Natuurkampeerterreinen in Duitsland


Hallo,

Is hier iemand op dit forum actief die mij kan vertellen waar ik moet zoeken op het internet om een overzicht te krijgen van (het liefst alle) natuurkampeerterreinen in Duitsland. Als ik via de ANWB site zoek vind ik er maar vier. Er zijn vast vele meer!

Ik weet dat in Nederland het "groene boekje" te koop is waar je info en locaties kan vinden van de natuurkampeerterreinen in Nederland. Natuurlijk staat deze info ook op de website van Staatsbosbeheer en op enkele andere sites.
Waar ik deze gegevens over Duitsland kan vinden blijft mij een raadsel.

Alvast bedankt!
 
Het fenomeen van natuurkampeerterreinen zoals wij dat hier in Holland kennen, kennen ze daar niet zo.

Wat zij daar een natuurcamping noemen, noem ik al snel een half bungalow park (bijv. http://www.schafbachmuehle.de). Niet dat het door mij genoemde voorbeeld een verkeerde camping is, is op zich prima maar absoluut niet vergelijkbaar met de terreintjes van SB.

Wat ze dan wel weer hebben op het niveau van kleinschalig en eenvoudig camperen zijn terreintjes zoals die in Duitsland bekend staan onder de noemer jugendzeltplatz. Dit zijn eigenlijk eenvoudige terreinen voor groepen jongeren (scouting) maar ook toegankelijk voor trekkers.

Ook erg lastig te vinden in Duitsland is het zogenaamde kamperen bij de boer. Ook dat fenomeen kennen ze bij mijn weten (Eifel ervaring) niet goed.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan