Nieuwe schoenen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi.
Ik wilde eigenlijk alleen even melden dat ik nieuwe wandelschoenen gekocht heb.
En ik ben er natuurlijk zo blij mee dat ik dit met jullie wilde delen.
Het zijn de Lowa Lady Sport GTX geworden, en ze zaten toen ik ze aandeed gelijk goed.
Ik heb ze gekocht bij de Bever (Nijmegen).
Hieronder het (niet echt interessante verhaal) over hoe ik ze uiteindelijk uitgezocht heb.

Toen ik daar kwam, vroeg ik iemand om me te helpen. Ik vertelde dat ik graag nieuwe schoenen wilde, dus de meneer wees naar de wand met alle schoenen. Ik zei dat ik wel een paar problemen heb; ik heb smalle voeten, en ik vind alles leuk.
In het verleden heb ik Meindl Lady Kos gehad, dus deze wilde hij mij weer verkopen, want dat schijnt zo te zijn in het outdoor berg/wandelschoenen gebeuren, als eenmaal je iets goed zit, dan moet je die blijven kopen.
Maar daar had ik geen zin in, ik wilde nieuwe en nieuwe betekent voor mij ook andere. Plus ik wist dat toen ik die Meindls gekocht had, ik eigenlijk helemaal niet zo veel schoenen gepast had, dus misschien zat iets anders mij wel beter.
Natuurlijk gehad over wat voor soort wandelingen ik ermee van plan ben te maken (Nederland, eigenlijk meer dagelijks gebruik), dus A/B was goed genoeg. Oh, en ik wilde, dat was ook belangrijk om een boel schoenen weg te kunnen strepen, waterdichte schoenen hebben. En geen lage, maar halfhoge tot hoge.
Van alles gepast, eerst ook om de juiste lengte te bepalen (6.5). Ik was een beetje teleurgesteld, want van degene die hij me liet passen, daar was de Hanwag Sendero Lady GTX wel leuk, maar die hadden ze niet in mijn maat, en de rest zat of niet echt lekker (in de breedte) of was de Lady Kos. Bijna had hij mij zover om dan toch maar de Kos te kopen, maar ik vroeg wat heb je verder nog? Ja, dan worden het de zwaardere modellen. Kijk een D-schoen heb ik echt niet nodig, maar voor de rest wilde ik best wel wat passen. Hij gaf me de Lowa aan, ik vond die gelijk er wel leuk uitzien, en hij zei, probeer de zool hier maar eens van te buigen, dat loopt niet echt lekker hoor, zo als dagelijks gebruik. Ja inderdaad, zool is wat lastig te buigen. Toch wilde ik hem even passen, voelen hoe dat nu echt zit en loopt dan. Nah, (we gaan richting het einde van het verhaal) nah, die zat dus gelijk lekker, lengte, breedte, hoogte, alles. En het liep ook lekker, gewoon als een enigszins lompe bergschoen, maar dat had ik dus wel verwacht. Niet te lomp om er dagelijks op te lopen.
Dus die heb ik toen gelijk maar ingepakt, ik dacht ik ga nu niet nog meer B, B/C of zelfs C schoenen proberen.
Nu trek ik ze thuis eigenlijk zelfs al aan ipv mijn sloffen, zo lekker zitten ze.
 
Hi Ellen,

Mijn eerste wandelschoen gekocht bij een echte schoenwinkel.
Na de vraag voor ´n type schoen, was het antwoord, die krijg je niet.
Eerst de voet meten en dan krijg je een paar schoenen om te passen.
Schoenen koop je niet om de leuk, maar om er goed mee te kunnen lopen was zijn antwoord.

Na een hele poos passen kwam een Meindl bergschoen uit de bus als beste schoen voor mijn voet. Vorig jaar ben ik gaan passen voor nieuwe schoenen en toe paste de Löwa het beste.

De verkoper zei tegen mij, vanavond voor de TV doe je deze schoenen aan. Als ze na een half uur niet lekker zitten, dan breng je ze terug!
De wandelschoenen zijn duur genoeg, wat heb je aan een paar mooie wandelschoenen je kast die je nooit gebruikt.

Dus de beste remedie is, koop wat lekker past en natuurlijk een schoen voor de juiste toepassing.

Met vriendelijke groet, Bert;-)
 
Misschien nog beter is om ze een half uur tot een uur in huis te dragen. En dat niet stil zitten, maar in huis lopen. Dan weet je namelijk of ze lekker lopen.

Saskia
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan