nallo 2 hilleberg windvastheid?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo!

Dit jaar gaan de vakantie-plannen onverwacht naar het redelijk winderige ijsland.
Wij overwegen om de hilleberg nallo 2-tent aan te schaffen.
alleen:
-iemand een idee over de windvastheid? (voor de rest ziet de tent er geweldig uit, alleen over dit punt nog wat twijfel...)
-iemand al eens mee naar Ijsland getrokken?

tweede deel van de vraag:
Iemand tips i.v.m Ijsland? laugavegur reeds gelopen? mooi?

bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Tyvek,

Ik heb zelf ook de Nallo 2 en die bevalt inderdaad prima! Heb er geen stormen op IJsland mee getest, maar wel de 'stormen' in Noorwegen. Midden in het open veld met zwaar onweer. Met alle scheerlijnen uit staat hij zeer stabiel. Mocht de wind uit een richting komen zet je m daar met de kont heen.
 
Ik heb dezelfde soort ervaring met de tent als Timo. Als het erg waait, leggen wij meestal ook nog grote stenen op de scheerlijnen. Ik zou hem gerust meenemen naar IJsland.

Ik heb de Laugarvegur gelopen en hij is inderdaad erg mooi. Ik liep alleen met een huttenrugzak en toen waren de dagetappes erg kort (paar uurtjes lopen). Maar 's avonds kun je de omgeving verkennen (mooie canyons enzo). Vraag de huttenwaard om tips. In Thorsmörk kun je een detailkaart van de omgeving kopen. Daar kun je mooie dagwandelingen maken met o.a. uitzicht op de gletsjer.

Veel plezier.

Linda
 
Wij hebben de Laugavegur gelopen met een Nallo 2 (GT uitvoering). Ideale tent, maar dat weet je vast uit andere reviews en dan weet je ook dat het tentdoek in de wind wat sneller kan gaan klapperen.

Wij hebben zelf tijdens deze trektocht geen storm gehad. De Nallo kan veel hebben maar ik verwacht niet dat hij een echte IJslandse storm zal overleven. Aangezien je echter (vermoedelijk) vlak bij de hutten zal kamperen is er altijd nood-uitwijk.

Bij de hoog gelegen 'kampeer'plekken zijn veelal stormmuurtjes gemaakt waar je relatief beschut kunt staan. Bij harde wind zul je daar wel door het lavazand worden gezandstraalt. :eek:

Mocht je vanaf Thorsmork willen doorlopen richting Skogar dan kom je over de pas Fimvorduhals. Dat is de enige plek waar wij niet hebben gekampeerd vanwege het totale gebrek aan beschutting op die hoogte. Dit stuk is formeel ook geen onderdeel meer van de route.

't is een van de mooiere tochten die ik gelopen heb met veel afwisseling. Zeker een aanrader voor de eerste ontmoeting met IJsland. Iedere hut op de tocht heeft zijn eigen bezienswaardigheden in de omgeving die op het internet wel terug te vinden zijn.

In tegenstelling tot Linda vond ik de tocht met volle bepakking wel stevig. Maarja, Linda is Noors.....
 
Hier nog iemand die de Laugavegur heeft gelopen!
Van Landmannalaugar tot aan Skogar, zeer zeer aan te raden hoor!
Niet voorniet zeggen ze dat het het mooieste stukje van IJsland is.
Veel afwisseling in terrein en omgeving, mooie uitzichten en prachtige natuur.
Graag nog een keer terug wat mij betreft!

Ik heb hem gelopen met volle bepakking en overnacht in een tent, een TNF VE25 om precies te zijn.
Wel storm gehad en toen ging het flink tekeer!
Ik heb zelf ook een Hilleberg Nallo II Ultra en denk wel dat hij het overleeft had mits hij goed opgezet was en een beetje in de luwte zou staan.

Groet,

Martijn

PS. Heb nog wat foto's in m'n album staan van de tocht.
http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3296
 
Bedankt voor de snelle nuttige informatie...

sja, 't is toch een hele hoop geld dat je over de balk smijt.
'k denk nu dat ik het ga smijten.

groet!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan