NinglingsPoo


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kevin_oort

Guest
Hallo,

ik ben van plan om hier deze zomer nog ff heen te gaan. Heeft iemand hier wat meer informatie over. Bijv waar het precies ligt enz. Ik kan op internet niks erover vinden.

ik weet dat het een klein riviertje in de belgische ardennen is. En dat door de vele duizenden jaren er een soort glijbaantjes in de rivier zijn geslepen.

mzzl kevin
 
hele mooie route en als je de ninlingspo doet zou ik ook ineens de schefna bijnemen zo kun je een tochtje maken van een 20 tal km en als je dit nog te weinig is kun je ook de rivier(ambleve) oversteken en de riviertjes aan de overkant doen ik heb heel de omgeving daar gedaan en is echt wel prachtig maar op zijn mooist na veel regen ben in de winter eens geweest als de ambleve buiten zijn oevers trad het water kwam langs alle kanten aangelopen was de moeite.
anders moet je eens op mijn website het power point bestand bekijken is een wandeling van de ninlingspo en de schefna met enkele vrienden
veel fotos wel langdradig sorry als je enkele fotos van daar wil laat maar weten oja en de ninlingspo is te vinden in remouschamps
http://users.pandora.be/peter.verwimp1/mijnweb4/

groeten peter
 
Een beetje GR (LAW) informatie :

De Vallei van de Ninglinspo ligt op de GR AE, op zowat 12 kilometer van Spa en 5 van Remouchamps (Aywaille ligt nog 5 kilometer verder).

De Chefna bereik je door in Sedoz/Nonceveux (beneden aan de hoofdweg) linksaf af te slaan en de GR 571 te volgen (je passeert dan o.a. aan de Fonds de Quarreux - Amblève). (GR 571 en GR AE volgen van Remouchamps tot Sedoz/Nonceveux hetzelfde parcours, afstand : 3 km).

François

www.geocities.com/fvdreym
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan