Natte tent inpakken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vertrek binnenkort naar Schotland en mag me dus aan veel regen verwachten. Nu vroeg ik mij af op welke manier je het beste je tent inpakt na een nacht vol met regen? Mijn binnentent kan ik zowel losmaken van de buitentent of er gewoon laten aanhangen. Dus gewoon nat in je tentenzak proppen of kuisen/drogen jullie deze eerst af met iets?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik neem meestal zo goed en zo kwaad als het gaat de binnenkant van de buitentent af met een handdoekje. Helemaal droog krijg je hem dan niet, maar het scheelt wel een stuk. De binnentent zou ik er uit halen. Als je dat niet doet is die als je hem uit je tas haalt ook nat, waarna ook je slaapspullen nat worden. Dan allebei los in een waterdichte zak. Als het enigszins kan leg ik mijn tent tijdens de lunch nog even te drogen. Het weer laat dat niet altijd toe, maar als het droog is en het waait is zo'n nylon doek toch vrij vlot droog.

Veel plezier in Schotland!
Harold
 
Wij halen de binnentent los en stoppen die in het foudraal van de tent. Toen we nog geen extra grondzeil gebruikten, vouwden we hem dubbel met de 2 bodemhelften tegen elkaar, zodat de rest niet vies werd. De buitentent gaat (in een plastic tasje) in de stufbag, naast de binnentent. Bij het opzetten in droog weer, zetten we eerst de buitentent op en schudden hem goed en laten hem een poosje drogen voordat de binnentent erin gaat.

Linda
 
Probeer je binnentent zo droog mogelijk te houden, en pak deze aprt in.
De buitentent kan je of in een plastic zak opbergen, eerst goed uitkloppen om zoveel mogelijk water er af te slaan. Je kan de tent liever nog aan je rugzak hangen, dan kan het nog wat drogen als het weer onderweg wat opknapt

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
We hebben een losse buiten / binnentent.
Omdat meestal aan de binnentent ook wat condens zit halen we deze voorzichtig los vanaf de binnentent. Daarna uitkloppen en in een vuilniszak. De binnentent gaat appart droog in de foudraal. De plasticzak met buitentent gaat boven in de rugzak en halen we bij de eerste pauze er uit om te drogen. ( zo nodig ook weer bij de volgende pauze's;) ) Maakt de rugzak ook weer lichter:p

Is wel lekker als de buitentent weer droog is als je je tent op zet anders word je binnentent nat en dat duurt lang voor die droog is. Maar ja soms kan het niet anders in Schotland...........

Veel plezier daar:+
 
Ik pak het spul altijd gewoon nat in, alleen als er bijzonder veel drek aan het grondzeil zit veeg ik dit eraf met een pluk gras oid. Als het sneeuwt tijdens opbreken heeft afvegen weinig zin leert de ervaring, even uitschudden na afbreken werkt veel beter.
Zodra ik de tent aan het eind van de dag weer opzet is hij in geen tijd droog. Alleen het grondzeil wil ik aan de binnenkant nog wel eens afdrogen met mijn vele-doelen-doekje voor ik de slaapmat en slaapzak erin gooi.
Nadeel van een natte tent is natuurlijk het extra gewicht.
 
Ok, ik kan het allemaal volgen, maar ik zit nou te denken hoe ik dat met mijn tent zou moeten doen.
Hoewel de binnen tent met soort van clipjes aan de stokken worden bevestigd waarna de buiten tent erover gaat, zitten de stokken op spanning door dat ze in oogjes zitten van de binnen tent, dus als ik de binnen tent loshaal, dan kan kan ik die niet opvouwen zonder de stokken eruit te halen. waardoor dan gelijk de buiten tent plat valt, lijkt me ook niet handig werken. Iemand suggesties.

Overigens benik niet van plan nar schotland te gaan, maar het lijkt me wel handig als ik weet hoe te handelen als ik eens kom te zitten met een natte tent.

Ali
 
Niet elke tent heeft de mogelijkheid binnen en buitentent gescheiden van elkaar op te zetten.
Maar die clipjes, zijn dat gewoon een soort haakjes die je over de buizen klikt? Want je hebt het over oogjes en clipjes
Dan moet je ze gewoon los kunnen halen terwijl je de buitentent laat staan...
En als dat niet kan rest slechts razendsnel op en afbouwen...
Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Iemand suggesties.

Volgende keer een tent kopen waarbij je eerst de buitentent opzet en dan pas de binnentent erin hangt.

Eins
 
>Maar die clipjes, zijn dat gewoon een soort haakjes die je
>over de buizen klikt? Want je hebt het over oogjes en clipjes
>Dan moet je ze gewoon los kunnen halen terwijl je de
>buitentent laat staan...

Ik weet niet welke tent Ali heeft, maar het klinkt hetzelfde als mijn tentje. Bij de Hogan Ultralight steek je de stokken in de oogjes van de bodem van de binnentent, zodat die bodem en de stokken strak komen te staan, je klikt de bovenkant van de binnentent vast aan de stokken en drapeert daaroverheen pas de buitentent. De buitentent moet dus over de stokken heen, die zonder de binnentent niet op spanning kunnen staan, maar plat op de grond liggen.

En ja, mijn volgende tentje wordt er ook één waarvan je de buitenkant los op kunt zetten. Niet zozeer dat de binnentent anders nat wordt, want die heb ik snel genoeg opgefrommeld en die lucht wel weer als je em ergens onder een afdakje kunt opzetten als t een beetje waait, maar vooral om mijn rugzak droog in te kunnen pakken als t regent!

Al doende leert men, maar mn tentje is nog niet aan hemelen toe. :) (nee, dat hoef je ook niet te bespoedigen hoor!)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan