nieuw zeeland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een vacantie naar NZ. Het is de bedoeling om daar door verschillende Nationale parken enkele tramps te lopen. Ik heb gelezen dat er op deze tramps maar een beperkt aantal personen per dag op mogen, dus dat houdt in dat er een 'wachtlijst' kan zijn van enkele maanden wat plannen er niet makkelijker opmaakt. Nu kan ik wel met een organisatie (snp) meegaan. Maar alleen erop uitgaan en dan contacten te leggen lijkt mij wel leuker. Zijn er mensen die ervaring hierin hebben of tips hebben?
Alvast bedankt,

Gerard Nijhuis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Gerard,

Allereerst ben ik nu stikjaloers op je ;-)

Ben 2 jaar geleden in Nieuw-Zeeland geweest en het is echt een supermooi land!!!!

Er zijn heel veel mooie wandelingen/trektochten te maken. Ga je zowel naar het noorder- als zuider-eiland?

Het is inderdaad zo dat er voor een aantal treks van te voren een permit moet worden aangevraagd.Dit geldt met name voor de zgn. Great Walks. Dat hoeft echt geen probleem te zijn hoor en zeker geen reden om ineens met een reisorganisatie mee te gaan.
Ben destijds ook op eigen houtje gegaan en heb van te voren de permits geregeld. Kan via de site van de DOC http://www.doc.govt.nz/index.html (Department of Conservation) Daar staat ook voor welke treks je zo'n permit nodig hebt.

Als je meer wilt weten over een aantal van die treks of het land, stuur me dan een pm.

groetjes en veel plezier met de voorbereiding, Nanda
 
Voor de 'Milford Track', de meest beroemde trek van NZ, kan je enkel ter plaatse (in Te Anau) inschrijven als je niet via een organisatie gaat. En de trek is meerdere maanden van tevoren volgeboekt. Maar je hebt toch nog een redelijke kans als je je ter plaatse aanbiedt, want er zijn nogal eens afzeggingen. Zeker voor de eenling is dit een mogelijkheid, hoe groter de groep hoe kleiner de kans dat je toch nog op de track kan. Vanuit hetzelfde gebied kan je ook 2 andere schitterende Great Walks doen, de Kepler en de Routeburn Track, dat zijn zeer waardige alternatieven.
 
Hallo Gerard
Wij zijn nu net 3 weken terug van onze vakantie in NZ en Australie. In NZ hebben we de Routeburn track en de Northern Circuit in Tongario NP gelopen. Erg mooi!! We hebben daar de permits ter plekke geregeld bij de DOC's en info centrums. Gaat prima. We wilden ook de Milford track lopen, maar die was wel al volgeboekt.
Veel plezier
Chris Derksen
 
hoi Gerard,

Milford track is online te boeken (via www.doc.govt.nz). tevens kun je online de beschikbaarheid voor de gewenste datum contoleren.

let er wel op dat behalve het track ook het vervoer van en naar het track nog beschikbaar is, anders zul je moeten zwemmen.......

Wij hebben gisteren geboekt en hopen in november naar NZ te gaan, gr, Arjan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan