natuurpark pyreneen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Geen idee wat je bedoelt. Afgelopen 2 jaar zowel de etappe Lescun - Cauterets als Cauterets - Viados van de HRP gelopen. Maar nergens iets gelezen dat de toegang tot de parken daar gereguleerd zou zijn...

Sowieso kom je daar weinig andere wandelaars tegen dan groepen Spanjaarden en Franse stelletjes....

Iemand anders een idee welk deel dit zou kunnen zijn?

mvg
Jan
 
De Pyreneeën heeft 3 Nationale parken die alledrie vrij toegankelijk zijn.
In Frankrijk is dat het Parc National des Pyrénées.
In Spanje zijn dat Ordesa (grenzend aan het Franse Nationale park) en Aigües Tortes Y Lago de San Mauricio.

Wellicht is er ergens een gebied afgeschermd of beperkt toegankelijk maar ik zou niet weten waar zich dat bevindt. Misschien heeft het iets te maken met het her-introduceren van de bruine beer in het Franse Nationale park?
 
Jaap,
zo'n gebied ken ik niet (en ik heb toch al wandelend en surfend de pyreneeen aan het verkennen geweest).
Mogelijk bedoel je die gebieden die sterk onder de druk staan van de toeristen. De enige beperking is daar dat het autoverkeer aan banden wordt gelegd, er (vanaf bepaald uur)bussen worden ingelegd.
In dit overzicht staan er enkele gebieden tussen (neouvielle,bouillouses).
Of het volledig is weet ik niet.
Ivo
 
Hoi Jaap,

Ik kan me er zo ook geen voor de geest halen aan de Spaanse kant waar dat voor geldt. In Aigues Tortes is autoverkeer aan banden gelegd (verboden) en probeert men na X auto's op de parkeerplaats mensen van gedachten te doen veranderen. Hetzelfde geldt voor de vallei bij Benasque (Aneto). Ook is er in natuurpark Montseny (way weg van de Pyreneeën overigens) iets soortgelijks: zodra op een zondag x auto's de toegangswegen hebben gebruikt richting het park, dan wordt het in die richting afgezet tot er weer x auto's uit zijn gekomen. Maar dat dus zeker niet de Pyreneeën.

Raymond
 
Ik kreeg een mail binnen van Marc Therry. Hij heeft het over een natuurpark aan de Spaanse zijde genaamd Ordesa y Monte Perdido.

Jaap Molenaar
 
Daar mag je zonder problemen in en uit. Wat je wel kan tegenkomen volgens mij is dat vanaf een bepaald uur de toegang wordt ontzegd tot het park. Dat heeft dan voor mij vooral te maken met het feit dat je op dat late uur nooit nog op een officieel toegelaten plaats kan bivakkeren.Een manier om het wild kamperen in de vallei aan banden te houden.Corrigeer mij als ik onzin uitbraak.
Ivo
 
>Ik kreeg een mail binnen van Marc Therry. Hij heeft het over
>een natuurpark aan de Spaanse zijde genaamd Ordesa y Monte
>Perdido.
>
>Jaap Molenaar

Dat klopt inderdaad. Tot 10 oktober of daaromtrent mag je alleen met de bus het park Ordesa in en worden er per dag maximaal 1800 bezoekers toegelaten.
Je wordt met de bus naar een parkeerplaats in het park gebracht, vanwaar je verder je gang kunt gaan. Tot laat in de avond gaan er bussen terug.
's Winters gelden deze beperkingen niet.
 
Ik heb het nog even nagelezen in het Spaans op http://www.ordesa.net/normativa/index.htm

De beperking geldt inderdaad (dit jaar) tussen 23 en 27 maart en 1 juli en 12 oktober. Het geldt echter alleen voor de busservice. Je kunt dus wel gewoon te voet het park in (je wilde toch ongerept?) en ook gelden er geen beperking buiten de genoemde data.

Leuk detail: je kunt een kaartje voor de bus kopen, maar dat geeft geen specifiek recht op een stoel of een bepaalde datum. Het kan dus zo maar gebeuren dat je een kaartje hebt gekocht om vervolgens te horen dat er geen stoelen meer vrij zijn in de bus (je moet in de rij staan) of dat er gewoon geen bus meer rijdt. Lijkt me handig om in de smiezen te houden :)

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan