nieuwe rugzak


Status
Niet open voor verdere reacties.
hoi,

Ik ben op zoek naar een nieuwe rugzak van 40/45 Liter. Ik heb nu een oude rugzak van 55 Liter (7 jaar), maar deze is eigenlijk te groot voor mij, zeker als ik maar een weekend of een paar dagen weg ga. Ik hou dan te veel ruimte over waardoor de rugzak niet meer goed zit(hij is namelijk niet kleiner te maken, hij is nogal oud en simpel). Zijn er mensen die mij een rugzak met een inhoud van 40/45 liter kunnen aanraden?
Hij moet nog wel comfortabel zitten met 12 kilo bagage(meer neem ik toch nooit mee)
en hij moet het liefst een verstelbaar rugpand hebben, of gebouwd zijn op kleine mensen(ik ben ±1.70m)

Alle tips zijn welkom!

alvast bedankt

Groetjes Martine
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hee Martine,

Als jij met eenrugzak van 40 a 45 liter afkan (je zult dan wel een vriend hebben met een hele grote rugzak :D ), kun je een day-packer kopen, dat is een rugzak met alle dingen als een heupband enzo, hetzelfde als een gewone 'grote' rugzak, maar dan klein (ehh...). Je hebt ze ook met verstelbaar rugpand enzo, kijk gewoon eens. Je bent zo, afhankelijk van merk en prijs van de zak, tussen de 60 en 140 euro kwijt en heb je best veel keus....

Loop gewoon eens binnen bij Bever ofzo, kijken kost niets...

Gr,
Maarten
-100 liters....x(

www.theanalogproject.tk
 
Waarom niet een rugzak die naar je lengte van je rug is gemaakt, die lekker zit en toch misschien wat groter is maar waarvan het vak kleiner te maken is.

een rugzak is ip nooit te groot maar eerder te klein

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Ongeveer 1m70 is klein???? Je lengte is niet zo van belang, je ruglengte is veel belangrijker. Een vriend van me is even groot als ik maar zijn rug is 10cm langer dan de mijne...

40/45l lijkt me nogal weinig om eerlijk te zijn. Nu weet ik natuurlijk niet wat je allemaal meezeult maar door een beetje juist te pakken zou je niet al te veel last mogen hebben van een iets legere rugzak.

De meeste merken (nu ja, zowat allemaal) hebben een verstelbaar rugpand dus dat zal geen probleem zijn. Verder kan ik je alleen aanraden om de tijd te nemen om je nieuwe rugzak te testen MET gewicht erin (effe een half uurtje er mee rondlopen enzo).

Persoonlijk voorkeuren zijn Lowe Alpine en Deuter.

groetjes,
Jan
 
Aller eerst bedankt voor jullie reacties,

Ik kan wel begrijpen dat jullie 45 liter nogal weinig vinden, maar het is mij ook wel eens gelukt om al mijn spullen voor een weekend hiken in een 25 liter rugzak te stoppen(serieus, jullie zullen het wel niet geloven, maar het is toch echt zo) En daar zat dan ook een tent en slaapzak en heel veel eten bij.Nou is 25 liter ook wel een beetje erg klein, is me dus ook maar 1 keer gelukt. Maar nu weten jullie dat 45 liter toch echt niet te klein is voor mij(heb namelijk een hekel aan te veel meeslepen) Heb een hele mooie rugzak van Lowe Alpine gezien: de bear tooth 45. die heeft alles wat een grotere rugzak ook heeft, alleen hij is een beetje kleiner en hij kost €140(sparen dus)
Maar als ik een week weg ga(bijvoorbeeld deze zomer naar Ierland, met de pivo's van mijn scoutinggroep) neem ik mijn "grote" rugzak wel mee hoor.

Groetjes Martine
 
Ik neem aan dat je met de "grote" rugzak de oude 55 liter bedoelt? Is het dan misschien niet praktischer om een nieuwe 55/60 liter te kopen die wel verstelbaar is en lekker zit als je 'em niet helemaal volstopt? Dan kan je 'em voor de weekendjes gebruiken en voor de langere tochten....

Groetz,
Dennis
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan