nallo 2 GT lek?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Tijdens langdurige regen vorige week leek mijn nallo2GT door te lekken. Voor mij leek dit niet op condensvorming maar echt op het doorlaten van druppels door het tentdoek. De vraag is alleen hoe ik hiertussen het verschil kan zien. De druppels vielen vanuit de ribbels in het tentdoek (dat niet goed strak afgesteld kan worden als het nat is), waar een klein beetje water in bleef staan. Dit kwam dus vooral voor in het midden van de tent. Hierbij vielen er druppels in de voortent en op de binnentent, die dus later ook nat begon te worden.
Ik moet nu een keuze maken of de tent echt lek is (dus om hem weer naar Zweden te laten sturen) of dat het enkel om condensvorming gaat. Wie kan mij helpen?

Bedankt,
Joost
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Joost,

De eerste vraag is dan, hoe lang het duurde voordat het begon te druppelen. Als dat al snel is, zeg binnen een half uur, dan is het waarschijnlijk een lek omdat condensvorming wat langer nodig heeft. Ten tweede, acondensvorming treedt niet alleen op in het midden, dus zou je aan de zijkanten van de tent moeten kunnen zien dat er aan de binnenkant van de tent druppels naar beneden zijn gelopen. Is dat niet het geval dan zal ook gelden dat het waarschijnlijk om een lek gaat. Ook al omdat het precies optreedt waar wat water op de buitenkant blijft staan.

Groetz,
Dennis
 
Het duurde wel een hele nacht voordat het begon te druppelen, dus dat zou op condens kunnen wijzen. Echter druppelde het wel alleen waar water op de buitentent stond. Er liepen geen druppels naar beneden, het druppelde regelrecht van de buiten op de binnen- en voortent. Dit gebeurde niet maar op één plek, dus niet zozeer een lek, maar misschien dat er iets aan de coating mankeert...? of toch gewoon condens....?
 
Mijn gok is condens, veronderstellend dat de plek waar het water blijft staan kouder is en dus ook meer condens zal veroorzaken dan het tentdoek in de omgeving ervan.
 
Ik heb dit ook gehad bij een vroegere tent. Die had een vlak stukje bovenop waar water in bleef staan. Daar druppelde het altijd. Dat was condens. Volgende keer beter afspannen.

Groeten,

Linda
 
Gewoon de tent in je tuin opzetten en de tuinslang erop...

Het was niet ter plaatse van een naad toch?

grtz
Henk
 
Je kunt je tent bij de meeste buitensportwinkels (in ieder geval bij Bever, waar je de tent waarschijnlijk vandaan hebt) ook laten testen op waterdichtheid. Daar hebben ze een of ander testding voor.

Succes
Harold
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan