nogmaals warmte uitslag


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ja ik heb al even gekekn bij vorige draadjes en ik wa eingelijk beniwued of iemand nu eenultiem oplossing gevonden heeft.
Of oorzaak, dat iz wellicht het halve werk om tot een oplossing te komen
Voorheen had ik geen last vanwarmte uitslag nu de laatste direkeren wandelen duidelijk wel. en dat belofft weining goeds voor de vierdaagse.
Ten opzicht van vorig jaar is er niets veranderd (ja behalve dan dat ik ouder geworden ben) ik draag dezelfde schoenen als vorig jaar millet met gore tex, hoog en mijn coolmax dubbele sokken of zoals vandaag gehwohl creme met de falke walkies light.
Iemand gaf toen als oplossing voor haar meer drinken, hebben anderen dezelfde ervaring. Ik zal mijn sokken in ieder geval erg goed uitspoelen, in de droger komen ze al niet.
Ben benieuwd of er nieuwe dingenuitgevondenzijn sinds vorig jaar

Ali
 
>Iemand gaf toen als oplossing voor haar meer drinken,

Dat was ik. En misschien heb ik hoeveelheden genoemd. Ik ben erachter dat het voor mij met minder dan de in eerste instantie aangehouden hoeveelheden kan, maar toen ik een keer niet aan water kon komen, had ik er niet de volgende dag last van (ja hoofdpijn vanwege te weinig drinken), maar de dag daarna wèl! Jeukende rode ietwat verdikte plekken vanaf de enkel omhoog, ook al had ik die dag wel weer voldoende te drinken gehad, de dag ervoor had ik dus echt veel te weinig gehad. Dat is de enige keer nog geweest dat ik er last van had.
 
Goed een paar oplossingen:

-Walkies zijn een oud model van Falke, vooral uit vel kriebelwol, probeer eens een andere sok bv Bridgdale, Smartwool, Falke TK model

-Waarom een hoge schoen? In Nederland en zeker op de vierdaagse heb je geen hoge schoen nodig.

-Waarom GTX? Het ademende vermogen van GTX is maar beperkt waardoor je voeten warmer worden. Kijk eens naar een leren schoen, of misschien beter, probeer eens een trail runner (zonder GTX)

Waar het op neer komt is je voeten koel te houden. Door de inspanning van lopen worden ze warm genoeg. Zelfs als ik in de regen met mijn absoluut niet waterdichte schoenen loop en het regent en mijn voeten dus nat zijn, zijn ze nog steeds warm.

Suc6 Eins
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan