Nextorch SU5 Ledzaklamp


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik wil graag een goede led zaklamp kopen, maar er niet teveel geld aan uitgeven.
Ik wil graag een ledlamp vanwege de lange brandtijd. Ideaal onder sommige omstandigheden. Bovendien gaan de ledjes zelf ook ontzettend lang mee.
Mijn oog is gevallen op de Nextorch SU5, deze is niet zo duur (€25) en zou toch maximaal 60 uur branden op 2 batterijen. Ook zegt nextorch zelf dat deze oerdegelijk is vanwege het geanodiseerd aluminium wat is gebruikt voor de behuizing.
Nou kan ik hier op het forum niks vinden over nextorch, maar dat zegt natuurlijk niet dat niemand er 1 heeft en dus weet of ze echt zo goed zijn, voor zo weinig geld.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Je hebt tegenwoordig LED zaklampen met draaiwiel, je draait er een tijdje aan en het blijft lang branden. Kost ook niet zoveel (rond de 10 euro ofzo). Ik heb verder geen informatie, maar zoek het maar eens op.
 
>Die is verkrijgbaar bij oa Perry sport en is afkomstig van
>Robijns,
>
>http://www.robijns.nl/prod-info/rubytec_nbfl.php
>
>
>Yr DDraig Goch
>
>R:Db Plas
>http://www.twenot-forums.nl

Ik heb zoiets, maar dan in knijpkat versie. Maar ik kan het niet echt degelijk noemen, en heeft ook niet echt een hele grote lichtopbrengst.
Ik heb hem in de auto liggen, maar ik zou hem niet mee nemen als ik zou gaan kamperen. (Maar ja, ik neem dan ook gewoon mijn 4 D-cell MagLite mee...)
 
>(Maar ja, ik neem dan ook gewoon
>mijn 4 D-cell MagLite mee...)

Mooie lamp... maar voor die kilo neem ik liever een simpel petzl hoofdlampje mee...
 
Ik heb zelf altijd of de Fenix L1D-CE of de Jetbeam C-LE-01 aan m'n riem hangen.

In mijn daypack de petzl e+lite voor noodgevallen en als ik verwacht om in het donker te gaan lopen, een goedkope 8-LED hoofdlamp (is goed genoeg voor mij)

In de auto en in huis zijn het 2 mag-chargers en 2 c-cell maglites med LED-upgrades
 
Het is mooi ik ik hoor wat voor lampen jullie allemaal hebben, maar ik ben meer benieuwd naar de ervaringen met Nextorch. Ik heb mij daar nou eenmaal gefocust en zou graag wat ervaringen horen.

De Fenix L1D-CE en L1T zijn ook een mooie lampen, deze hebben ook al mijn aandacht gehad, maar ik vind ze iets te prijzig.
 
Nextorch is naar mijn mening een lagere kwaliteitszaklamp dan de grotere bekende merken, maar hetzelfde (of zelfs iets beter)kwaliteit van de Nextroch kan je, als je goed zoek voor een nog lagere prijs.

Xenon zuipt overigens batterijen en die CR123a's zijn erg duur. Dus op langer termijn ben je veel duurder uit dan een 2AA zaklamp.

Een 3watt CREE led, geeft meer licht en als je goed zoekt heb je er al een voor rond de 20 euro aan de deur. Moet je wel even gedult hebben, want verzending kan soms lang duren.
 
Die knijpkatjes ken ik, daar moet je blijven knijpern om een pulserende lichtstraal te verkrijgen die op zijn best "matig" te noemen is.

Ik heb het echter over een apparaatje waar je een paar minuten aan een zwengeltje draait om daarna ca een half uur fel led licht te krijgen.
1, 3 of 5 ledjes, fel genoeg om er zelfs overdag nauwelijks in te kunnen kijken. Of je laadt ondertussen je telefoon of GPS even op.

Enige wat ik een beetje in twijfel trek is de degelijkheid op de langere duur, alles is in plastic uitgevoerd.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hi,

heb eventjes rondgekeken en de nextorch lijkt verdacht veel op de surefire lampjes...

Voor ongeveer hetzelfde geld heb je van surefire de G2 Nitrolon, das Surefire's goedkoopste. Lichtgewicht, corrosie-bestendig en niet geleidend. Het Grid-lock patroon zorgt voor goede houvast in elk weertype. Vervaardigt uit slag en stootvast Nitrolon Polymeer. Voorzien van 65 lumens lamp. En daar gaan ook de "dure" 123a celen in.

Succes der mee

Bas
 
>Die knijpkatjes ken ik, daar moet je blijven knijpern om een
>pulserende lichtstraal te verkrijgen die op zijn best "matig"
>te noemen is.
>
>Ik heb het echter over een apparaatje waar je een paar minuten
>aan een zwengeltje draait om daarna ca een half uur fel led
>licht te krijgen.
>1, 3 of 5 ledjes, fel genoeg om er zelfs overdag nauwelijks in
>te kunnen kijken. Of je laadt ondertussen je telefoon of GPS
>even op.
>
>Enige wat ik een beetje in twijfel trek is de degelijkheid op
>de langere duur, alles is in plastic uitgevoerd.
>
>Yr DDraig Goch
>
>R:Db Plas
>http://www.twenot-forums.nl

Nee, ik heb toch echt een knijpkatje, waar je na een paar keer knijpen toch ook zeker een half uur licht hebt, van 3 ledjes.
Inderdaad wel fel licht, maar ik zou het persoonlijk dus niet voor nachtwandelingen gebruiken.
En ook alles plastic. Je kunt er alleen niet ook nog je GSM mee opladen.
 
>Nextorch is naar mijn mening een lagere kwaliteitszaklamp dan
>de grotere bekende merken, maar hetzelfde (of zelfs iets
>beter)kwaliteit van de Nextroch kan je, als je goed zoek voor
>een nog lagere prijs.

Waar is jouw mening op gebasseerd? Ben jij bekend met lampen van Nextorch? Of een test gelezen? of zoiets? Ik hoor graag wat feiten.
 
Als je voor surefire gaat, kun je beter voor Fenix kiezen.

Fenix is bijna altijd goedkoper dan surefire, zowel surefire en fenix zijn allebei van hetzelfde materiaal gemaakt en fenix heeft in de meeste gevallen ook nog eens meer lumen.

Ook is het zo dat fenix ook een aantal versies heeft met AA batterijen, terwijl surefires allemaal op cr123 werken.

(Eigenlijk vind ik dat de prijs/kwaliteit/prestatie-verhoudingen van surefires een beetje overdreven worden):eek:
 
heb ze wel eens in me handen gehad enzo. Opzich zijn ze goedkoper dan een surefire en redelijk van kwaliteit. In nederland kan eigelijk niet veel goedkoper gaan, zonder op de rotzooi terecht te kopen. Het merk "police" is bijvoorbeeld rotzooi. Tenzij je af en toe op een harde voorwerp slaan om hem aan te krijgen acceptabel vindt.

Maar als je in het buitenland zoekt, vind je vaak betere lampen voor een lagere prijs. Moet het perse Xenon zijn? Met xenon's in dat formaat zit je gelijk vast aan CR123a's. Je kan eventueel 7,2 Volt xenon's gebruiken en RCR 123's gebruiken. Zorg wel dat je beveiligde RCR123a's gebruikt. Als je voor Led's gaat kan je tegenwoordig boven de 100 lumens komen met 2AA's.

Jim, beide zijn type III geanodiseerd, maar niet hetzelfde. Een surefire is toch ietsje beter afgewerkt. Maar dat is een beetje een Mercedes vergelijken met een rolls roys. Heb je het echt nodig.
 
Ik was toch wel benieuwd naar de nextorch zaklamp dus ik heb deze toch maar besteld. Het is een mooi afgewerkte lamp die voldoende licht leverd, en ook nog eens licht van gewicht is.
Alleen hadden ze er wel een betere lens in mogen bouwen, deze maakt er namelijk niet een hele mooie lichtbundel van. Het was ook mooi geweest als deze versteld had kunnen worden.
Voor €25 vind ik het het geen slechte koop.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan