Nijmeegse 4-daagse?


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Puur uit nieuwsgierigheid hier vanuit het veel te warme zuiden: zijn er nog Hiking-siters die mee doen aan de Nijmeegse 4-daagse??

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ha,

Geen idee of er mensen mee doen, wat ik wel weet is dat de route ivm de warmte morgen (zo'n 30 graden) met 10km. ingekort is, verplicht voor iedereen.

Gr,
Maarten

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
nope, het probleem is dat als ik 4 dagen vrij maak dat ik me dan onmiddelijk besef dat ik 4 dagen in de natuur kan gaan hiken en dat dan ook meteen ga doen. Voorlopig nog geen asfalt, misschien na m'n pensioen, over zo'n 30 jaar...
 
Ik zelf niet, het kersverse club-lid Just vervaart wel, zie onderstaande mail van hem, hij is te volgen op de radio en inet:


En dan nog dit. Volgende week begint de 4daagse. Voor de KRO zal ik
deelnemen aan de 50 kilometer. Tijd om te trainen was er niet, dus het wordt nog een hele toer. Samen met mijn goede vriend Jeroen (van Baal) zullen we dit avontuur ondernemen. En JIJ kunt het live volgen.

via http://3fm.omroep.nl/cgi/radio3/fotolog/ kun je de foto's (plus
commentaar) zien die ik onderweg maak. We hebben een hypermodern cameraatje bij dat de foto's direct naar de 3fm site stuurt. Het is dus de hele tijd live! te volgen.

Tussen 14:00 en 16:00 zal ik tijdens de 4daagse ook even live in de
uitzending komen om een kort verslag te doen van die dag.

op vrijdagmiddag om 16:30 zend KRO's De Wandeling op Nederland 1 ook een verslag uit van de 4daagse waarvoor o.a. ondergetekende gevolgd wordt.
 
Ikke niet. Als ik vier dagen vrij zou kunnen ritselen dan ging ik liever in een klein gezelschap weg, of in mijn uppie. Vier dagen met meer dan 40.000 mensen om me heen? Voor een groot deel over asfalt? Nah....
 
Jawel, heb meegedaan en voor de derde keer uitgelopen.

Tijdens de Nijmeegse alleen geen tijd gehad om een hier te komen kijken. Je moet toch vroeg naar bed om weer om 04:00 uur op de Wedren te verschijnen.

Warmte viel reuze mee eigenlijk, zeker die woensdag. Omdat het nu maar 40km was, was ik toen om 11:05 al weer terug op de Wedren; dus nog voor het warmst van de dag.

Eigenlijk hebben ze, denk ik, de verkeerde mensen het voordeel gegeven door de route in te korten. De 50-ers en de 40-ers zijn toch wel redelijk getrainde deelnemers en mogen (zeker de 50) op tijd starten. De 30-ers daarentegen zijn (vaak) de oudere deelnemers en die hebben juist eerder last van de warmte. Echter de 30km had geen enkel voordeel bij de genomen maatregelen.

Deze editie alleen gelopen (alleen tussen de andere 44.000 ;) ) omdat mijn wandelmaatje dit jaar niet mee deed. Minder plezier dus dit jaar. Maar nu sta ik qua kruisjes tenminste gelijk met hem.

En tja, het is druk en het is asfalt maar zeker ook wel gezellig.
 
En tja, het is druk en het is asfalt maar zeker ook wel gezellig.

Dat ben ik met je eens...
De ervaring is gewoon iets anders dan in de natuur lopen, maar zeker ook leuk.
Tis net als muziek: de ene keer zit je intens te genieten van een CDtje, de andere keer ga je swingend uit je dak op een festival.
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Zoals Frank al zei, heb ik dus meeglopen, en ik DOE HET NOOIT MEER!

Ik kreeg de mogelijkheid om de 4daagse te lopen onder werktijd, en er ook nog leuke dingen naast te doen. Radio interviews, en gevolgd door een tv-ploeg. Dat maakte het nog enigzins interessant. Maar verder vond ik het heel saai. Van de 190 kilomer die ik liep, is zeker 180 kilometer asfalt. En dan ook nog van die brede wegen, door saaie polders. Je bent nog het meeste bezig met iedereen ontwijken, zodat je je eigen tempo kunt lopen. Het heeft met wandelen niets te maken. Het is marcheren. Daar is op zich niets mis mee, maar je moet er van houden. En dat doe ik dus blijkbaar niet.

gr, Just Vervaart
 
Ik heb dit jaar ook de 4daagse gelopen, de 40km (is mijn reguliere afstand) Het is natuurlijk niet te vergelijken met een hike, maar alle training die er aanvooraf gaat vaak wel. En dat geeft ook plezier. Het voordeel van de 50 km is dus wel de vroegere start, want de 40 kon vaak pas weg rond 6 uur, disndag zelfs pas rond 6.45. Toch vind ik wel dat er een hoog tempo wordt gelopen, immers 50 km in 7 uur tijd is 7 km per uur. Ik kom niet verder dan 5 km per uur.
Eigenlijk durfde ik dit niet te melden, voldoet blijkbaar niet aan een 'echte hike' (welek criteria gelden daarvoor?) Maar ben er toch wel een beetje trots op datik het gehaald heb, samenmet nijn wandel maatje.

Ali
 
Beste Ali,

1) Schamen is onzin. Ik vindt het geen echte hike, maar wat doet er toe. Trots zijn mag zeker, dat ben ik ook. (en terecht!) 50 kilometer (of 40 als dat je reguliere afstand is) en dat 4 dagen achter elkaar waarvan 2 bij tropische temperaturen, is een hele prestatie.

2) 5 km/uur gemiddeld over de hele dag, was voor mij ook het hoogst haalbare.

3) wat trainen betrefd, kan ik niet meepraten, dat had ik dus niet gedaan. (stom!)

gr, Just
 
Gefeliciteerd!
Of het nu wel of geen hike is die al dan niet voldoet een een standaard.......
Hoe kers.
Je hebt een mooie prestatie weggezet waar je met recht trots op mag zijn!
Volgend jaar gewoon weer gaan.
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
HO, Ali! Dat er hier een aantal mensen rondlopen die er van gruwen om een vierdaagse te lopen wil niet zeggen dat je niet vreselijk trots mag zijn op je prestatie! Alle lof!! Dat ik meld dat ik het persoonlijk niet leuk vind is absoluut niet kleinerend bedoelt. Of het nou een hike is, het beklimmen van een of andere top, 200 kilometer fietsen op een dag, ik vind het helemaal geweldig als mensen dergelijke dingen doen. IK vind het niet leuk, maar das MIJN probleem......

Waardering!

Groets, Rob. (Die zeker weet dat iedereen die hier rondhangt er zo over denkt)
 
He Ali,

Gefeliciteerd hoor. Ik heb 'm zelf twee keer gelopen (militair) en de tweede keer op de tweede dag moeten afhaken.
Nee, het geen hike als in de Ardennen of waar dan ook maar de prestatie is er!
5 km/h is een "normaal" wandel tempo. 6-7 is een marstempo: de 4-daagse is immers ooit onstaan als een militaire prestatietocht.

Harstikke goed ;-)

Duncan.
 
>5 km/h is een "normaal" wandel tempo. 6-7 is een marstempo:
>de 4-daagse is immers ooit onstaan als een militaire
>prestatietocht.

Precies, maar die militairen nemen van die kleine pasjes, dus als je hun tempo volgt, in je eigen passtap, schiet het lekker op!

grtz
Henk
-ook één keer meegedaan ooit...

The Recumbent Architecture Pivo
 
Mijn advies:
Zoek een peleton Amerikanen met zo'n grote soulvolle voorzanger erbij!
Na 2 dagen ken je de liedjes ook en kan je ze volop meezingen. Dan vliegt de tijd!
"They say that in Nijmegen the girls are mighty fine
They promise you Brigitte Bardot, but give you Frankenstein...."
Rob
Ooit eens 2 dagen meegefietst/2 dagen meegelopen in 1984 (83-6, 11 GN Bat.)
Als hospik kon ik niet rusten maar mocht ik voeten maseren, blaren behandelen en onderweg voor extraatjes zorgen
Ik wil een herkansing!

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Oke het trekt mij ook niet maar nietemin is het een knappe prestatie.
Heb ooit eens 42 km gelopen met volle bepakking.
Toen heb ik het vloeken uitgevonden.

Het gaat om om de sfeer die er om hangt en een hoop mensen vinden dat toch fijn, anders zouden er niet zoveel mee lopen.

Zoiets als: De muziek van Mr. Hazes vind ik persoonlijk Brrrrrrrrr maar zijn concerten schijnen erg gezellig te zijn en er zijn er zat die er wel van houden.
Je moet het gewoon niet vergelijken met elkaar.

Zoiets als: Na lopen in de Alpen hoeven de Ardennen niet meer....FOUT.
Ook daar is het mooi.
Je moet het gewoon niet vergelijken met elkaar.

Van mij PETJE af hoor.

Pjotr.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan