Nep TNF


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hey allemaal,

Kreeg zojuist een berichtje binnen van iemand van Nikwax: ze hadden voor de verandering eens een TNF jas opgestuurd gekregen van een klant die vond dat de jas er na behandeling niet beter op was was geworden. Wat bleek: het ging om een nep TNF van zwaar inferieure kwaliteit.

Er wordt op Internet op verschillende plaatsen voor gewaarschuwd (zie ook http://www.outdoorsmagic.com/news/article/mps/UAN/3140/v/2/sp), maar toch blijken ook in Nederland mensen er in te trappen en dergelijke jacks via bijvoorbeeld Marktplaats.nl te kopen.

Tip (zie ook bovenstaand artikel): als de prijs te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Koop je een nepper, dan gooi je dus je geld weg (en dat geldt niet alleen voor TNF, hoewel die het meest lijken te worden nagemaakt).

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Laatst ook zo’n gast zien rondlopen in een TNF jas waar een veel te groot logo op stond en die qua materiaal, model en pasvorm iets van een blauwe aardappelzak weg had.

Dat krijg je als mensen merkgeil beginnen te worden en de essentie van dat soort spullen uit het oog verliezen. En nu TNF ook gemeengoed begint te worden in de non-outdoor branche zal dit alleen maar erger worden, deze zomer zullen de koffers van de Turkije gangers wel weer prop vol zitten met deze “uit een speciaal laatje gehaalde dus echte” spullen;-)

Zelf kijk ik eerst naar de gewenste functionaliteit en welke materialen hiervoor in aanmerking komen. Vervolgens gaan we kijken wat de verschillende fabrikanten met deze stoffen in de aanbieding hebben en pikken dan degene uit met de beste pasvorm, functionaliteit, design, etc.

Hoewel ik blij ben met mijn TNF spullen zal ik wegens de enorme populariteit van het merk toch gaan uitwijken naar minder allemans merken. Laatst een Arc’teryx softshell aangehad, wow dat is nog eens kekke gear zeg en absoluut onmogelijk om na te maken (lukt TNF al jaren niet), wel hard sparen want goedkoop is het helaas niet.......

Gr,
Jan Anne
 
Ik herriner me een tijdje terug dat ze hier op de site alles van the North Face aanboden met 40% korting. Toen had ik daar wel oren naar, maar vertrouwde het toch niet helemaal. Heb toen gemailt met the north face en een paar uur later had ik een advocaat van hun aan de telefoon hangen om te horen wat ik allemaal wist. Nou ja ze doen er iig wel wat aan! En het bleek dus idd conterfeit te zijn!
 
Niet vergeten dat het probleem niet beperkt blijft tot TNF alleen. Een tijdje terug waarschuwde Mammut ook al voor namaak.
 
Ik ken iemand die heeft er een via inet gekocht. Gezien idd de lage prijs had hij echter zelf ook wel door dat het een neppert was. Toch gekocht (student). De jas hebben we uitvoerig vergeleken met een echte, van z'n vriendin (wel een ander model).

De neppert was op een aantal kleine punten beter en slimmer uitgevoerd dan de echte, we stonden eigenlijk een beetje verbaasd van de afwerking e.d. van de jas. Waterdicht was ie niet helemaal trouwens :)

grtz
Henk
 
Op marktplaats staan geregeld TNF vervalsingen aangeboden. Ik heb al eens een waarschuwing op marktplaats geprobeerd te zetten, maar die verwijderen ze vrijwel direct: "U houdt zich niet aan de regels". Marktplaats werkt dus eigenlijk gewoon mee aan deze oplichterspraktijken.
Zo staat en nu weer een verdachte rugzak op marktplaats. Het zou om een TNF Terra 50 moeten gaan. Op de TNF site ziet die rugzak er compleet anders uit en staat er zeker geen 'Adventure60L' op. Maar er zullen toch wel weer mensen intrappen.
Overigens is het ook wel weer slecht dat TNF op geen enkele manier via email te bereiken is, anders had ik ze wellicht het linkje gemailed...
 
Laats stonden er weer wat aanbiedingen van o.a. jassen van TNF op Marktplaats, allemaal nieuw, Summit Series, goretex XCR, alles erop en eraan. De aanbieder bleek ook nog wat portemonais en zonnebrillen van guccie en dat soort merken te verkopen. Geen zuivere koffie dus.
Ik had toch maar een mailtje gestuurd naar cj Agencies, importeur, om e.e.a te checken, linkje bijgevoegd, maar geen reactie gehad. Kortom, je moet zelf altijd kritisch blijven met deze spullen, hoewel ik af en toe wel wat aardigs (en echts) via marktplaats heb gekocht.

gr. Daan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan