in het zwembad hebben, maar dan gewoon met de sok erin ipv met de schoen. Ze zijn niet warm, maar wel erg licht en houden mijn sokken droog en schoon als ik even uit de tent ga, maar ze zijn niet langdurig houdbaar.

Dus als ze ergens anders te bewonderen waren, wilde ik dat even doen alvorens te beslissen of die bothy boots een aanschaf zijn die ik wilde doen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan