navigeren met....?

Ik ben recent Osmand+ gaan gebruiken als vervanging voor Google maps. Moet zeggen dat het een erg goede app is!

Getypt met veegtelefoon
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Joch3m

Lid Club Hiking-site.nl
Hier een gebruiker van Viewranger icm gpx files, voordeel vind ik dat je de maps van google offline kan opslaan. Gebruik de app als backup, geeft een signaal als ik te ver van de route afwijk. Primair gebruik ik graag een kaart, zou wel graag ook willen leren navigeren per kompas. Werkt dat hetzelfde als bij navigeren op het water ?(vaarbewijs 2 heb ik nl)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Kompas werkt op het land hetzelfde als op water..... topografische kaarten bevatten echter veel meer detail als waterkaarten. Eigenlijk wordt het daardoor iets makkelijker. Maar dat is theoretisch. In de praktijk kan het landschap je soms toch nog moeilijker maken ;-)

Getypt met veegtelefoon
 
Gebruikte ik in het begin de Topo Maps van Garmin op mijn Garmin apparaat ben ik inmiddels helemaal overgestapt op OSM kaarten. Als ik al mijn GSM gebruik voor navigeren dat is dat altijd met een powerbank omdat deze anders de dag niet haalt. Maakt niet uit of ik nu een HTC, Sony of Samsung heb. Dus daarvoor heb ik mijn Garmin die tenminste een dag uithoudt zonder batterij wissel. Dus ik gebruik een Garmin met Open street Maps en als ik aan het zeilen ben zelfs de open sea maps (maar dan ook nog normale zee kaarten) hoewel open sea maps ook best goed zijn.
 
Vorig jaar door een militair terrein gelopen (was gewoon open ondanks de oefening) toen er militairen voorbij kwamen met kaart en kompas waren zij erg jaloers op onze GPS-en. Natuurlijk moet je ook kunnen navigeren met compas met GPS maakt het toch een stuk gemakkelijker. Het was wel een leuke reactie van de jongens die voor onze veiligheid zorgen
 
Ook Osmand. Destijds voor 7 euro aangeschaft met onbeperkt kaarten. Ben erg tevreden over de offline kaarten. Veel details, vrijwel alle wandelwegen ingetekend, hoogtelijnen die je grover en fijner kunt instellen. In flightmode gaat de batterij wel erg lang mee, ik kan 3 dagen navigeren op een Samsung A5. Voordeel van flightmode is ook dat de plaatsbepaling preciezer is (bij mijn telefoon althans, weet niet of dat universeel is).
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan