Niet de hoogste, maar de verste foto ooit gemaakt op aarde

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Mensen,

Ik las net een grappig artikel op een Catalaanse website: hoewel de foto al in 2016 is gemaakt, blijkt deze week eindelijk bewezen dat een Catalaan de verste foto op aarde heeft gemaakt. Of hoe je dat dan zou willen noemen: de grootste afstand tussen fotograaf en dat wat je daadwerkelijk op de foto ziet.Marc Bret maakte in juli 2016 een foto vanaf een piek in de Catalaanse Pyreneeën van, jawel.. de Alpen! Bergtoppen op een afstand van 443 kilometer zijn op zijn foto te zien, een grotere afstand dan dat er ooit op aarde is gemaakt (een foto van de maan is telt dus niet). Hij moest met allerlei bewijzen komen en daarom duurde het even voordat zijn record daadwerkelijk is erkend door het Guinness Book of Records.

Overigens maakt de goede man ook geregeld foto's vanuit mijn "achtertuin", de Montseny of Barcelona en dan van bijvoorbeeld Mallorca!

Hij heeft een eigen website, maar die is in het Catalaans. Dus dat wordt Google translate en plaatjes kijken voor de liefhebbers :)

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Interessant. Blijkbaar was die piek in de Pyreneeën zo rond de 3000m hoog, want anders kun je door de kromming van de aarde de Alpen niet zien. Op exact 3000m hoogte kun je op een afstand van 434 km toppen zien van 4461m of hoger:


Eins
 
De sarcasme was overduidelijk, maar toevallig had Sabine net een heel goede video gepost over dit topic, dus die vond ik de moeite waard om te hier te delen.

Eins
 

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Ik zie de humor er wel van in :)

De toppen worden overigens benoemd op de betreffende pagina.

Raymond
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan