Nieuwe slaapzak, een paar vraagjes


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wab

Guest
Na een weekendje koukleumen in de Ardennen ben ik mijn 3 jaar oude Nomad Arctic slaapzak nu echt zat. Het is tijd voor een nieuwe en betere.
Het belangrijkst vind ik dat de slaapzak warm en comfortabel is, ook tot onder het vriespunt. Ook wil ik dat hij dit keer langer dan 3 jaar mee gaat. Ik wil (en kan, ik ben maar een arme student) niet veel meer dan 200 Euro uitgeven.
Zijn er in deze prijsklasse een beetje goede donzen slaapzakken te vinden? Anders wordt het toch weer een synthtische, hoe zit het eigenlijk met de duurzaamheid van de betere synthtische slaapzakken? Als hij weer maar een paar jaar goed blijft heb ik er natuurlijk niks aan. Algemene of meer specifieke tips zijn welkom!

Alvast bedankt
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Nieuwe slaapzak

Hoi,

je kan wel een goede donzen slaapzak vinden voor die prijs maar het hangt er allemaal vanaf hoe zwaar die mag zijn, hoe warm en wat voor tijk je wilt.

Ik ben tegenwoordig nogal tuk op de Joutsen slaapzakken. Beetje meer dan 200eur, maar de kwaliteit is wel heel goed: 250eur voor Joutsen 1000 (comfort tot -5, extr. tot -10 , gewicht 1090g) en voor 300eur heb je de Joutsen Halla (comfort tot -10, extr. tot -25, gewicht 1390g).
De TNF Blue Kazoo (comfort tot -7, gewicht 1285g) kost 250eur.

De meeste donzen slaapzakken van dat type (temperatuur/gewicht/tijk) zitten in die prijsklasse.

Joutsen heeft trouwens ook donzen slaapzakken die groot genoeg is om over je huidige slaapzak te doen (of als grote slaapzak te gebruiken): Joutsen System down (comfort tot -8, extr. tot -20, gewicht 1290g) en die kost 300eur.

Kijk ook es aandachtig naar http://www.hiking-site.nl/materialen_slaapzakken.php

Persoonlijk ben ik geneigd om iets meer te willen uitgeven voor een goede donzen slaapzak dan een synthetische. De reden: een donzen slaapzak gaat langer mee (als je het goed verzorgt), gemakkelijker te wassen (drogen is iets anders...) en veel comfortabeler.

Neem je tijd om eens verschillende winkels af te lopen en bekijk (bestudeer) zoveel mogelijk verschillende (donzen) slaapzakken.

groetjes,
Jan
 
RE: Nieuwe slaapzak

Nog een tip: Op deze site staan geregeld tweedehands slaapzakken aangeboden, zowel dons als synthetisch.
Hou het in de gaten, en wie weet koop je een hele leuke voor onder de 200 Euro!
Succes
Rob

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Nieuwe slaapzak

[laatste wijziging op 08-05-02 om 12:57][laatste wijziging op 08-05-02 om 12:56 ]Kijk hier eens naar:

http://www.globetrotter.de/de/htm_shop/detail.php3?artnr=aj-22-191

Anjungilak zak, topkwaliteit, tot min 5 - min 10 en lekker klein te proppen. Ik heb er al lang plezier van en heb er veel meer voor moeten betalen.

Zeker in najaar/winter vind ik kunststofvullingen beter voldoen dan dons, maar dat is erg persoonlijk natuurlijk (net zoals kaas trouwens :9 ).

Groets, Rob.
 
RE:

Ik heb besloten toch maar iets meer uit te geven voor een donzen slaapzak die wel veel langer mee gaat. Het is de Joutsen 1000L geworden. Bedankt voor de tips!
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan