natte voetjes in gore-tex


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gerda

Guest
ja, ik was er al bang voor, maar ik heb dus natte (zweet)voetjes in mijn nieuwe gore-tex schoenen.
nou heb ik m.i. wel een goede koop gedaan gezien de gebieden waarin ik wil gaan lopen, maar ik wil mijn nieuwe stappers ook gewoon aan kunnen tijdens een dagje sjouwen op schier. of als ik met mijn hond door de nederlandse natuur loop.
ik heb 'gewone' wandelsokken van bridgedale, die me tot nu toe super goed bevielen, en om eerlijk te zijn, zijn mijn voeten ook meteen droog als ik mijn nieuwe schoenen uitdoe, maar als ik die schoenen aan heb (en even zit, bijvoorbeeld) krijg ik ernstig koude voeten. vanwege het vocht dat geen kant opkan.
HOE los ik dit op?
een dun sokje onder mijn wandelsokken om het vocht naar de sokken af te voeren? en van welk materiaal moet dat dan zijn?
zodra ik even stil zit, mijn voeten uit die schoenen? maar wat doe ik als het regent?
of toch overgaan op nieuwe wandelsokken, ik had gehoord dat coolmax sokken het beste zijn. maar dat vind ik weer meteen zo'n aanschaf. en mijn oude sokken zijn nog hartstikke goed. ik vind het ook zonde van mijn sokken om ze noooooit meer te gebruiken....

wie weet raad?
 
zelf gebruik ik dunne coolmax ondersokken van Bridgedale, daarboven gewone wollen sokken. Werkt goed bij mezelf.

WB
 
Ha,

>zodra ik even stil zit, mijn voeten uit die schoenen? maar wat

Dat zou ik dus niet doen, niets is vervelender dan natto schoenen weer aan moeten trekken. En, als je een flink stuk gelopen hebt en je trekt je schoenen uit, dan zetten je voeten iets op. Om daarna je schoenen weer aan te doen (vooral als ze ook vochtig zijn) is ook geen aanrader (gaat lastig omdat ze klam/nat zijn, sokken komen weer dubbel te zitten, je kunt ze niet goed meer dichttrekken enz.)

Probeer inderdaad eens een paar hele dunnen sokjes onder je gewone sokken, ik deed het zelf een tijd met gewone sportsokken, niet optimaal, maar werkte prima. Jij zult wel dunnere sokjes willen, er bestaat speciale ondersokjes, kosten wel wat, maar die zijn vrij goed en ook speciaal voor dit doel gemaakt.

Succes :)

Gr,
Maarten


- If it's stupid and it works, then it ain't stupid...
 
Van Falke is een heel assortiment wandelsokken verkrijgbaar die allemaal zoiets van 15 euro kosten per paar. Er is er een bij die speciaal is voor in schoenen met gore tex...

mzl,
Stammie
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan