Nieuwe hoofdlamp...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ola,

Mijn hoofdlamp is na jaren trouwe dienst gesneuveld:-(

Het is tijd voor een vervanger, eentje die net als de rest van mijn materiaal hufter en waterproof moet zijn. Meerdere grote knoppen zijn een pre (ik haat door 10.000 standen te moeten fietsen), naast witte zijn ook rode LED's zijn gewenst maar niet vereist. Licht van gewicht is leuk, robuustheid en waterproof staan echter hoger op het lijstje.

De opties waar ik nu naar zit te kijken zijn:
1- Princenton Tec Apex Pro
Gebruikt dezelfde Lithium CR123 batterijen als mijn Surefire, wel zo handig en compact (stuk kleiner dan de normale versie). Kan hem echter nergens vinden in NL, iemand hem al gespot??

2- Primus Primelite A
Alleskunner, witte en rode LED's, IPX8 waterdicht, batterypack kan losgekoppeld worden, etc, etc.

3- Primus Primetlite CA
Lichtgewicht versie van de A, iets mindere specs maar ook een stuk lichter.

Iemand nog andere ideen of ervaringen met de reeds genoemde lampjes??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

JAO,

Ik heb ervaring met nummer 2 en 3 en ben daar erg enthousiast over. Zorg dan echter wel dat je een nieuw (>2007) model hebt, want daar is een sterkte verbetering opgetreden bij de aan/uit-knop.

Die was eerst namelijk erg makkelijk in te drukken (dus ook als je de lamp krap opbergt in je rugzak), maar daar zit bij de nieuwere modellen een ring omheen om dat te voorkomen.

Sindskort zijn de PrimeLites overigens ook beperkt in Nederland verkrijgbaar.

Raymond
 
Kwam vant weekend de Primelite CA tegen bij de Demmenie Amsterdam, meteen maar eentje meegenomen;-)

Super mooi en compact lampje, met batterijen komt hij op de 100 gram uit. Met de rode LED's en lage gewicht een ideale hoofdlamp voor nachthikes en wildkamperen in NL;-)

Hij heeft een badje van 10 minuten in de wasbak met glans doorstaan, alle knopjes onder water bediend, overal even aan lopen trekken en alles werkte nog naar behoren. Het huis was krukdroog van binnen, zoals het hoort.

Omdat we toch ook eentje willen hebben met CR123 Lithium batterijen voor de wat langere en extremere vakanties is ook de Apex Pro in bestelling, ook die mag even zwemmen in ons thuisbadje bij aankomst om te bewijzen dat hij mee mag de bush bush in:7
 
Hee JA...
Goede aankoop. Door Raymond (eind augustus) was ik op het idee gebracht.
De CA was eind 2007 in Nederland niet te koop en heb hem laten bestellen. Helaas waarschijnlijk geen model 2007, want juist afgelopen weekend bleken inderdaad de batterijen leeg omdat ik mijn rugzak blijkbaar lekker strak had ingepakt. Maar goed, daar is vast wel wat op te vinden.

Verder heerlijk lampje. Met rood kan ik alles, zelfs een boek lezen! Lekker rustig aan de ogen.

Ik hou alleen telkens een venijnige afdruk op mijn voorhoofd over aan een uurtje lezen met dat ding op, en als ik de elastieken band minder strak doe valt ie van mijn hoofd. Het ligt ongetwijfeld aan mijn hoofd, want Raymond heeft het niet. En tenslotte ... als je dat lampje gebruikt ben je toch in een omgeving dat zo n afdruk er niet echt toe doet.

Marla
(die daags voor definitief vertrek uit Bolivia en de grensoversteek naar Peru eindelijk weer eens rust heeft om te Hiking-Siten).
 
Nu mijn Petzl Tika het ook begeven heeft (is meer een knipperlicht nu) ook maar eens kijken naar die Primus Lite CA. Al minpunten gevonden JAO?
 
Nope, bevalt nog steeds goed.

Je mag hem lenen komend event, als het goed is krijg ik dan ook de andere binnen.

Kun je ff kijken of het wat voor je is....
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan