'navette' tussen Benasque richting plan d'estans


Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft er iemand actuele informatie voor dit seizoen over de uurregeling tussen Benasque, camping aneto en zo verder naar het noorden?
Voor 2002 waren de vertrekuren 4h30, 9h 13h30,
Is dit onveranderd gebleven? Redelijk suf gezocht op internet maar geen duidelijkheid gekregen.
Misschien wordt het dan toch het traject Gavernie - Luchon maar ik zit wat krap in tijd.
Mogelijk is het traject vanaf cabana de anescruzes (op de gr 11 ten westen van refugio de Estos) tot refuge de venasque wel op één dag te overbruggen als ik kan rekenen op de middagbus vanaf camping aneto tot hospital de benasque.

Ivo
 
Alvast bedankt.
Blijkt dat er meer bussen lopen dan gedacht. Toch moet er nog een andere maatschappij op die lijn zitten. Als ik tenminste afga op verhalen van Aneto klimmers. Die vertrekken soms voor 6 u vanaf camping aneto. (Ruud maakt er ook melding van in het schrijfsel over zijn klim).
De afstand van cabana de anescruzes tot camping aneto zal zo'n 7u bedragen. Moet ik op het einde van het dal en busrit nog eens 500m klimmen om bij port de venasque te komen. Al bij al een waarschijnlijk veel te zware dag.In mijn verbeelding zie ik hem wel lopen doch op het terrein zal het andere koek zijn. Daarbij wil ik voor mijn meelopende dochter geen beul zijn. Het zal realistischer worden vrees ik als ik de tent ergens voor refugio de estos opzet.
Dat komt ervan als ik niet kan kiezen en op teveel plaatsen wil zijn geweest.
 
Ivo,

Als ik me niet vergis gaat er inderdaad ook een lokale bus op en neer tussen het centrum van Benasque en de Hospital. Vanaf het einde van de busrit/dal naar boven naar de Port de Benasque is inderdaad een leuke, maar niet echt zware klim.

Kijk ook hier: http://www.hiking-site.nl/routes_pyreneeen_salvaguarda.php even. Met die tocht kom je langs de port de Benasque.

Overigens gaan er in de vroege uren ontzettend veel mensen vanuit Benasque met de auto richting de parkeerplaats bij de Hospital. Je kunt vrijwel zeker een lift krijgen (maar 'vrijwel zeker' is natuurlijk niet waterdicht).

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan