Nallo GT 3 of Trailrunner 3?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen

Was ik ook weer eens. Ga dit weekend weer een lang weekend wandelen in de Ardennen en lekker wildkamperen. Nu maar hopen op mooi weer en aardige boswachters ;-)

Maar ik had eigenlijk een andere vraag. De rits van m'n huidige tent is een beetje op (wil niet echt meer dicht) dus ik ben op zoek naar een nieuwe tent (ja, ik weet, zou ook een nieuwe rits kunnen nemen, maar tent is al 5 jaar oud en was niet zo duur). Nou zitten we te twijfelen tussen de Hilleberg Nallo GT 3 of de Loweland Trailrunner 3. Ik heb nog nooit echt wintergekampeerd, maar lijkt me wel leuk om te doen, lekker in de sneeuw. Verder gaan we vaak op trektocht in Zweden, soms ook zonder gebaande wegen, ook in het voorjaar. Tot nu toe dus niet echt een 4 seizoenen tent nodig, maar misschien in de toekomst. In hoeverre kun je eigenlijk 's winters met een 3 seizoenen tent kamperen? En weet iemand waar we de trailrunner 3 kunnen bekijken? Bij Bever staat ie niet eens in de catalogus.
Of weet iemand nog een andere goede ruime 2 persoons tent(liever 3) onder de 3 kg?

Alvast hartelijk dank

Arjen


"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Arjen.

Over die 2 tenten zelf kan ik je weinig vertellen maar des te meer over winter kamperen.
Maar als je dat een keer wilt mee maken kan ik je de WWH 2004 (Weekend Winter Hike) toch aanbevelen. Niet alleen komen daar een hoop doorgewinterde winterkampeerders maar ook een hoop beginners net zo als jij.
Wel weet ik dat er afgelopen jaar minstens 3 Nallo 3 GT bij stonden en naar ik inschat dit jaar weer een aantal dus kun je altijd wat ervaringen over die tent horen.
En ook zal het denk ik gemakkelijk zijn om een tentmaatje te vinden nu je eigen tent wat kuren heeft.
Stond er vorig jaar ook een trailrunner 3 bij? Weet iemand dat?

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
>Hallo Arjen.
>
>Over die 2 tenten zelf kan ik je weinig vertellen maar des te
>meer over winter kamperen.
>Maar als je dat een keer wilt mee maken kan ik je de WWH 2004
>(Weekend Winter Hike) toch aanbevelen. Niet alleen komen daar
>een hoop doorgewinterde winterkampeerders maar ook een hoop
>beginners net zo als jij.

Hoi

Weet niet, maar ik wandel juist om lekker alleen (of met z'n 2en of 3en) weg te zijn en van de rust te genieten. Nou zal het vast erg gezellig zijn met z'n allen, maar het is toch niet mijn pakkie an. Maar in ieder geval bedankt voor de tip.

We zijn trouwens net terug van 4 dagen Ardennen, en dat werd toch ook al wel een beetje winters, we konden de condens 's ochtends zo van de tent slaan, want het was hard bevroren. Was ook wel weer makkelijk.

Groeten Arjen

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Beetje bevroren condens kunnen we geen winterkamperen noemen meneer :) :) :) Nee, geintje.

Ik heb zelf de Nallo 2GT en ben er zeer tervreden over. De ventilatie is iets minder goed dan bij b.v. de namjatt, maar het is een geweldige tent. Echter voor wildkamperen in de ardennen is hij mij veel te groot. Daarvoor gaat mijn (ook aan de rits gerepareerde Macmap mee) Wellicht is het een optie om de rits van de oude tent te repareren en daarlangs een niewe tent te kopen? De Nallo 2GT is al een enorme lap van een tent, laat staan de 3GT. Dan wordt het zoeken van een stekkie echt lastig.

De Trailrunner zou niet mijn persoonlijke voorkeur hebben. Maar daar integen heb ik ook geen ervaring met die tent.
 
Hoi Arjen,

Een beetje een late reactie misschien, maar misschien heb je er nog wat aan. Ik heb een Nallo 3 en heb er dit najaar voor het eerst mee in de sneeuw gekampeerd en ontdekt dat hij daar niet zo geschikt voor is. Omdat het een tunneltent is stort hij eigenlijk min of meer in als er een pak sneeuw op komt te liggen. Behalve dat we over het algemeen nogal wat last van condens bij het voeteneinde hebben is het voor de rest een heerlijke tent. Voor winterkamperen zou ik echter een koepeltje nemen als ik jou was.
Groeten,

Nico
 
.....En een stevige koepel ook!

Wij hebben jaaaaren met onze goekope Azimut-koepel (b-merktentje) gedaan en waren er heel tevreden over qua prijs/kwaliteit.
Totdat we met pasen in de ardennen 10cm sneeuw kregen snachts, toen stortte ook deze koepel volledig in....... De sneeuw zakte op de luifel en die trok de hele tent tegen de vlakte x( .

Moraal van het verhaal: niet alle koepels kunnen per definitie tegen winterkamperen.....

Groetsels
Petra
-gaat binnenkort es testen hoe dr TNF Mountain 24 ut doet in de sneeuw...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan