Nieuw op hiking site


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Zo, een heleboel mensen hier.
Al zoekende op het net ( naar sportmonitors voor rafting )deze site gevonden. Ik ben nieuw...dus stel ik me maar voor :
een vlaamse die al lang in zuid-Frankrijk ( Aude )woont en gebeten door buitensport. Wandelen, orientatie maar vooral wild watersport.
Ik en mijn zoontje van 10 doen aan kajak, kano, rafting, en hydrospeed. 2 weken geleden l'Ubaye afgevaren/gezwommen en 3 weken geleden meegedaan met wandelevenement : Eldorando. Geen idee of jullie vragen hebben, maar wie weet horen jullie nog van me.
groetjes
jannemie11
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Jannemie, welkom,

Misschien kom ik wel eens peddelen bij jouw in de buurt. Ik heb al eens een weekje in de Durance gepeddelt, maar das ook de enige ervaring die ik heb, dus ik moet eerst nog wel wat bij leren.

Eins
 
Hoi Jannemie,

Wees welkom! Mooi gebied heb je uitgekozen om te gaan wonen. Is weer eens wat anders dan de Vlaamse kust om te peddelen ;)

Raymond
 
Hoi Jannemie.

Welkom op de Hiking-Site.nl.
Mooi gebied ook voor een club evenement *hint hint*

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Bedankt voor het warme onthaal
:)
Ik woon inderdaad in een prachtige streek. Een uurtje van zee en 80 km van Andorra. Een rivier van verschillende niveaus om op te peddelen, wilde natuur en nog weinig toerisme.
Ik zit middenin het katharenland. ( dé uigesproken streek van de Da vinci Code ) Soit, Er zijn hier heel mooie wandelingen langs de katharenkastelen. Enkele ideetjes voor Clubreisjes : http://www.aude-en-pyrenees.fr/pages/tourisme/sejour.html
De grote wandel - evenementen zijn hier vooral in het voorjaar wegens te warm in de zomer.

jannemie11
 
Hoi Jannemie,

Welkom op de site. Misschien kan ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om een kanovraag te stellen?

Wij hebben een 2-persoons kano van het merk Ally, model Canadees (open van boven). Bij gebruik aan wildwaterervaring hebben we hem alleen nog gebruikt op meertjes, langzaamstromende rivieren en op rustig zeewater. De Allykano is er een die je kan demonteren. Dat resuleert in een solide, maar beetje flexibele kano. Bijv. golven van zeewater gaan min of meer door de kano heen i.p.v. dat hij op en neer slaat.

Van de zomer wil ik hem ook eens in Femund (Noorwegen) op rivieren met meer stroming gaan proberen. Dat zijn rivieren met een hoop stenen erin en ze zijn niet bijzonder diep. Heb jij nog tips voor een beginnende kanoër over hoe we voorzichtig wat meer technische passages kunnen leren forseren? Met 2 personen in de boot dus.

Groeten,

Linda
 
Hey linda,

Nou, ik heb geen ervaring met canadese kano's. Wij gebruiken zware opblaasbare kano's omdat de rivieren hier ook veel stenen en rotsen hebben.Je loopt minder vast tegen een steen want je hebt een soort veerkracht.We hebben ook dubbele peddels. Als wij op wilder water gaan ( zeg maar niveau 3 en 4 in de zomer ) dan gebruiken wij de kano als 2-persoonsraftje :=)Dus de persoon achteraan is nog steeds de stuurman maar gebruikt zijn peddel anders. Geen idee hoe ik het op papier moet uitleggen, maar het lijkt een beetje op remmen ( ? )en ver uit halen en in draaibeweging naar je boot brengen ( kayaktechniek) met je peddel. De persoon voorin moet in wild water echt in de golven inhaken. Ver vooruit ' scheppen ' als je begrijpt wat ik bedoel. Vooral niet stoppen met peddelen in een ' rapide '. peddelen, peddelen en nog eens peddelen is de boodschap.

Niet veel tips, maar ik hoop dat iemand anders je het beter kan uitleggen , vooral iemand met ervaring met canadese kano's.
Ik vraag me eigenlijk af of die niet ' log' zijn op wilder water ?

Groetjes
Jannemie
 
Hoi jannemieke,

Welkom, op zoek naar rafting instructeurs? Ik werk in de zomer op de Durance als rafting en kajak instructeur. De Ubaye is zeker een mooie rivier om te varen, helaas was de kloof iets te heftig afgelopen pasen (ww 5/6).

Tips voor technisch varen in een kano heb ik wel. Ver vooruit kijken en het water lezen is het belangrijkste. Waar kan ik wel langs? Welke stukken zijn dieper, enz. Wat Jannemieke aangeeft is een goede tip. Ze geeft aan dat op stromend water het belang van veel vaart maken een beetje weg valt. Stuurmanschap is belangrijker. Hierbij fungeert de voorste persoon als motor en de achterste als stuurman en kleine motor. Ieder peddelt aan een andere zijde van de boot. De stuurman peddelt ook mee, maar slaat slagen over om zijn peddel als roer te gebruiken. Peddel van je af duwen --> boot draait naar rechts. Trekken aan pedel --> boot draait links.

Heb je hier wat aan?

Groeten,
Jeroen
 
Ja jeroen, wanhopig op zoek naar Rafting instructeurs. Het seizoen is hier eigelijk al begonnen en we hebben er nog zeker 1 tekort.
Heb overal rondgesurfd, maar geen enkele site gevonden die (gratis) vacatures vrijgeeft. Ik ben maar een gewoon lid van een geweldige club, dus ikzef ga er geen geld aan besteden. Ken jij nog barreurs die de aude willen komen afdalen ? Frans spreken is een kleine must :=)

jannemie11
ps: de Ubaye was ook wild eind mei, hoor. Mijn zoon werd soms geheel uit het water getild toen hij met hydrospeed enkele "golfjes" indook.
 
Ja, bedankt. Ik heb wel wat aan jullie tips. Dat water lezen gaat denk ik wel goed, aangezien mijn man fanatiek riviervisser is. We moesten het maar gewoon gaan proberen op een niet te moeilijk stuk. Ik voorin hard peddelen, hij achterin goed sturen.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan