Natte regenbroek?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wannes

Guest
Hallo,

Ik ga in Mei naar Schotland wandelen, daar dit mijn eerste wandeltrip is en ik hiervoor misschien wel een regenbroek wens aan te schaffen, stel ik me hierbij een vraag; zal m'n gewone broek niet kletternat zijn door de afsluiting van de regenbroek erboven?
Als ik met een regenbroek ga fietsen is mijn broek eronderaan steeds nat ... dus heb ik ook schrik dat dit zal gebeuren met de regenwandelbroek!
Graag antwoorden en bedenkingen hierbij!

Dank bij voorbaat,

Wannes
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Met een regenbroek van een ademend materiaal wordt je (minder) nat.
Het zweet kan namelijk in damp voor door het stof heen en kan er niet door heen.

Kijk hier: http://www.hiking-site.nl/materialen_kleding_materialen.php
maar eens. ER staan ook een groot aantal admende materialen bij (oa Ceplex, Goretex, Goretex XTC, eVENT, Hydrenaline, paclite)
Of ze van al deze materialen broeken maken weet ik niet.

Het ene materiaal is natuurlijk beter (en duurder) dan de andere.Martijn...
100 km single track
http://www.8vanoostbrabant.tk - 7 Maart 2004
 
Ikzelf heb een paar keer gelopen in de regen. Mijn ervaring is dat iedere regenbroek wel vochtig wordt. Maar dat ligt meer aan mezelf (ik zweet redelijk wat). Ik heb er daarom voor gekozen om met gamaschen en een lange rugzakponcho te lopen. Zodoende heb ik veel meer doorluchting en bewegingsvrijheid dan met een regenbroek.

Misschien toch maar weer een keer een van die nieuwere regenbroeken proberen. wie weet werkt het een keer.
 
Ik ben het met Dida eens. Ik ben ook een paar keer in mei in Schotland geweest en heb gemerkt dat het weer nogal wisselvallig kan zijn, korte buien en tussendoor zon. Als je dan in een regenbroek loopt, loop je snel te zweten. Ik gebruik gewoon een regenjas en gamaschen. Die natte bovenbenen drogen wel weer tussendoor aan de lucht. Heb de laatste 8 jaar nooit meer een regenbroek meegehad.

Groeten,

Linda
 
hoi wannes,

een andere optie is om een gewone broek aan te schaffen die snel droogt. Ik heb een broek van Low Alpine gekocht die redelijk snel droogt, vooral in winderig Schotland. Afgelopen zomer liep ik in regenachtig schotland, bij buien was het goed te doen. De temperatuur moet natuurlijk niet te koud zijn anders koel je af. Op die manier houd je je bewegingsvrijheid.
 
Hoi Wannes,

Gamaschen en lange poncho zijn inderdaad heel handig tegen het vochtige klimaat zowel buiten als binnenin je broek... :)

Echter, met een poncho kun je niet altijd even goed zien waar je je voeten neerzet, hangt dus een beetje af welk terrein je gaat lopen of dit voor jou ook handig is. Zeker met veel wind wappert zo'n ding alle kanten op :( .
Voordeel is weer wel dat je um ook kunt gebruiken als grondzeil, zitflap, tarpje, .............

Succes!
Petra
-heel tevreden over haar goretexbroek...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan