Nieuwe telefoon


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vroeger (toen mannen nog van staal waren en boten van hout, toen vrouwen nog achter het aanrecht stonden en sex nog vies was ;)) vond ik een camera op een telefoon maar stom. Sinds een jaar of twee zit er toch zo´n ding op mijn telefoon. Eerst doordat de telefoon die mij het meeste aansprak nu eenmaal zo'n ding erop had zitten, later omdat het toch best handig is.

De voornaamste reden dat een foto niet wordt genomen is omdat je simpelweg geen camera bij je hebt. Mijn telefoon heb ik wel altijd bij me en dus ook een camera. Die van mij maakt 1,3 Mpixel fotos die er prima uitzien op een computer beeldscherm. Zo heb ik bv vorig jaar in Ierland alleen fotos gemaakt met mijn telefoon.

Het is nu zo'n beetje weer tijd voor een nieuwe telefoon en ben ik op zoek naar het volgende:

Ik zoek een telefoon die in jpeg formaat goede fotos maakt. 1,3 Mp is blijkbaar prima, iets meer is natuurlijk beter. Verder wil ik de mogelijkheid hebben (en daar wringt de schoen denk ik) om de telefoon uit te hebben staan, dan wil ik de telefoon inschakelen en binnen zeer korte tijd een foto kunnen maken. Ik wil niet dat de telefoon eerst allemaal leuke plaatjes laat zien bij opstarten en ik wil al helemaal niet dat de telefoon een netwerk gaat zoeken. Dat kost namelijk overbodige energie en als ik een week aan het hiken ben dan wil je natuurlijk zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Wat ik feitelijk dus wil is dat ik een optie heb om de telefoon puur als camera te gebruiken en de telefoon functionaliteit volledig uit te schakelen. Verder is het wel handig als er een geheugenkaartje in kan.

Dan wil ik ook graag dat ik er MP3's op af kan spelen voor als ik ga forenzen naar mijn nieuwe baan. En natuurlijk wil ik er ook gewoon mee kunnen bellen en sms-en.

Dus weet hier iemand een telefoon welke kan doen wat ik wil met als belangrijkste eis dat'ie als camera te gebruiken is zonder dat de telfoonfunctie gaat storen. Feitelijk zoek ik dus een fotocamera waarmee ik kan bellen, sms-en en MP3's kan afspelen.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Mag ik meeliften op je draadje?
Want ik zoek precies het tegenovergestelde. Ik zoek een telefoon eigenlijk uit het tijdperk dat de mannen van staal waren, en de boten van hout.
Ik zoek iets het liefst zonder alles, waar ik gewoon alleen mee kan bellen en SMSen. En dan een die wel tegen een stootje kan. Die "rugged" is.

Iemand tips voor mij?


Voor jou wel een idee, de Sony Ericsson K800i Cyber-shot Digitale Camera Telefoon.
Als je zoekt naar camera telefoon, dan vind je denk ik sowieso meer soorten mobieltjes wat jij zoekt.
Succes.
 
Eins,

Kijk in dat geval eens naar de verschillende PDA-gevallen. Daar kun je namelijk de GSM-functie uitzetten om 'm ook in het vliegtuig te kunnen gebruiken.

Heb er zelf eentje van Grundig, maar die is al twee maanden in reparatie :(

Raymond
 
Heel veel nieuwe telefoons hebben ook een flight-modus. Dat wil zeggen dat alles wat iets uitzendt, uitstaat. Dus GSM, Bluetooth, whatever gaat uit en de telefoon blijft gewoon bruikbaar voor de overige functies (camera, agenda, spelletjes, etc.)

Dat spaart heel veel energie, dus doe je dan best lang met je mobieltje. Huidige telefoons hebben behoorlijke goede camera's aan boord (SE K800i, Nokia N73, etc.) maar slurpen energie door al die 3G applicaties (bellen via UMTS verbruikt veel meer stroom dan bellen via GSM). Zet je de bel-functionaliteit uit, doe je een stuk langer met je accu.

Groeten,
Joris
 
Ik heb zelf een Orange spv M500, een pocket pc.
Ik gebruik hem voor foto's, 1,3 megapixel.
Mp3 speler.
video speler.
Wandelnavigatie (GPS TUNER) via bluetooth.(echt te gek)
Tom Tom voor op de weg.
Natuurlijk telefoon en sms
Internet, via GPRS (duur en langzaam) maar voor een mailtje oke!
Ik sla zelf ook altijd een heleboel tekst op met betrekking over het gebied waar ik heen ga, en inderdaat op flight-modus gaat ie dagen lang mee.
Is ietje groter als een gewone telefoon, maar met wel veel en veel meer mogelijkheden.
Voor mijn een aanrader.

groetjes Fazernoot,..
 
>Wandelnavigatie (GPS TUNER) via bluetooth.(echt te gek)

Ik heb op mijn Qtek S200 gewoon Garmin Que geinstalleerd en via GPSgate werkt dat nu ook met een niet-Garmin bluetooth GPS ontvanger. Dus ik heb Mapsource Topo Nederland op mijn PDA :9

Groeten,
Joris
 
>Ik zoek iets het liefst zonder alles, waar ik gewoon alleen
>mee kan bellen en SMSen. En dan een die wel tegen een stootje
>kan. Die "rugged" is.
>
>Iemand tips voor mij?

Nokia 51xx serie (5100 is de oude, 5140 is de nieuwe met camera)
ik heb m zelf ook. Spatwaterdicht, stootvast, stevig. Met wat neuzeldingen zoals een digitaal kompasje en een camera die foto's van niks maakt. Allemaal niet zo belangrijk, de stevigheid en waterdichtheid waren voor mij meer doorslaggevend.

Mn oude 5100 ligt trouwens in de kast stof te verzamelen, dus als je er wat mee kunt....

Gr, Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Veel vliegmaatschappijen vertrouwen die flightmodus echter niet en eisen dat je je telefoon *helemaal* uitzet. Dat ook de flighmodus niet is toegestaan wordt er soms expliciet bijgezegd. Ik snap ook wel waarom: de telefoon-uit-regel is niet meer te handhaven als je sommigen hun mobiel wel aan mogen houden en andere niet; je kan niet van elke passagier controleren of ie een degelijke vlieg-modus op zn telefoon heeft.
 
Tja en het is ook al aangetoont dat een mobiele telefoon geen kwaad kan in een vliegtuig. Leve de mythbuters. Er zijn trouwens vliegtuigen met hun eigen gsm antenne aan boord zodat je gewoon bellen kunt in het vliegtuig.

Maar goed, die SE K810i heeft een vliegtuig mode erin dus ik ga zondag eens kijken in de winkel hoe het apparaat werkt en met name hoe snel ik een foto nemen kan vanuit een uitgeschakelde positie.

Mooi apparaat, dank voor de tip.

Eins
 
Precies bij sommige maatschappijen is het tegenwoordig ook weer toegestaan om te bellen. Zelfde verhaal voor ziekenhuizen, bij sommige mag je tegenwoordig ook gewoon weer bellen (of dat een voordeel is, is een ander verhaal).
 
>Voor jou wel een idee, de Sony Ericsson K800i Cyber-shot
>Digitale Camera Telefoon.
>Als je zoekt naar camera telefoon, dan vind je denk ik sowieso
>meer soorten mobieltjes wat jij zoekt.

Hee Ellen,

Dank voor de tip. Het is de S-E K810i geworden. Ik was meteen verliefd toen ik die zag. De telefoon is gister binnen gekomen en mijn oude en nieuwe telefoon zijn nu data aan het uitwisselen.

Bedankt!

Eins
 
Mooi dingetje, Eins, zeker ... mooi strak en plat (en licht!)

Omdat ik ook heel blij ben met mijn nieuwe telefoon vind ik het leuk om dat ook even in dit draadje te delen ...

Op een lange trektocht in mijn uppie wil ik graag een dagboek bijhouden en boeken kunnen lezen, net als muziek luisteren. Met name de eerste twee benodigdheden zijn in papieren vorm te zwaaar

Ik ben blij met mijn Nokia 9300i. Die heeft een qwerty-toetsenbord en ik kan er een digitaal dagboek op bijhouden. Ik heb er nu ook twee recente e-books (Martin Amis en Ian McEwan) op geladen en een boel muziek.
En als ik bereik heb kan ik telefoneren en smssen, zelfs internetten. 173 gram zonder lader.

Alleen fotograferen ... helaas. Ik zoek toch nog iets meer lenskwaliteit. Daar ga ik nog iets anders lichts voor kopen, maar dat komt...

Nu eerst deze week mijn nieuwe verworvenheid uitproberen in de Pyreneeën!!

Marla
 
> 173 gram zonder lader.

Dat brengt mij bij het volgende: als je zoveel met je telefoon doet, dan is de accu (de mijne toch) zo rap leeg. Ik moet dan elke twee, max drie dagen een stopcontact op gaan zoeken en daar heb ik eigenlijk geen zin in. Daarom luister ik dus geen muziek of boeken op mijn foontje als ik onderweg ben. Sterker, ik neem niet eens een lader mee, wel een extra accu. Maar goed, ik ben altijd maar hooguit een ruime week weg, dan valt dat nog te doen, denk ik.
 
Ieder zijn behoeftes en keuzes, Anna.

Verder...ik ben volgend jaar als het meezit 11 weken onderweg.
En ik heb er qua bijladen genoeg aan om elke pakweg 7-8 dagen een berghut met stroom op te zoeken.

En dat laatste zal ik toch willen om eens lekker op een bed te ligen en een maaltijd voor mijn neus te krijgen die ik niet zelf heb moeten prutsen.

By the way, ik luister geen boeken, ik lees ze ...

Marla
 
Hee Marla,

Lekker ben jij. Heb ik net een nieuwe telefoon en dan kom jij met dingen als een boek op je telefoon opslaan en je telefoon als dagboek gebruiken x(! Dat wil ik ook. Nou ja, eerst maar eens met dit apparaatje spelen, daar zit ik toch nog twee jaar aan vast.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Haha, Eins ... maar dan is dat toch een kwestie van Alzheimer... of teveel aan je hoofd in die tijd :-( , want jij was op deze site notabene de eerste die dat wist dat ik hier op uit was.
Weet je nog, toen je naar mijn paklijst ging kijken?

En jij wilde nu toch heel specifiek juist een camera erop? Dat heeft die van mij weer niet.

Marla
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan