Nederlandse kust

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Gurb
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Gurb

Guest
Volgende week ga ik met een vriend van me vanuit Scheveningen (waar we wonen) over het strand naar zijn ouders lopen (Warmhuizen, richting noorden). Dit is een afstand van ongeveer 100 km en ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen wat leuke campings onderweg zijn en of iemand tips heeft over een mooie route, alleen maar zand is ook zo saai...
Ik hoop op een paar goeie tips!

Gerben
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als er nog iemand tips van leuke campings onderweg heeft... Graag!

Gerben
 
Vanaf Scheveningen 100 km naar het noorden? Dan moet je dus het Noordzeekanaal over? Da's niet prettig lopen; door IJmuiden met zicht op de altijd mooie Hoogovens.
Ik weet overigens alleen campings waar je NIET moet gaan staan. In Wijk aan Zee bijvoorbeeld; camping aan de voet van een slakberg van de Hoogovens. En ook de campings in de buurt van Castricum zijn wat minder; sta je tussen allemaal Amsterdammers die daar al 20 jaar komen. Raar volk....
Je kan overigens bij Bloemendaal aan Zee (ten noorden van Zandvoort) waar de boulevard ophoudt ook de duinen in evenwijdig langs het strand. Moet je eerst een stukje langs de weg naar Parnassia lopen, vanaf de parkeerplaats kan je over schelpenpaadjes helemaal door naar IJmuiden.
Let wel op dat je voor de diverse stukken duingebied toegangskaartjes moet kopen. Voor Parnassia, en iets ten noorden daar van voor Duin en Kruidberg en ten noorden van het Noordzeekanaal voor het Noordhollands Duinreservaat.

Groetz,
Dennis
- geboren en getogen te Heemskerk, en een halve Amsterdammer -
 
[laatste wijziging op 19-07-02 om 23:54]Hoi Gerben,

In Noordwijk is een aardige camping, pakkembeet 4 km van de kust, heb je wel een natuurkampeerkaart voor nodig. Zie ook www.goedkamp.nl .

Camping Ruigenhoek
Vogelaarsdreef 31
2204 AA Noordwijk

Voor wandelaars met kleine tentjes is daar altijd een plek.

Loop ze! Groet, Rob.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan