naden van Jack Wolfskin Yellowstone III tent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

raytje

Guest
Ik heb sinds voorjaar 2 Jack Wolfskin tentjes (Yellowstone III) voor ons gekocht. We hebben ze 6 weken gebruikt, meestal in droog weer, maar ook 2 dagen regen. Na de regen er goed opgelet dat ze weer droog werden. Opslag: losjes dicht gevouwen in een doos.

Na de vakantie de tenten schoongemaakt met een vochtige doek. Toen viel mij op dat van een van de tenten de tape op een stuk van de naden loslaat (?). Zie ook de foto's op http://www.devolder.nl/tent/

Is dit normaal na zes weken gebruik?

Ray
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hello

Dit komt door het verschil in spanning tussen de tape en het nylon of
polyester. Dit kan komen omdat je de tent altijd (te) strak afspand of op de zelfde manier opvouwd. De tape laat als eerste los in de buurt van aanhechtings punt van een scheerlijn. Of precies op een vouw die elke keer gemaakt wordt als je de tent inpakt.

Als de naden nog niet lekken moet je het gewoon allemaal zo laten zitten. Als de naden wel gaan lekken moet je ze behandelen met seamseal o.i.d. Je moet in geen geval de tape los trekken, de coating gaat dan ook van het doek af.

Maar of dit eveul al na 6 weken op kan/mag treden weet ik ook niet.

Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
He hallo,

ik heb al ruim vijf jaar een II maar heb al jaren "last" van dat probleem. mijn tent staat ongeveer een week of tien a twaalf buiten in alle seizoenen en het enige wat ik er aan doe is om de vijf a zes weken met een impregneer spuitbus de naden spuiten. wel de hele spuitbus over alle naden heen leeg spuiten. dwz meerdere lagen en tussen door goed laten drogen. kost ongeveer 1.5 uur. maar ......nog nooit een druppel binnen gehad.

mocht je het echt willen aan pakken, haal dan idd een seal seam om alles te sealen. werkt goed maar is een k*t klus. zeker als je tape los is. kan je met gewoon huis tuin en keuken plakband vervangen als je wil. maar nog maals hoeft het niet doe het dan ook niet.

greetz Pepie
 
Hoi Ray,

De naden dienen gesealed te worden maar dat wist je al. De tape mag echter niet loslaten. Daarvoor moet je terug naar de dealer.
Een Jack Wolfskin tent heeft normaal 2 jaar garantie en verder nog eens 3 jaar extra " tevredenheidsgarantie" op dit soort zaken . Zeg maar dingen die binnen 5 jaar niet mogen gebeuren bij normaal gebruik van de tent zoals ritsen die slijten en dergelijke. Een winkelhaak in de stof valt daar natuurlijk niet onder.

De firma Matterhorn in Apeldoorn is de importeur en die kunnen je bij twijfel verder helpen maar je dealer is in dit geval de aangewezen persoon.


groetjes,
wim
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan