nieuw op discovery: Hunting Chris Ryan


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Okee, vergeet die bolle Ray Mears met z'n eeuwige journalisten-vestje en z'n kooktips met garnaaltjes gestoomd in een stuk bamboe :)Er is nu een "echt" survival programma op discovery: Hunting Chris Ryan.

Ryan is een ex-sas commando, die in '91 met een groepje collega's achter irakese linies werd gedropt om scud installaties onklaar te maken. Ze werden ontdekt, en moesten vluchten. Alleen Chris Ryan overleefde, 8 dagen lopen door de woestijn, de anderen haalden het niet.
Nu wordt ie weer opgejaagd, maar deze keer als spelletje: een team van 4 specialisten jaagt hem op in terrein, terwijl hij een in scene gezette missie moet uitvoeren. Gisteravond waren ze in de jungle van Honduras. Erg gaaf om te zien, alle technieken komen aan bod: dwaalsporen uitzetten, rivieren overzwemmen, boobytraps leggen, spoorzoeken (voor de hunters)

Ik vond het erg interessant in ieder geval. En oh ja: het is elke maandagavond om 23 uur.

Deze tip werd u aangeboden door:
Pieter :)

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hé Chris Ryan, die heeft ook een hele serie stoere armyboeken geschreven. Het boek waarin hij die tocht achter de Iraakse linies beschrijft heeft als titel "De achtste man (het origineel: the one that got away)" Interessant en boeiend boek, net als de rest van zijn boeken, trouwens.

En Pieter bedankt voor de tip!:+
 
Graag gedaan :)

Kleine update: op een wikipedia pagina over Chris Ryan ontdekte ik dat er nog 2 afleveringen komen. Het is een serie van 3 afleveringen van 1 uur, in 2003 door de BBC gemaakt. Dit was de aflevering "jungle", de nog komende 2 gaan over arctic en desert. En als je niet wilt wachten, kun je op die wikipedia-pagina al zien welke missies er gaan mislukken en welke niet...

Gr,Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan