Navigatie in Afrika

Dag Allemaal,
Maart 2014 begin ik aan een wandelreis van Kaapstad naar Cairo, Ik zit nu in de voorbereiding van deze reis en overweeg om een navigatie mee te nemen. Er bestaat goede gps navigatie software alleen ben ik niet zo op de hoogte van de diverse gps systemen. Garmin ken ik maar ik zou niet weten welk device van Garmin nu geschikt is voor een reis als deze.

hoop dat iemand mij van advies kan zijn
mvrg
Piet
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wow!

Geen advies over navigatie, maar wow ... wat een tocht! Heel veel succes en plezier!

Marla
 
Voor zo'n reis zou ik gaan voor een robuust apparaat dat diverse kaarten weer kan geven, zodat je onderweg eens kan schakelen tussen kaarten om een beetje een compleet beeld te krijgen. Je komt dan (nieuwkoop) al gauw uit op iets uit de GPSmap 62-serie. Dit vanwege de snelheid van het apparaat i.c.m. de afwezigheid van een (breekbaar) touchscreen.

Dan komt de volgende horde: welke kaarten installeer je erop? Daar kan ik helaas geen zinnig antwoord op geven. Garmin heeft zelf vast wel een topokaart beschikbaar, maar of deze betrouwbaar is... Daarnaast zou je eens in de OSM-hoek kunnen zoeken.
 
Breekbaarheid touchscreen GPS???

Breekbaarheid valt wel mee tegenwoordig. http://www.youtube.com/watch?v=C0Ab2lr4WVI
Weet niet of de link werkt maar zoek op youtube naar: der hammer fall & bruchtest oregon 6xx serie.

Ik wil alleen aangeven dat je voor zo'n mooie reis je goed moet laten adviseren. Zowel op internet rondvragen, maar zeker ook door professionals (winkels) die deze systemen kennen. en dan niet de standaard buitensportwinkel, maar een gps specialist. bijvoorbeeld die in Moordrecht. Maak daarna je keuze houd er wel rekening mee dat de adviezen van internet gebaseerd zijn op wat die persoon prettig vindt en dat misschien niet geld voor jouw situatie. De gps winkel heeft natuurlijk ook een commercielere insteek.

vergeet niet de klok van je camera gelijk te zetten met je gps klok zodat je je foto's van je avontuur makkelijk kunt geodateren.

veel plezier met alle voorbereidingen

Allard
 
Zelf heb ik goede ervaring met de Garmin gpsmap62s. Mar dat is vooral persoonlijk. Welk apparaat je ook kiest, wacht niet tot het laatste moment. Het duurt best even voor je het apparaat goed in de vingers hebt, onderschat dit niet.
 
Van gps geen verstand maar sinds ik net terug ben uit Afrika weet ik wel dat bij elk electrisch apparaat stofbestendigheid en accuduur zeer belangrijk zijn.

Succes met je voorbereiding!
 
Dank! Zoals ik al aangaf ben ik het aan het overwegen op een gps mee te nemen, weet nog niet ik de investering wil doen. Er zijn goede maps voor gps van Aferika te krijgen dus tja t zou handig zijn maar noodzakelijk weet ik nog niet. Het wordt niet mijn eerste lange reis dus ervaring is er.
Maar fijn dat jullie zo meedenken !
Misschien vinden jullie het leuk om het allemaal te volgen, het wordt een bijzondere reis weet alleen niet of ik hier een link "mag" neerzetten.
Gr Piet
 

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Misschien vinden jullie het leuk om het allemaal te volgen, het wordt een bijzondere reis weet alleen niet of ik hier een link "mag" neerzetten.

Ja hoor , geen probleem!

Misschien ook wel leuk om er later een virtuele expositie van in te sturen om mensen op je site te wijzen.

Raymond
 
Breekbaarheid valt wel mee tegenwoordig. http://www.youtube.com/watch?v=C0Ab2lr4WVI
Allard
Potjandorie, dat is indrukwekkend. Zelf heb ik een telefoon die water-, schok- en stofvast is. Ook daarbij een onverwoestbaar beeldscherm.

Overige voordelen van 60- en 62-serie: batterijduur en ze slikken penlites (al kunnen de oregons die ook hebben, geloof ik).

Aanvulling: wel of geen GPS: zorg dat je ook ander manieren van navigatie hebt, en daarmee vaardig bent.
 
Tjonge, al gauw een 10.000km lopen. Zomaar maar even via googlemaps de 2 steden ingevuld. Zal vast langer worden. Word een jaar lopen.
 
Ikzelf heb de Garmin Etrex H. Hier kunnen geen kaarten op en ben afhankelijk van stafkaarten. In Afrika is daar moeilijk aan te komen.

Eventueel een GPS met een basiskaart overwegen.
 
Als OP even de landen opsomt waar hij doorheen wil kan ik wel even kijken of daar garmin kaarten van bestaan op een bepaald plaatsje op het internet..... :cool:
 
Hoi,

Ik ben zelf nooit in Afrika geweest maar het lijkt me een afwisselende tocht die je gaat maken. Alvast veel plezier gewenst!

mbt de gps zou ik misschien wachten op de nieuwe garmin die gebaseerd is op android.
http://www.garmin.com/nl//garmin-aankondiging-monterra-handheld-android-gps/.
Kaarten zou ik er niet bij kopen, openstreetmap is voor Europa goed genoeg, soms zelf beter dan de 'verouderde' garmin kaarten. Om te kijken of de kaarten goed genoeg zijn kun je ze in basecamp laden en je route plannen. Als die goed genoeg zijn zet je ze daarna zonder probleem op je garmin. Persoonlijk zou ik op zo'n tocht wel voor een gps gaan die simpele penlites lust (litium versies daarvan gaan super lang mee). Tegen een stootje kunnen ze allemaal wel, als je er tenminste niet mee gaat tennissen of haringen mee in de grond slaat. Ik heb zelf een Dakota 20, daar werken ze perfect, maar ik neem altijd een kompas met kaart mee. Met een gps weet je waar je bent, maar routes plannen gaat bijna niet omdat het scherm altijd te klein is.


Gr, Marco
 
Even een update dat is wel zo fijn en netjes :)
Ten eerste dank allemaal !! En ja dit wordt een lange en ehh epische tocht,voorzover ik weet nog niet eerder door een Nl'r gedaan, maar hier kun je meer over lezen op mijn website, de site is nog in een ontwikkeling.

Ik zit druk in mijn voorbereidingen en ben daarom niet steeds hier online, even een paar vrgaen beantwoorden: ten eerste kun je mijn reis en de details vinden op findonelife.com. Engels/NL wat achtegrond info over mij, vragen, geschiedenis van de tocht en een filmpje waar ik langs ga. Ten tweede, ik ben budget gebonden en heb daarom nog geen besluit genomen over de gps maar ook niet over andere randzaken, waarschijnlijk schaf ik een gps niet aan, onderweg de weg vragen heeft ook wel weer iets.

En heel kort wat feiten:
reis is ongeveer 13500km lopen
duur tussen de 2,5 en 3 jaar
tussen de 11-14 landen.
Klimaat van- erg warm, woestijn, hoog gebergte, winter koud, regenseizoen, extreme droogte.

Ok lees gerust verder op de website, Ik heb contact gehad met de beheerder van hikingsite en ga hier regelmatig wat verhalen plaatsen en foto's. Moet even zien hoe dat technisch werkt? Misschien kan een Admin mij hier even mee helpen ?

gr Piet
 
Ik wilde natuurlijk verwijzen naar de gearlijst van de tocht van Paul Salopek, maar die vindt zijn uitrusting blijkbaar niet belangrijk...:D
Mocht je wat minder bomen en wat meer bos willen zien, dan kan het stukje wat ik geschreven heb over GPS wellicht helpen. Het is wel geënt op fietsen, dus voor wandelen moet je wat dingen vertalen. Zo is batterijduur uiteraard nog veel belangrijker en zal opladen onderweg veel lastiger zijn.

Ik zou wel nog een Recta DP65 meenemen om de GPS te ontzien.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan