Nieuw of verzolen


Status
Niet open voor verdere reacties.
R

ruvaz1

Guest
Hallo, ik heb vorig jaar een paar Lomer Borneo's gekocht. Ze lopen echt heerlijk, en ze zzitten me als gegoten. Alleen, na een jaar intensief gebruik beginnen de zolen weg te slijten.

Zal ik nieuwe kopen, of de oude laten verzolen?

Wat is jullie ervaring?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Als het leer nog goed is zou ik ze laten verzolen. Heb ik al eens met een paar Lowa Trekkers laten doen; de zolen waren na 3 jaar op en voor 42 euro zijn ze verzoold en da's ondertussen al weer 2 jaar geleden. Voordeel boven nieuwe schoenen is dat het goedkoper is en je de schoenen niet opnieuw hoeft in te lopen...

Groetz,
Dennis
 
The Miniman

Zin in nieuwe schoenen en veel geld uit te geven....... nieuwe! Safe spelen en weinig geld uit geven.......... verzolen!

suc-6-
 
Hoi

Ik kan me herinneren dat ik er ooit ergens (op dit prikbord? kan het niet meer vinden) iets over gelezen heb. Volgens mij kwam dit eruit:

Er zijn voorstanders: je hebt meteen een ingelopen schoen, leer is al soepel, en tegenstanders: je hebt een soepele schoen met een harde zool, dat verschil blijf je altijd voelen en is niet prettig.

Ik heb er zelf geen ervaring mee, mijn zolen en schoenen zijn meestal redelijk tegelijk versleten, waardoor ik maar nieuwe koop.

Succes ermee

Arjen
 
Ligt eraan wat ze nieuw hebben gekost... wat voor schoen is dat? B/C?

Dan ben je voor een nieuwe schoen ongeveer 180-200 euro kwijt.

Als het leer (niet uitgedroogd) en de dempingslaag en stootrand nog goed zijn kan je er gewoon een nieuw loopvlak (van vibram) op laten zetten. Da's niet zo duur (50 euro). Met demping en stootrand ben je al gauw een stuk meer kwijt (100 euro).

Laat het doen bij Cambreur. Die hebben de 2 prijs gewonnen van Beste Bergschoen hersteller ofzo... echt goed (kan via Bever).
 
Mijn ervaring

Originele zolen gaan drie a vier seizoenen mee. Na het verzolen misschien nog anderhalf seizoen. Verwacht er niet te veel van.

succes
:7
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan