nieuwe rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik heb nu een aantal jaar een nomad rugzak gebruikt en ben er opzich wel aardig tevreden over, maar nu word het wel tijd voor een nieuwe, ik ga deze zomer een week naar jotunheimen en een week naar het karwendel en heb dus een nieuwe rugzak nodig.Ik heb twee rugzakken op het oog, de bach specialist en de aether van osprey,heeft iemand ervaring met een van deze rugzakken? qua prijs maakt het niet veel uit ( eurie of 30) maar qua gewicht is de osprey beter, de specialist is zwaarder maar ook steviger? graag jullie ervaring
groetens toon
 
De Bach Specialist is inderdaad wel een tikkie steviger dan die Osprey ja.

Als je twijfelt tussen deze twee tassen zou je moeten kijken wat je belangrijker vindt: gewicht of stevigheid. Maar aangezien je twee flinke tochten gaat maken (solo?) zal je best wat gewicht meenemen, maakt het gewichtsverschil tussen de twee zakken dan nog uit?

Ik zou voor de Bach gaan, simpelweg omdat die compleet "hufter-proof" is.

Groeten,
Joris
 
Nee opzich is het gewicht niet echt belangrijk, ik vind zelf een kilo meer of minder niet echt erg.Ik ben dan 2 meter en weeg 90 kilo dus opzich zal het voor het gewicht niet veel uitmaken, maar je denkt dus wel dat ook het draagsysteem van de bach sterker is?, Ik vond opzich het systeem van die vormbare heupband wel aardig van osprey, maar de heup en schouderbanden zijn wel een stuk smaller inderdaad dan van de bach.
groeten,
toon
 
Hoi Toon,

Ik denk dat de enige manier om er achter te komen welke beter is, is ze beide te passen met aardig wat gewicht er in. Een draag systeem kan nog zo ingenieus zijn, maar voor de ene persoon absoluut niet goed zitten terwijl het voor een ander perfect is.

Succes met de keuze.

groetjes,
timo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan