natuurcamping in de alpen

We zijn aan het rondkijken voor een camping voor onze zomervakantie 2013. We willen graag naar de alpen. Het blijkt weer eens zoeken naar de bekende speld. Wie heeft er suggesties op de volgende vragen.

- Welk gebied in de alpen heeft grote kans op mooi weer
- Welk gebied is geschikt om met kinderen van 7 en 9 jaar oud dagtrips te maken?

De belangrijkste vraag: wie weet een camping die afwijkt van de gemiddelde camping in de alpen. (Hutje mutje op een rijtje.) We zoeken meer een rustcamping midden in de natuur met veel privacy.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Wallis

Hoi Anton,

Relatief droog en zonzeker is Wallis in Zwitserland.
Ik meen dat er in Grächen en Saas Grund ook relatief campings zijn, maar daar ben ik ook weer niet zeker van. Zeker geen natuurcampings, helaas.

Marla
 
Laatst bewerkt:
Zomervakantie en rustige campings in de Alpen is contradictie in termino.


Camping Ailefroide http://www.ailefroide.fr/camping/
Wat die babbelende vis zegt, rustzoeken in de Alpen in de zomervakantie? Neuh....

Maar de camping in Ailefroide is wel serieus OK: zo simpel als het maar kan, verwacht geen animatieteam en zwembad. Wel midden in een prachtig dal met grote rotswanden, en voor de kinderen genoeg te rotzooien qua dammen bouwen in de beekjes en beken rondom (en zelfs dwars over) de camping. Kampvuren bouwen, het kan er allemaal. En de camping is enorm groot, dus zelfs als ie vol staat, sta je nog niet hutje-mutje.

Het is wel een rotsklim en alpinisme mekka, dus in de zomer zit het er vol met overwegend klimmers, en je weet wel wat voor raar volk dat is, allemaal van die extreme figuren met rastahaar en een oud volkswagenbusje. Na gedane arbeid is het alleen maar zuipen en blowen :)

Nee hoor, dat valt wel mee. Ik denk dat Ailefroide in de Alpen zo dichtbij natuurkamperen komt als het maar kan, ik heb in ieder geval nog geen andere camping zoals deze gevonden.

gr, Pieter
 

Beer

Lid Club Hiking-site.nl
Ik las "naturistencamping"... :p

Je bleek toch wat anders te bedoelen.. sorry, dan heb ik geen tips :p
 
Aan de zuidkant is het weer over het algemeen wat beter dan aan de noordkant. Als 'slovenië-expert' denk ik dan aan de volgende campings voor een vakantie met kinderen.

http://www.camp-danica.si/nl/fotogalerij/fotogalerij_bohinj.html
Ik heb hier ooit een weekje gestaan in Juli. Het is geen héél rustige camping maar de plaatsen zijn vrij ruim. Een is verder een prachtige plek aan de rand van het Triglav nationaal park. Het ligt verder vlakbij de meren van Bohinj en Bled dus zwemmen kan ook altijd. Ook kan je van hieruit prima een dagtrip maken naar bijvoorbeeld Ljubljana.

Aan de andere kant van het Triglav national park ligt de Trenta vallei die binnen de grenzen van het nationaal park ligt. Wellicht is dit de mooiste plek om te kamperen. Er zijn hier verschillende kleine campings:
http://www.soca-trenta.si/en/default.asp?id=93
Het probleem is wel dat de trenta vallei toch vrij laag ligt. De omringende bergen zijn vrij stijl en redelijk hoog. Dagtochten worden al snel vrij pittig als je echt de bergen in wilt.
Maar goed: voor de echte rust en natuurbeleving moet je hier zijn.

http://www.campingmenina.com/nl/
Dit is in een ander deel van Slovenië. Deze camping is wat groter en biedt wat meer 'vertier'. Verwacht geen oh-oh-cherzo achtige toestanden. Het is meer een familiecamping. De camping zit normaalgesproken vol (reserveren!) maar de plekken zijn ook vrij ruim. het is verder een prima uitgangspunt voor dagtrips naar de bergen, een grot of een stadsbezoek.
 
Laatst bewerkt:
Heb toevallig zelf ook op Camp Danica gestaan afgelopen september, en kan je vertellen: er zijn geen plaatsen. Je kan staan waar je wil, en mocht er iemand een tent voor je neus willen zetten, mag dat gewoon. Nu was het in september heel leeg, maar kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen heel erg druk en vol is, want het is eigenlijk gewoon 1 groot veld (tenzij je aan de rand bij de rivier staat dan voelt het minder druk). Ook veel oost - Europeanen, en die zijn over het algemeen wat luidruchtiger, alhoewel dat reuze meeviel. Voor de rest een prima camping en je kan in de omgeving veel doen. Triglav national park is prachtig.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan